سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش هفته پایانی آبان؛

در بررسی روند روزهای معاملاتی تالار بورس

جریانات نقدی، تفاوت در ریسک، خطاهای اندازه گیری و فرآیند تصفیه اعتبارات مشتریان در پایان هر ماه را می‌توان از موضوعاتی بر شمرد که بر روند شاخص تاثیر گذار خواهند بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران ؛در خصوص روند منفی شاخص در روزهای هفته و تاثیر یذیری ان  از یک الگوی خاص می‌توان گفت:اثر روزهای هفته بر روند شاخص و بازدهی سهام موضوعی است که به نظر می رسد تحت قالب الگوهای منظمی در دانش مالی رفتاری می توان مشاهده کرد؛ بطوریکه اثر روزهای معاملاتی هر هفته در روند شاخص بورس متفاوت است.
 
 روند شاخص بورس می توان به این موضوع پی برد که روند شاخص بورس در روزهای مختلف هفته از الگوهای منظمی در رفتار موقعیت زمانی تبعیت می کند و شاید سرمایه گذاران با توجه به ترجیحات و نیاز به نقدینگی متفاوت خود در روزهای مختلف و نیز سایر عوامل اثرگذار بر روند بازار، با استفاده از این الگوها و تدوین استراتژی های قابل اجرا براساس این روندها، در کسب بازده اضافه موفق شوند.
 
 اگر بتوان نشان داد که معاملات بورس از الگوهای خاصی پیروی می کند، می توان اثرات تقویمی یا دوره ای را به عنوان یکی از مهمترین عوامل پیش بینی کننده رفتار آتی سهام زیرنظر داشت.
 
البته در این میان می توان مواردی از جمله جریانات نقدی، تفاوت در ریسک، خطاهای اندازه گیری و فرآیند تصفیه اعتبارات مشتریان در پایان هر ماه را از جمله موضوعاتی دانست که در این الگوها اثرگذار است.
 
این الگوها در محدوده وسیع تری سایر بازارهای سهام در دنیا را نیز فرا می گیرد؛ بطوریکه بارها و بارها مشاهده شده که بازار سهام آمریکا از دوشنبه تا جمعه اثری قوی بر بورس های اروپا و آسیای شرقی در پی داشته و این اثرگذاری در روز دوشنبه قوی تر می باشد.
 
با طبقه بندی معاملات روزانه بورس براساس روزهای هفته به این نتیجه دست یافتیم که روند شاخص کل بورس از الگوهایی پیروی می کند که در جدول زیر الگوی رفتاری موجود در این نماگر قابل مشاهده است.
 
بدین ترتیب همانطور که مشاهده می شود، طی 209 روز معاملاتی گذشته شاخص طی 109 روز کاری با افت مواجه شده و طی 100 روز معاملاتی نیز روندی رو به رشد را سپری کرده است.
 
اما اثر روزهای یکشنبه و شنبه هر هفته در تحقق روند منفی در بورس در حالی قابل مشاهده است که طی این روزها بازارهای جهانی تعطیلات پایان هفته را سپری می کند و نمی توان گفت نوسانات ناشی از قیمت های جهانی بر بورس داخلی اعمال اثر کرده است.
 
نکته جالب تر در خصوص اثر روزهای هفته بر روند شاخص این است که شاخص نزول طولانی مدت خود را از بالاترین سطح یعنی طی بازه 10 ماه اخیر تاکنون، از روز یکشنبه 15دی ماه 92 به بعد آغاز کرد و بیشترین میزان افت نماگر بازار نیز به میزان 2389 واحد در همین روز هفته رخ داده است.
 
اما در مقابل اثر آخرین روز معاملاتی هر هفته در تعیین جهت حرکت شاخص کل نیز به وضوح مشخص است؛ چراکه طبق آمارهای موجود در این جدول، 42 روز از 209 روز معاملاتی اخیر مصادف با آخرین روز کاری هر هفته بوده که شاخص در 43 درصد از معاملات روزهای چهارشنبه با روند نزولی مواجه شده که کمترین آمار روزهای منفی هفتگی را به خود اختصاص می دهد.  
 
بدین ترتیب سهم روزهای چهارشنبه که شاخص کل طی آن نزولی بوده، از کل روزهای منفی بازار 17 درصد می باشد. گرچه این نسبت برای روزهای سه شنبه نیز مشابه است، اما تعداد روزهای معاملاتی سه شنبه به علت تعدد تعطیلی ها به مناسبت های مختلف در بین سایر روزهای هفته پایین ترین رقم می باشد.
 
در مجموع مشاهده شد که روند شاخص بورس در روزهای مختلف هفته به ویژه یکشنبه ها و چهارشنبه ها از الگوهای منظمی در رفتار سری های زمانی تبعیت می کند و توجه به این الگوها و تدوین استراتژی های قابل اجرا براساس این روندها، می تواند تأثیر زیادی در نحوه خرید و فروش سهام و کسب بازده اضافه برای سرمایه گذاران در پی داشته باشد.
انتهای پیام/
برچسب ها: بورس ، ارزش ، سهم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.