سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کارشناسان سیاست خارجی چه سناریویی را برای مذاکرات متصور هستند؟ تمدید، شکست، پیروزی، آیا گزینه چهارمی وجود خواهد داشت

با نزدیک شدن به ضرب‌العجل مذاکرات هسته‌ای کشورمان و آغاز دور دهم این مذاکرات در وین، نظر کارشناسان در این عرصه را جویا شدیم که چه سناریویی را برای این دور از مذاکرات متصور هستند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، با نزدیک شدن به ضرب‌العجل مذاکرات هسته‌ای کشورمان و آغاز دور دهم این مذاکرات در وین، نظر کارشناسان در این عرصه را جویا شدیم که چه سناریویی را برای این دور از مذاکرات متصور هستند.

اکنون مذاکره کنندگان تلاش می‌کنند تا پیش از پایان مهلت تعیین شده برای مذاکرات هسته‌ای جهت دستیابی به توافق جامع، به این هدف دست یابند؛ هر چند، طبق توافقات قبلی، دو طرف می توانند در موعد مقرر (24 نوامبر برابر 3 آذر) مذاکرات را به مدت 2 ماه دیگر تمدید کنند اما تاکنون طرف های مذاکره تمایلی برای این کار نشان نداده اند و اراده خود را بر رسیدن به توافق در زمان تعیین شده متمرکز کرده‌اند.

ایزدی



"فواد ایزدی" در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، گفت: احتمال تمدید بسیار زیاد است و شرایط آن به این صورت خواهد بود که رایزنی‌هایی که تا کنون صورت گرفته مکتوب شود.

وی دامه داد: در اصل این تمدید، زمان به علاوه متن است که حوزه‌های توافق در آن برجسته خواهد شد.

فضایلی




"مهدی فضایلی" در گفتگو با با  باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اینکه تمدید مذاکرات هسته‌ای کشورمان با یک تعریف خاصی اتفاق خواهد افتاد گفت: علت این موضوع این است که اگر رسیدن به توافق در این مدت ممکن بود حتما از سوی طرفین اعلام می‌شد و با توجه به اینکه زمان زیادی تا به پایان رسیدن ضرب‌العجل نمانده شواهد این‌طور نشان می‌دهد که در 3 آذرماه نباید انتظار یک توافق روشن را داشته باشیم.  
 
وی ادامه داد: و محتمل‌ترین گزینه برای سناریوی این دوره از مذاکرات تمدید با یک چارچوب خاص خواهد بود.  

فتحی

"مهدی فتحی" کارشناس مسائل هسته‌ای در گفتگو باشگاه خبرنگاران، اظهار داشت: باتوجه به اخباری که این روزها به گوش می‌رسد شانس احتمال اینکه طرفین به تمدید مذاکرات رضایت دهند بسیار زیاد است.

وی ادامه داد: اگر تصمیم به تمدید نگیرند این احتمال قوی وجود دارد که در لحظات پایانی به توافق جامع دست پیدا کنند و در نهایت احتمال شکست مذاکرات ضعیف خواهد بود. 

کنعانی‌مقدم



"حسین کنعانی مقدم" کارشناس سیاست خارجی در گفتگو با ت باشگاه خبرنگاران،  گفت: مدید مذاکرات هسته‌ای کشورمان امکانپذیر خواهد بود و تعویق و شکست از شانس کمتری برای اتفاق افتادن برخوردارند.  

وی ادامه داد: در این مذاکرات شاهد یک تغییر در ادبیات مذاکراتی خواهیم بود و در آن یک توافق به صورت مشروط اتفاق خواهد افتاد وضرب‌العجل‌هایی برای دوطرف مذاکره کننده در نظر گرفته خواهد شد.

محمودی

"محسن محمودی" در گفتگو با اشگاه خبرنگاران،  اظهار داشت: در تاریخ مذاکرات حساس در روابط بین‌الملل یک اصل نانوشته‌ای وجود دارد که در آخرین لحظات طرفین به تصمیم نهایی می‌رسند و لحظات آخر نشست‌ها اهمیت زیادی دارد بنابراین این خوش‌بینی وجود دارد که در این دور از مذاکرات شاهد نتیجه باشیم.
وی ادامه داد: به طور یقین نمی‌توانیم آینده‌ای دقیقی برای نتیجه مذاکرات پیش‌بینی کرد.
 
وی ادامه داد: اما واقعیت این است که سرانجام این مذاکرات به نتیجه خواهد رسید و برای مسائل کلی توافق خواهند کرد و جزییات باقی مانده به آینده موکل خواهد شد و من به این مذاکرات بسیار خوش‌بین هستم.

این کارشناس مسائل هسته‌ای تصریح کرد: اگر مذاکرات تمدید شود قطعا در راستای بررسی جزییات خواهد بود بنابراین این احتمال می‌رود که بر روی مسائل کلی توافق لازم صورت بگیرد و آمریکایی‌ها نیز با حضور جمهوری خواهان و قوت گرفتن آنان مایل هستند تا برروی مسائل کلی به توافق برسند. 

فیاضی



جلال فیاضی  در گفتگو با باشگاه خبرنگاران،  گفت: پیش‌بینی می‌شود که گزینه چهارمی در مذاکرات وجود خواهد داشت و آن توافق دوم به عنوان گام به جلو با تمدید برای نهایی شدن توافق است.  
 
وی ادامه داد: در این مذاکرات شاهد شکست و یا توافق نهایی نخواهیم بود.

منصوری



" جواد منصوری" کارشناس سیاست خارجی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: بیشترین احتمال در مذاکرات تمدید آن خواهد بود.  

وی ادامه داد: طرفین برای نمایش روند مثبت مذاکرات و توافقی که صورت گرفته یک توافق کوچکی را انجام خواهند داد و ادامه آن را به بعد موکول خواهند کرد. 

مانی‌فر




"محمدرضا مانی‌فر" کار‌شناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با  باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: به نظر می‌رسد با توجه به اینکه هر دوطرف به توافق البته با دلایل مختلف نیاز دارند و همچنین با توجه به مدت مذاکرات بگویند که در محورهای کلی به تفاهم رسیده‌ایم و جزئیات را به مذاکرات آتی موکول کنند.

انتهای پیام/
برچسب ها: عمان ، نیویورک ، دیپلمات ، ایران ، فیلم ، دانلود ، عکس ، وین ، اتریش ، مذاکرات ، آمریکا ، ظریف ، مایکل مان ، وندی شرمن ، آدام شوبین ، عراقچی ، غنی سازی ، بمب اتم ، اسرائیل ، یوکیا آمانو ، آژانس اتمی ، سازمان ملل ، نتانیاهو ، اوباما ، چین ، آلمان ، کاترین اشتون ، افخم ، وزارت خارجه ، توافق ژنو ، اتحادیه اروپا ، راکتور ، سانتریفیوژ ، آب سنگین ، اراک ، قم ، فردو ، ویلیام برنز ، نطنز ، انگلیس ، چاک هیگل ، جان کری ، تحریم نفت ، اورانیوم ، هلگا اشمیت ، nuclear talks ، geneva talks ، world powers ، iran talks ، iran us ، negotiations ، tehran ، deal possible ، khamenei ، optimistic iran ، supreme leader ، nuclear team ، zarif ، rouhani ، washington ، un ، us negotiator ، wendy sherman ، sanctions ، uranium ، enrichment ، nuclear weapon ، geneva ، iaea ، yukiya amano ، obama ، john kerry ، paris ، french ، abbas araqchi ، britain ، china ، russia ، united states ، arak ، heavy water ، netanz ، fordow ، hassan rouhani ، javad zarif ، catherine ، ashton ، diplomats ، eu ، nuclear program ، nuclear ، agreement ، iranian ، officials ، banking ، ap ، reuters ، yjc ، netanyahu ، vienna
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.