سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارتقای سطح کتاب‌خوانی در حوزه محیط زیست در مدارس کشور/ ناسازگاری شیوه زندگی جوانان ایرانی با محیط زیست

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: بر اساس تفاهم نامه‌ای که سازمان محیط زیست با آموزش و پرورش به امضا رسانده‌ است سازمان محیط زیست در تلاش است پیوندی را بین کتاب و کتاب‌خوانی محیط زیست در مدارس ابتدایی و متوسطه ایجاد کند.

به گزارش  خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران  در مراسم نخستین جشنواره انتخاب کتاب سال محیط زیست همزمان با آئین های بیست و دومین سال برگزاری هفته کتاب و کتاب‌خوانی معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور و معاون رئیس جمهور با اشاره به ایجاد یک فضای سالم برای نوشتن گفت: در حال حاضر خوشبختانه فضای سالمی برای نوشتن در کشور در چارچوب قانون به وجود آمده است و این امر را مرهون زحمات وزیر ارشاد آقای جنتی هستیم.

وی افزود: من امیدوارم همواره در این زمینه و تعالی ایران دریک فضای سالم باشیم، آزادی و مسئولیت پذیری هر دو در کنار هم مفهوم پیدا می‌کند و در جامعه‌ای که حداقل آزادی برای اندیشه و نقد فراهم نبوده است نمی‌توان شاهد مشکلات بود.

ابتکار با تاکید بر اینکه عده‌ای همچنان در تلاش هستند تا با روشهای سخت‌افزاری با مشکلات مواجه شوند اظهار داشت: عده‌ای متاسفانه تصور می‌کنند همچنان می‌توانند با روشهای سخت افزاری و نامناسب با معضلات و مشکلات مواجه شوند. در صورتی که چنین نیست.یکی از این مشکلات و معضلات آسیبهای جدی است که به محیط زیست وارد شده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به سوابق درخشانی که در فرهنگ و تمدن ایرانی وجود دارد بیان داشت: ایران کشوری است سرشار از تمدن و فرهنگ ولی متاسفانه در عرصه محیط زیست آنگونه که باید فرهنگ سازی مناسب صورت نگرفته است و شیوه و نحوه زندگی جوانان امروز ایرانی با محیط زیست سازگاری کمتری دارد.

وی با تاکید بر اینکه عده‌ای از افراد در پاره‌ای از موارد با خواندن یک کتاب دچار  یک تحول ذهنی عظیم می شوند تصریح کرد: هر کتابی مخاطب خاص خود را پیدا می‌کند و بعضی مواقع ، بعضی از کتابها اثر بلند مدت و جاودانه‌ای در فرهنگ و تمدن بشری به جای می گذارند.

معاون رئیس جمهور با اشاره به ایجاد انگیزه برای نوشتن کتاب در حوزه محیط زیست افزود: کودکان در این زمینه گروه بسیار مهمی هستند آنها سرشار از خلاقیت و حس ایده‌پردازی‌های نو هستند و نوشتن کتابهای محیط زیستی برای این گروه می‌تواند گامی در جهت رشد و تعالی فرهنگی در حوزه حفاظت از محیط زیست برای آیندگان باشد.

وی در ادامه تصریح کرد: با ورود اینترنت و رسانه‌های اجتماعی عده‌ای تصور کردند کتاب جایگاه خود را از دست می‌دهد اما امروزه ای‌بوک‌ها جایگاه ویژه‌ای را در بین جوانان بدست آورده‌اند و این به دلیل ارتباطی است که کتاب سالهاست با مخاطبان خود ایجاد کرده است.

ابتکار با تاکید بر اینکه موضوع کتاب‌خوانی در جامعه ما به شکل جامع و فراگیر دنبال نمی‌شود اظهار داشت: بر اساس تفاهم نامه‌ای که سازمان حفاظت محیط زیست با آموزش و پرورش به امضا رسانده است، سازمان محیط زیست در تلاش است پیوندی را بین کتاب و کتاب‌خوانی محیط زیست در مدارس ابتدایی و متوسطه ایجاد کند و در راهکاری مناسبتر دانش آموزان‌ به نوشتن داستانهای مرتبط با محیط زیست تشویق کند.

وی در پایان گفت: بسیاری از کتابهایی که در حوزه محیط زیست تا به امروز نوشته شده است توانسته نگرش مخاطبین به محیط زیست را تغییر دهد روانشناسی محیط زیستی امروزه بسیار مورد توجه است و در این مورد تلاش فراوان صورت گرفته، این جشنواره نخستین گام سازمان حفاظت محیط زیست برای ارتقا و تعالی فرهنگ محیط زیستی در کشور است و ما تلاش می‌کنیم تا در آینده جشنواره کتاب محیط زیست را به صورت بین‌المللی برگزار کنیم.

انتهای پیام/
برچسب ها: حفاظت ، کتاب ، مخاطبین ، جشنواره
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.