سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هرالد نت :

آمریکا باید از شکست‌های خود در عراق عبرت بگیرد

چارچوب استراتژیک باراک اوباما در تئوری و ظاهر درست به نظر می‌رسد اما در میدان عملیات تنها شکست‌های پیاپی را ایجاد نموده است .

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از هرالد نت ؛ این پایگاه خبری در مقاله ای به قلم " دیوید ایگناتیوس " نوشت : در زمانی که ایالات متحده در یک ربع قرن سومین تجاوز خود به خاک عراق را انجام می دهد این مسئله باید مورد توجه قرار گیرد که آیا این استراتژی دیرینه از سوی واشنگتن تاکنون موفقیت آمیز بوده و اهداف مورد نظر _ به اصطلاح صلح و امنیت جهانی _ را ایجاد نموده یا نه ؟ در حال حاضر ، ادامه درگیری ، جنگ و فرقه گرایی در عراق این مسئله را دشوار کرده که خوش بینانه فکر کرده و اظهارات ظاهری مقامات آمریکایی را باور کنیم . 

چارچوب استراتژیک باراک اوباما در تئوری درست به نظر می رسد. وی روز دوشنبه در پکن اعلام کرد : این نیروهای ما نیستند که به جنگ با داعش در عراق می روند . عراقی ها خود باید با تروریست ها بجنگند و خود امنیت کشور خود را تامین کنند . بر اساس این اظهارات که ایالات متحده نقشی کمکی برای نیروهای عراقی را دارند تعداد 1500 نیروی دیگر آمریکایی به عراق اعزام شد که تعداد این افراد را در بغداد به دو برابر افزایش داد . 

در ادامه این مقاله آمده است : آمریکا چگونه می تواند از تکرار اشتباهات گذشته خود جلوگیری کند ؟ استوارت بوئن ، بازرس ارشد اسبق ایالات متحده در رابطه با بازسازی عراق در پاسخ به این سوال اینگونه در گزارش خود می گوید : در سالهای 2003 و 2004 ایالات متحده بیش از 10 میلیون دلار را از درآمدهای نفتی و ذخایر مالی بلوکه شده عراق بدست آورد اما این پول بدست آمده را نتوانست در مسیر مناسب برای بازسازی عراق استفاده نماید . در واقع هیچگونه حسابرسی از چگونگی هزینه شدن این مبلغ هنگفت انجام نگرفت . 

عراق طی یک دهه گذشته و تحت اشغال ایالات متحده از انواع اختلافات فرقه ای و فسادهای مختلف رنج برده و می برد . کمک حقیقی واشنگتن به ارتش عراق می توانست تاثیر فراوانی بر موفقیت این ارتش در شکست دادن تروریستهای داعشی داشته باشد در صورتیکه چنین اتفاقی نیفتاد . در این زمینه باز هم یکی دیگر از اشتباهات باراک اوباما روی داد و وی اعلام کرد نوری مالکی نخست وزیری فاسد است و باید از راس حکومت در بغداد برکنار شود . 

یکی از دلایل اصلی این ادعای اوباما این بود که وی با مداخله نظامی ایالات متحده در داخل عراق مخالف بود . جایگزینی که برای وی اعلام شده حیدر العبادی است که مورد حمایت واشنگتن بوده ،آیا وی توانسته اختلافات فرقه ای را در این کشور حل و فصل نماید ؟ مسلما خیر .

بدیهی است که بغداد با وجود فساد گسترده در امور حکومتی و بخصوص سیستم بانکی آن _ که تحت اشغال آمریکا به اوج خود رسید _ نمی تواند مبارزه ای موفقیت آمیز با تروریست ها و شورشیان مسلح داشته باشد چرا که مجموعه دولت آن دارای یکپارچگی و اتحاد مورد نیاز نیستند . به گزارش رییس بانک مرکزی عراق طی ده سال گذشته بیشترین موارد پولشویی و اختلاس مالی در کشور به ثبت رسیده است . 

نویسنده همچنین نوشت : شواهد موجود نشان می دهد دستکاری گسترده نیروهای امریکایی در نظم جغرافیایی و نیز تحریک اقلیت ها برای تسلط بر حکومت موجب بروز تنش ها و تشدید آنها شده است . 

در کنار مداخله گری های واشنگتن نباید نقش منفی عربستان و ترکیه را در تجهیز و تسلیح تروریست ها نادیده گرفت چه آنکه بسیاری از این تروریست های داعشی چنانچه از بدست آوردن سلاح دست خالی میماندند نه تنها نمی توانستند جنایات ، کشتار و خرابکاری های کنونی را بوجود آورند بلکه به احتمال زیاد به کشورهای خود از می گشتند . تسلیح آنها توسط ریاض و آنکارا نوعی اهرم تشویقی برای ادامه کار آنها به شمار می‌آید . 


انتهای پیام /

برچسب ها: عراق ، عبرت ، شکست
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.