سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توسعه "توان موشکی" در راستای تقویت نیروی تدافعی و برتری منطقه‌ای "ایران"

برنامه موشکی در راس اولویت های نظامی _ دفاعی تهران قرار گرفته و سرمایه گذاری گسترده و عمیقی نیز در این بخش انجام میگیرد .

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری واشنگتن فری بیکن ؛ این پایگاه خبری در مقاله‌ای به قلم "جک کاراولی" و با اشاره به نمایش اخیر توانمندی های ایران در زمینه هوافضا نوشت :  با توجه به اینکه به تاریخ تعیین شده برای تحقق توافق نهایی و جامع میان ایران و کشورهای 5+1 نزدیک می شویم ، تهران در حال آزمایش و نمایش توانمندی های خود درزمینه نظامی و تدافعی خود است . این مسئله بیش از پیش ناشی از افزایش تهدیداتی است که ایالات متحده در غرب و مرکز آسیا ایجاد کرده است. 

تهران اگرچه بارها تاکید کرده است که بدنبال جاه طلبی نظامی و ایجاد هژمونی سیاسی در منطقه نیست اما نمی توان برتری نظامی _ دفاعی ایران را در مقایسه با سایر کشورهای غرب آسیا نادیده گرفت . این توانمندی های نظامی در راستای مقاصد و اهداف استراتژیک " جمهوری اسلامی " بوده و مقدمات ارجحیت آن را فراهم نموده است. 

در ادامه این مقاله آمده است : برخی کارشناسان غربی مدعی هستند که هدف نهایی ایران ایجاد هژمونی در منطقه غرب آسیاست اما رویکرد تهران برای ایجاد این هژمونی نامتعارف می باشد . به ادعای این افراد ، تهران از سرمایه گذاری بر روی نیروهای جنگ های نامنظم در خارج از مرزهای خود استفاده می کند . همچنین برنامه موشکی که می تواند با هزینه های به صرفه قدرتمندی فراوانی را در برابر رژیم صهیونیستی و حامیان آن ایجاد نماید ، از سوی تهران مورداستفاده قرار می گیرد . 

این در حالی است که ایران توانمندی هایی نیز در ترکیب نیروهای زمینی ، هوایی و دریایی خود داشته و از این طریق نیز به دفاع از مرزهای خاکی ، دریایی و هوایی خود مشغول می باشد . اما در کنار این موارد نیروهای جنگ های نامنظم بیش از هر گزینه دیگری در میان برنامه های دفاعی _ نظامی ایران جادارد . این برنامه نظامی هم در داخل کشور قابل کاربرد بوده و در خارج از مرزهای ایران مورد استفاده قرار می گیرد . 

تحریم های اقتصادی سنگین سالهاست از سوی غرب علیه ایران اعمال شده است اما  چنین سیاستی نه تنها نتوانسته با توقف پیشرفت های داخلی و بین المللی تهران مانع گسترش نفوذ آن در منطقه شود بلکه با تحریک احساسات ملی گرایانه و بومی گری در میان ملت منجر به بروز نتیجه معکوس شده است . به گونه ای که به اذعان باراک اوباما ، رهبر اصلی کشورهای اعمال کننده تحریم های ضدایرانی ، این سیاست نتوانسته آن گونه که انتظار میرفت مثمرثمر واقع شود . 

فعالیت هسته ای در نیروگاه ها یک اهرم قدرت برای جمهوری اسلامی به شمار می آید . بعلاوه سرمایه گذاری عمیق ایران بر روی موشک های کوتاه برد و بلندبرد نیز بر افزایش توان دفاعی و نظامی این کشور افزوده است . هر یک از این موشک ها در کمتراز یک روز می توانند به کلاهک اتمی مسلح شوند .

ایران یکی از اصلی ترین کشورهایی محسوب می شود که قربانی جنگ های تحمیلی و خشونت های مسلحانه بین المللی بوده اند . در دهه 1980 میلادی صدام با حمایت های همه جانبه به ایران تجاوز نمود که آثار انسانی و مالی آن همچنان در این کشور مشاهده می شود . بخشی از تفکر تدافعی تهران در همین تجاوز گری عراق در دوره حکومت بعث ریشه دارد . 

برنامه موشکی در راس اولویت های نظامی _ دفاعی تهران قرار گرفته و سرمایه گذاری گسترده وعمیقی نیز در این بخش انجام میگیرد . به گفته آنتونی کوردزمن ، یکی از اعضای مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی " ایران دارای انباری از راکت ها و موشک هایی است که بطور پیوسته در حال ارتقا و بهبود هستند . " 

این پایگاه خبری در ادامه نوشت : راکت های کوتاه بردی مانند " فجر 1 " و " فجر5 " قادرند اهدافی را در اطراف مرزهای ایران مورد اصابت قرار دهند در حالی که موشک های با بردهای بلندتر می توانند اهداف واقع در خلیج فارس را نیز منهدم کنند . به ادعای کوردزمن ، ایران علاوه بر تامین نیازهای موشکی خود ، حماس و حزب الله را نیز از نظر تسلیحات موشکی و راکتی تسلیح و تجهیز می نماید . 

سالها همکاری تهران با روسیه و کره شمالی همچنین موجب شده تا برنامه موشکی ایران از حد "راکت های کوتاه برد " به " موشک های بلند بردی " نظیر "قیام 1" و " شهاب 3" ارتقا پیدا کند . قیام 1دارای بردی 700_800 کیلومتری است در حالی که شهاب 3 اهدافی با فاصله 2100 کیلومتری را نیز مورد اصابت قرار می دهد . 

به گفته تحلیلگران غربی ، احتمالا ایران درصدد طراحی وتولید موشک هایی با بردهای بلندتر مانند شهاب 5 و 6 باشد . هنگامی که این موشک های به مرحله عملیات برسد تهران قادر خواهد بود به اهدافی در اروپا نیز دست پیدا کند . در حالی که برد "شهاب 3" قادر به اصابت در اهداف منطقه ای می باشد . 

عنوان می شود که " برنامه موشکی ایران " به منظور مقابله و دفاع از تمامیت ارضی کشور در برابر هرگونه حمله نظامی از سوی ایالات متحده یا اسرائیل  طراحی و توسعه داده می شود . بی شک نمی توان این توانمندی و تلاش برای بهبود برنامه موشکی و توسعه تدارکات دفاعی ایران در برابر دشمنان منطقه ای و بین المللی را نادیده گرفت چرا که به اذعان بسیاری از دولت ها _ اعم از دوست با ایران و یا دشمن _ قدرت دفاعی موشکی ایران طی سالهای اخیر توسعه و پیشرفت چشمگیری را برای خود ثبت نموده است . 


انتهای پیام /
برچسب ها: ایران ، نظامی ، تدافعی ، کشور
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
عارف
۱۰:۱۰ ۲۶ آبان ۱۳۹۳
درود بر رزمندگان اسلام