سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشهد؛

بازخوانی پرونده‌ای که با مرگ آدم‌ربا مجهول شد

15 ماه پیش بود که محمدامین پنج ساله ربوده شد و اکنون پس از گذشت 437 روز هنوز به آغوش خانواده بازنگشته است.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ، محمد امین وکیلی، کودک خردسالی است که یک سال و سه ماه پیش در شهرستان جوین ربوده شد و با مرگ متهم پرونده‌اش ناتمام و مجهول باقی ماند و حالا خانواده او در انتظار دیدار فرزندشان، روزگار سپری می‌کنند.

6 مرداد 92، شهر نقاب مرکز شهرستان جوین

علی‌اصغر وکیلی از محل کار به خانه بازمی‌گردد و قرار است که محمدامین پنج ساله‌ را ساعت 16 به کلاس ژیمناستیک ببرد. کودک زودتر از پدر از خانه خارج می‌شود، اما بعد از چند دقیقه زمانی که وکیلی از منزل بیرون می‌رود، کودکش را نمی‌یابد، بعد از جستجوی اطراف خانه و ناکامی در یافتن محمد‌امین، پلیس در جریان گم شدن کودک پنج ساله قرار می‌گیرد.

7 مرداد 92، نقاب

در حالی که بعد از گذشت 24 ساعت، جستجوهای پلیس و خانواده محمد‌امین نتیجه‌ای به دنبال نداشت، رباینده حدود ساعت 12 ظهر از شهرستان جغتای که در غرب نقاب و 310 کیلومتری مشهد قرار دارد، با خانواده وکیلی تماس می‌گیرد و درخواست 500 سکه طلا می‌کند، پلیس بلافاصله فعالیت‌های لازم را در این زمینه انجام می‌دهد.

13 مرداد 92، نقاب

پلیس در حال انجام اقدامات لازم است و هنوز خواسته رباینده یا ربایندگان برآورده نشده، این بار آدم‌ربا از شهرستان اسفراین (در شمال شهر نقاب) تماس گرفته و درخواست 50 میلیون تومان می‌کند. بعد از مذاکرات انجام شده قرار بر این می‌شود که در ابتدا مبلغ یک میلیون تومان به حسابی که از سوی رباینده اعلام شده بود واریز شود. همان روز متهم توسط پلیس دستگیر و از اسفراین به شهرستان نقاب انتقال داده می‌شود.

با خبر دستگیری رباینده توسط پلیس، امید تازه‌ای در دل خانواده محمد‌امین بوجود می‌آید و والدین محمدامین برای دیدن فرزندشان لحظه را می‌شمارند. همه چیز خوب پیش می‌رود و قرار است متهم مکان پسر خردسال را بگوید که ناگهان وی در بازجویی‌های پلیس سکته کرد و در بیمارستان فوت می‌کند و حال این سوال بزرگ که «محمدامین کجاست؟» بی‌جواب باقی ماند.

6 ماه پس از مرگ آدم‌ربا، بهمن 92، جوین

با تلاش پلیس دو نفر مظنون به همکاری با رباینده دستگیر و به صورت موقت بازداشت می‌شوند. مرگ متهم باعث می‌شود افرادی که دستگیر شده‌اند به همکاریشان با رباینده اعتراف نکنند. یکی از این متهمان سابقه‌دار و محکوم به حبس ابد است.

سومین مظنون که یک «رمال» است، بعد از رسانه‌ای شدن پرونده با پدر محمدامین تماس می‌گیرد و ادعا می‌کند می‌تواند کودک را به خانه بازگرداند. مظنون برای عملی کردن وعده‌اش درخواست چند میلیون تومان پول نقد و چک 60 میلیون تومانی از پدر محمدامین می‌کند اما هیچ وقت نمی‌تواند کاری از پیش ببرد و بررسی‌ها نشان می‌دهد او نیز در این ماجرا دخیل است.

درددل‌های پدر محمدامین

شماره را که گرفتم انتظار داشتم صدایی خسته و درمانده را بشنوم اما صدای پدری را شنیدم که هنوز امید در دلش موج می‌زند و با همه توان برای پیداشدن فرزند پنج ساله‌اش تلاش می‌کند. از او می‌پرسم چند فرزند دارد؟ بلافاصله می‌گوید «دو فرزند دارم، محمدامین و کودکی یک‌ساله»، در بیان این جمله از فعل حال «دارم» استفاده می‌کند و این فعل نشان‌دهنده امید او به زنده بودن محمدامین است.

علی‌اصغر وکیلی، در خصوص سرانجام پرونده ربوده شدن فرزندش می‌گوید: بعد از گذشت بیش از یکسال و بازداشت دو نفر مظنون، هنوز فرزندم پیدا نشده اما حس پدر و مادر هیچ‌وقت اشتباه نمی‌کند و همین حس به ما می‌گوید که محمدامین زنده است.

وی ادامه می‌دهد: یکی از متهمان خانمی محکوم به حبس ابد است که در زمان ربوده شدن فرزندم به مدت 13 روز مرخصی داشته و با آدم‌ربا در ارتباط بوده است. افرادی که دستگیر شده‌اند به دلیل مرگ هم‌دست خود یا شاید عدم فشار لازم اعتراف نمی‌کنند.

پدر محمدامین با بیان اینکه «نمی‌دانم چرا متهم در بازداشت سکته و فوت کرد» می‌گوید: متاسفانه پلیس نتوانست از آدم‌ربا اطلاعات لازم را برای پیداکردن محمدامین به دست بیاورد.

هنوز پرونده فرزندم بازپرس ویژه ندارد

وی با این ادعا که بعد از گذشت یکسال هنوز پرونده فرزندم بازپرس ویژه ندارد، اظهارمی‌کند: با توجه به اینکه وقوع چنین اتفاقاتی در جوین نادر است نامه‌ای به رئیس دادگستری استان فرستادیم و برای پرونده درخواست ایجاد یک کارگروه ویژه کردیم. مدتی بعد نیروی انتظامی تنها در روزنامه‌ها از تشکیل کارگروهی ویژه برای پرونده محمدامین خبر داد.

وکیلی در ادامه با اظهار گلایه از اینکه چنین موضوعی هنوز لاینحل باقی‌مانده است، می‌گوید: چگونه با این حجم اطلاعات هنوز نمی‌توانند محمدامین را پیدا و این معما را حل کنند؟ فکر می‌کنم اگر بخواهند، با اطلاعات موجود و دستگیری دو متهم قطعا می‌توانند فرزندم را پیدا کنند. اگر متهمی نبود و هم‌دستان آدم‌ربا دستگیر نمی‌شدند مشیت الهی را قبول می‌کردیم و سر تعظیم فرو می‌آوردیم اما با وجود دلایل ذکر شده، حداقل جست‌وجو کنند تا جنازه فرزندم پیدا شود.

وی ادامه می‌دهد: جای محمدامین واقعا در خانه خالی است و نبودن او باعث افسردگی همسرم شده و خود من هم انگیزه‌ای برای ادامه کارم ندارم. اگر مسئولان این‌گونه پرونده را پیگیری نکنند امیدی به زندگی برایمان نمی‌ماند و مجبورم کارم را رها کنم و به دنبال فرزندم بروم، ایمان دارم که محمدامین زنده است.

جدی‌کار، فرماندار شهرستان نقاب، در خصوص پرونده محمدامین وکیلی می‌گوید: پرونده این کودک باز و در مراجع قضایی در حال پیگیری است و نمی‌توانم اطلاعات بیشتری از این پرونده بدهم و در این زمینه دادگستری جوین می‌تواند اطلاعات بهتری ارائه دهد.

پیگیری‌های خبرنگار برای کسب اطلاعات بیشتر از مسئولان پرونده محمدامین، رئیس پلیس آگاهی خراسان‌رضوی و دادگستری جوین به نتیجه نرسید.

پرونده «محمدامین» از نگاه رسانه‌ها

سردار بهمن امیری‌مقدم، فرمانده انتظامی خراسان‌رضوی، دو ماه پس از ربوده‌شدن این کودک به یکی از روزنامه‌ها گفت: متهم اصلی این آدم‌ربایی دستگیر شد، اما بر اساس مستندات پزشکی قانونی به دلیل ایست قلبی فوت کرد. پس از دستگیری او در فاصله کوتاهی که ماموران انتظامی و دادستان پرونده برای اقامه نماز مراجعه می‌کنند، متهم سکته قلبی می‌کند و قبل از رسیدن اورژانس جان باخت و نتوانستیم از محل نگهداری کودک ربوده شده مطلع شویم.

امیری‌مقدم فرمانده انتظامی خراسان‌رضوی نیز به یکی از روزنامه‌ها از کشته‌شدن محمد امین خبرداد اما هیچ اشاره‌ای به علت کشف نشدن جسد او نکرد.

وی در این خصوص گفت: پس از مرگ متهم اصلی پرونده آدم‌ربایی، تحقیقات پلیس با بازجویی از دو متهم دیگر این پرونده ادامه یافت و زنی که در این ماجرا همراه متهم اصلی پرونده بود چندی قبل اعتراف کرد که محمدامین به قتل رسیده و جسد او را داخل چاهی که آب فراوانی از آن عبور می کند انداخته‌اند. با این حال هنوز اثری از جسد وی پیدا نشده اما آنچه برای پلیس محرز شد، این بود که کودک پنج ساله به قتل رسیده است. انتشار اظهارات امیری‌مقدم در رسانه‌های محلی استان خراسان‌رضوی خشم خانواده محمدامین را در پی داشت.

رییس دادگستری خراسان‌رضوی نیز در این باره به یکی دیگر از روزنامه گفت که محمدامین زنده بوده و ماموران باید برای پیدا کردن او تلاش بیشتری انجام دهند.

سردار سعید منتظرالمهدی، معاون اجتماعی ناجا نیز در خصوص پرونده محمدامین گفت: فرمانده نیروی انتظامی در این خصوص به پلیس آگاهی دستور داد تا موضوع پیگیری و نتیجه آن را اعلام کند و کارآگاهان پلیس آگاهی بلافاصله پس از دریافت نخستین گزارش مفقودشدن این کودک، تحقیقات گسترده خود را برای یافتن او آغاز کردند و در این راستا چند فرد سابقه‌دار و مظنون نیز دستگیر شدند. اگرچه کارآگاهان پلیس آگاهی در تحقیقات و بازجویی‌های خود به سرنخ‌هایی رسیدند، اما متاسفانه هنوز سرنوشت این کودک پنج ساله، دقیق مشخص نیست.

منتظرالمهدی فرضیه قتل یا مرگ «محمد امین» را در صدر فرضیه‌های مطرح شده دانست و اظهارکرد: با این حال تلاش کارآگاهان برای یافتن شواهد متقن ادامه دارد.

سرهنگ حسین بیدمشکی، رئیس پلیس آگاهی استان خراسان رضوی نیز در این باره گفته که از همان زمانی که این ماجرا به پلیس اطلاع داده شد ماموران همه توان خود را برای نجات گروگان پنج ساله به‌کار گرفتند و خوشبختانه مرد گروگانگیر را یک هفته بعد دستگیر کردند اما متأسفانه این مرد فوت شد و اسرار این معمای پلیسی را با خود به زیر خاک برد. بعد از آن تجسس‌های ماموران به پایان نرسید و مظنونان زیادی در این‌باره دستگیر شدند و آخرین نفر آنان فردی به نام «رمضان» بود که شواهد و مدارک به‌دست‌آمده علیه اوست اما او حاضر نیست اتهامش را بپذیرد و درباره محمدامین حرفی بزند، با این حال مدارک محکم و محکمه‌پسندی علیه او وجود دارد که به مقام قضایی ارائه شده است.

 سردار بهمن امیری، فرمانده انتظامی خراسان‌رضوی در خصوص پرونده محمدامین وکیلی گفت: پس از مرگ متهم اصلی پرونده آدم‌ربایی، تحقیقات پلیس با بازجویی از دو متهم دیگر این پرونده ادامه یافت. زنی که در این ماجرا همراه متهم اصلی پرونده بود چندی قبل اعتراف کرد که «محمدامین» به قتل رسیده است و جسد او را داخل چاهی که آب فراوانی از آن عبور می‌کند انداخته‌اند. با این حال به دنبال اظهارات این زن گروهی از ماموران آتش‌نشانی به جست‌وجو برای یافتن جسد پرداختند اما هیچ ردی از «محمدامین» پنج ساله پیدا نشد و کنار هم گذاشتن فرضیه‌های پلیسی، حاکی از آن است که او برای فرار از مجازات به چنین اعترافاتی رو آورده است زیرا محل مورد اشاره او قنات‌های کوچکی است که کشاورزان منطقه به طور روزمره از آن استفاده می‌کنند و اگر جسد «محمدامین» داخل این چاه‌ها بود در همان روزهای اول شناسایی و سرانجام پرونده مشخص می‌شد اما با گذشت حدود یکسال هنوز سرنوشتی از این کودک در دست نیست.

 در ادامه از نگارش نامه‌ای توسط رمضانعلی سبحانی‌فر، نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین و خوشاب در مجلس شورای اسلامی به سردار اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده نیروی انتظامی و وزیر اطلاعات برای پیگیری سریع وضعیت کودک ربوده شده، خبر داد.

سرهنگ مصطفایی، معاون جنایی پلیس آگاهی ناجا نیز در خصوص این پرونده اظهارکرد: ماموران پلیس اقدامات لازم را انجام داده‌اند و حتی پس از دستور فرمانده ناجا مبنی بر پیگیری سریع، به صورت ویژه این پرونده مورد بررسی قرار گرفت، اما نتیجه‌ای حاصل نشد و پرونده این کودک همچنان در دست بررسی است.

سوالات بسیاری در خصوص این پرونده وجود دارد که بی‌جواب مانده‌اند اما آنچه اکنون اهمیت دارد، وضعیت کنونی پسرک است. آیا محمدامین زنده است یا اتفاق ناگواری برایش پیش آمده؟ آیا این روزها در امنیت و آرامش است؟ با ترس‌ها و دلتنگی‌هایش چه می‌کند؟ کسی هست که دست مادرانه بر سرش بکشد؟ و ...

انتهای پیام/م

منبع: ایسنا
برچسب ها: مشهد ، آدم ربایی ، جوین
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.