به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد؛
معاون بهبود توليدات دامي اداره کل جهادكشاورزي استان چهارمحال و بختیاری، از كسب رتبه 13 توليد گوشت قرمز براي چندمين سال متوالي در كشور خبر داد.
مهراب فرجي گفت: امسال 30 هزار و 450 تن گوشت قرمز معادل 3 درصد نیاز کشور در استان چهارمحال و بختیاری توليد شد كه با اين ميزان به رتبه 13 توليد گوشت قرمز در كشور دست یافته ایم.
وی با اشاره به اينكه تاکنون ۱۷۶ پروانه بهرهبرداری پرورش گاو و گوساله و ۱۵۸ مجوز پرورش بز و گوسفند در استان چهارمحال و بختیاری صادر شده است، افزود: یک كشتارگاه صنعتي و 10 كشتارگاره نيمه صنعتي گاو و گوسفند هم در این استان فعال مي باشد.
فرجی اظهار كرد: ساليانه 20 هزار تن گوشت سفيد هم در استان چهارمحال و بختیاری توليد مي شود و 3 كشتارگاه فعال طيور نيز در استان وجود دارد.
معاون بهبود توليدات دامي اداره کل جهادكشاورزي استان چهارمحال و بختیاری همچنین با اشاره به فراوری و بسته بندی 10 درصد تولید ماهیان سردابی این استان، اضافه کرد: این عملیات شامل فریز کردن، انجماد، آماده طبخ، کنسرو و پودر ماهی می باشد که در 3 کارخانه فعال استان در قطب های صنعتی وردنجان، سامان 2 و فرخ شهر انجام می شود.
فرجی افزود: مجموع ظرفیت اسمی 3 کارخانه فعال بسته بندی و فراوری ماهی در چهارمحال و بختیاری، سالیانه 2 هزار تن می باشد اما در حال حاضر سالیانه یکهزار تن گوشت ماهی در این استان فراوری و بسته بندی می شود.
در حال حاضر، 749 واحد پرورش دام و طیور با ظرفیت 83 هزار و 425 رأس دام شامل گاو شیری، گوساله، بز و گوسفند و 195 واحد پرورش طیور با ظرفیت بیش از 4 میلیون قطعه طیور در سطح استان چهارمحال و بختیاری وجود دارد.
نزدیک به 10 درصد از مجموع تولیدات دام و طیور در سطح استان به تولید گوشت قرمز اختصاص دارد و بیشترین تولیدات به میزان 83 درصد به مواد لبنی تعلق دارد.
یک درصد تولید گوشت مرغ، 3 درصد مواد لبنی، نزدیک یک درصد عسل و 0.2 درصد تخم مرغ کشور در این استان تولید و روانه بازار میشود.
گوشت تولیدی استان چهارمحال و بختیاری شامل گوشت قرمز، سفيد و ماهی، علاده بر مصرف داخلی استان به استان ها و حتی کشورهای هم جوار نيز صادر مي شود.
همچنین در حال حاضر 412 واحد گاوداري پرورش گاوشيري صنعتي و بیش از 17 هزار رأس گاو شیری در استان چهارمحال و بختیاری وجود دارد.