به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران علی طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران اظهار کرد: پیام عاشورا مقابله با ظلم و دعوت به پرهیزگاری بود و زمانی که ظالمان تسلیم حق نشدند و زیاده خواهی کردند راهی جز مقابله با ظلم باقی نماند.
مردم ایران به تاسی از حضرت امام حسین (ع) در جریان پیروزی انقلاب و پس از آن در برابر کینه توزیهای دشمنان ایستادند و اجازه ندادند انقلاب آسیب ببیند و به استقلال کشور خدشه وارد شود.
وی ادامه داد: نمونه آشکار فرهنگ حسینی در حرکت مردم ایران در مواجهه با تحریمهای اقتصادی قابل مشاهده است و ایران پس از پیروزی انقلاب بنایش تعامل با جهان بود اما قدرتهای خارجی از ابتدا به مخالفت با انقلاب برخاستند و جنگ و تحریمهای اقتصادی را به کشورمان تحمیل کردند.
طیب نیا افزود: دشمنان در سالهای اخیر هم تلاش کردند با تحمیل تحریمهای گسترده بر مردم ایران فشار آورند و مسئولان کشور را نیز از پیگیری حقوق مسلم مردم منصرف کنند. تحریمهای اقتصادی ظلم آشکار به مردم و عملی غیر انسانی است که ملتی را از دسترسی به نیازهای اساسی خود محروم می کند اما دولت و مردم ایران نشان دادند در عرصههای سیاسی و اقتصادی پیروان راستین اباعبدالله الحسین (ع) هستند.
وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد: مردم ایران از حقوق خود صرفنظر نخواهند کرد و در مقابل زورگوییها میایستند و این مردم به مستکبران نشان دادند که قادرند مکر دشمنان را به خودشان برگردانند و از آسایش چند روزه بگذرند اما در مقابل ظلم سر خم نکنند و در این راه خدا نیز همراه مردم است.
طیب نیا گفت: از اواخر سال 1390 تا امروز بخش عمدهای از تحریمهای اقتصادی بر دو محور بود اول محدود کردن صادرات نفت ایران و دوم محدود کردن مبادلات ارزی و بانکی با هدف جلوگیری از دسترسی کشور به منابع ارزی و نیز محدود کردن امکان خرید کالا و خدمات از خارج و اگر آنها در محور دوم موفق می شدند حتی در صورت صادرات نفت هم نمی توانستیم نیازهای کالایی و خدماتی خود را از خارج تامین کنیم.
وی افزود: اما با لطف الهی موفق نشدند و دشمنان تحریمها را در شرایطی تحمیل کردند که کشور در اوج وابستگی به نفت و واردات کالا و خدمات از خارج بود.
وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد: بر خلاف آموزه های اقتصاد مقاومتی در سالهای گذشته وابستگی به نفت و واردات افزایش یافته بود و تحریم ها هم در همان زمان تحمیل شد اما مردم ایران در کنار دولتمردانشان ایستادند و تحریمها را خنثی کردند.
طیب نیا با بیان اینکه مردم ایران در حماسه سیاسی سال 92 و با حضور چشمگیر در انتخابات زمینه ساز پیروزی ایران بر ترفندهای دشمن شدند گفت: هرچند تحریمها خسارت بار و محدود کننده بوده اما با ایستادگی مردم اکنون ایران باثبات ترین و امنترین کشور منطقه است.
وی تاکید کرد: تحریمهای اقتصادی یک نبرد تمام عیار بود و مدیران و کارکنان سیاسی و اقتصادی کشور در کنار گروه بسیاری از فعالان اقتصادی رزمآوران این صحنه نبرد بودند که تاکنون دلاورانه جنگیده اند.
طیب نیا افزود: سال گذشته در شرایط سختی بودیم و تلاش شد با عقل و تدبیر و امید به آینده روشن برنامههای مشخصی برای اقتصاد کشور تدوین و در دو محور ارائه کنیم که محور اول آن ثباتآفرینی و آرامش بخشی، کنترل تورم و کنترل هیجانات در بازارهای مختلف بود و محور دوم نیز خروج از رکود و دستیابی به تولید اقتصادی طرح ریزی شده بود و در چنین شرایطی مقام معظم رهبری هم سیاستهای اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند.
وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: هدف اصلی سیاستهای ابلاغی دستیابی به رشد اقتصادی بالا، پایدار، مستمر، درون زا، برون گرا و انعطاف پذیر است و بدون رشد اقتصادی بالا و بدون افزایش تولید امکان رسیدن به استقلال اقتصادی وجود ندارد و نمی توان رفاه را برای مردم تامین کرد.
وی با اشاره به اینکه بدون رشد اقتصادی نمیتوان با فقر جنگید و موقعیت کشور را بهبود بخشید، تاکید کرد: ما در پی تعامل گسترده با جهان هستیم و تلاش می کنیم آسیبپذیری اقتصادی در برابر بی ثباتیهای خارجی را کاهش دهیم و راه آن هم خارج شدن از وابستگی به نفت و افزایش توان غیر نفتی و غیر دولتی است.
طیب نیا گفت: دولت یازدهم مصمم به اجرای کامل سیاستهای اقتصادی ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری است و در وزارت اقتصاد هم افزایش توان ثروتآوری کشور و تامین مالی پایدار دولت و نیز بی نیازی به نفت جزو اولویتهای راهبردی و اصلی محسوب می شود.
وی ادامه داد: امروزه علاوه بر آنکه تا حد زیادی توانستیم تحریمها را بیاثر کنیم در مدت فعالیت دولت یازدهم فراتر هم رفته ایم و زمینه های تسلط بر رکود تورمی را نیز فراهم می کنیم که امروز نشانه های بهبود اقتصادی دیده میشود به طوریکه دشمنان نیز لب به اعتراف گشوده اند و بر آینده روشن اقتصاد ایران تاکید می کنند.
وزیر اقتصاد افزود: نرخ رشد تولید ناخالص داخلی پس از یک دوره طولانی رکود در بهار امسال به 4.6 درصد رسید و مثبت شد که نشانه روشنی برای به حرکت درآمدن چرخهای تولید و آغاز بهبود اقتصادی است. همچنین نرخ تورم در سال گذشته به بالای 40 درصد رسیده بود و تورم نقطه با نقطه نیز به بالای 45 درصد رسید اما در مهر امسال نرخ تورم به 19 ممیز 4 دهم کاهش یافت و نرخ تورم نقطه به نقطه هم به زیر 15 درصد کاهش پیدا کرد و این یعنی کنترل نرخ تورم.
طیبنیا در این باره افزود: البته کاهش تورم به معنای کاهش قیمتها نیست بلکه به معنی کاهش سرعت تورم در قیمتهاست و کاهش نرخ تورم در یکسال گذشته توفیق چشمگیری است که کمتر شاهد آن بودیم.
وی همچنین گفت: رشد سرمایه گذاری از زمستان سال گذشته بهبود یافت و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 3.8 درصد ارتقاء یافت و در بهار امسال با افزایش 5.7 درصدی مواجه شد که همه این موفقیت ها حاصل استقامت مردم است.
وزیر اقتصاد افزود: خدمتگزاران شما در دولت تدبیر و امید تلاش می کنند ایرانی بسازند که سرآمد کشورهای منطقه باشد و الگویی برای همه مردم جهان شود، دولت و مردم ایران در پی گسترش همکاری با کشورهای جهان و به دنبال صلح و ثبات هستند.
طیب نیا گفت: دولت تدبیر و امید با پیام صلح و مودت با دنیا صحبت می کند و در شرایط کنونی تلاش می کنیم با گفتگو منافع مردم را استیفاء کنیم و در این مسیر استواریم و به همین اندازه هم در مواجهه با زورگوییها ثابت قدم هستیم؛ تعامل عزتمندانه باعث روشنی فردای کشور خواهد بود.
انتهای پیام/