سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کارشناس بازار سرمایه ؛

کاهش ریسک سرمایه گذاری با صندوق های زمین و ساختمان

مسعود سعادتمند گفت: یکی از روش هایی که در بازارهای پیشرفته مورد استفاده قرار می گیرد، اوراق رهنی یا رهن ثانویه است که نحوه کارکرد صندوق های زمین و ساختمان از همین روش نشات می گیرد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)،به طور طبیعی سرمایه گذاری در صنعت ساختمان با ریسک هایی مانند عدم شفافیت مواجه است، در حالی که صندوق های زمین و ساختمان به دلیل وجود ارکان مختلف که به طور مرتب بر پروژه ها نظارت دارد، با چنین ریسکی مواجه نیست.
 
 
 کارشناس بازار سرمایه با بیان مطلب بالا گفت: روش های تامین مالی مسکن روش های متفاوتی هستند که در سال های گذشته، متاسفانه از روش های محدودی در ایران استفاده شده است.

دکتر مسعود سعادتمند با بیان اینکه تاکنون روش های مبتنی بر پیش فروش مسکن، تسهیلات بانکی یا ورود اشخاص حقیقی و حقوقی به منظور سرمایه گذاری در بازار مورد استفاده قرار گرفته است، ابراز داشت: یکی از روش هایی که در بازارهای پیشرفته مورد استفاده قرار می گیرد، اوراق رهنی یا رهن ثانویه است که نحوه کارکرد صندوق های زمین و ساختمان که به تازگی پذیره نویسی آن ها انجام شده است، از همین روش نشات می گیرد.

این کارشناس بازار مسکن ادامه داد: در این روش سرمایه گذار با صاحب پروژه شریک می شود و سرمایه های خرد کنار یکدیگر جمع می شوند تا تبدیل به یک سرمایه کلان شده و وارد یک پروژه ساختمانی شوند.

وی با اشاره به اینکه در نهایت سرمایه ها به نسبتی که وارد پروژه شده اند، از سود پروژه سهم می برند، خاطرنشان کرد: صندوق نسیم هم با همین رویکرد راه اندازی شده است.

سعادتمند با یادآوری نقش بانک مسکن در راه اندازی این صندوق، گفت: پروژه مورد نظر صندوق زمین و ساختمان نسیم، در شهر تهران با مساحت زیربنای 13 هزار مترمربع توسط سرمایه های خرد تامین مالی می شود و در نهایت هم افراد از سود آن پروژه منتفع می شوند.

این کارشناس بازار مسکن در خصوص مزایای صندوق های زمین و ساختمان ابراز داشت: به طور طبیعی سرمایه گذاری در صنعت ساختمان با ریسک هایی مانند عدم شفافیت مواجه است، در حالی که صندوق های زمین و ساختمان به دلیل وجود ارکان مختلف مانند ناظر و مدیر ساخت و همچنین مجمع صندوق که به طور مرتب بر پروژه ها نظارت دارد، با چنین ریسکی مواجه نیست.

وی تاکید کرد: بنابراین، امنیت و شفافیت اطلاعاتی در مقایسه با شرایط سرمایه گذاری در بازار آزاد، فوق العاده بیشتر است.

سعادتمند به دیگر مزیت این صندوق ها اشاره و تصریح کرد: زمانی که صنعت ساختمان با رونق مواجه می شود، سرمایه گذاری که در این بازار حضور ندارد، از این بازدهی بی بهره می ماند، در حالی که با خرید واحدهای صندوق زمین و ساختمان، این ریسک از سرمایه گذار دور شده و فرد می تواند با سرمایه خرد خود همچنان از منافع دوره رونق بهره مند شود.
 
 
انتهای پیام/
برچسب ها: سرمایه ، بازار ، ریسک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.