سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باوجود پیروزی جمهوری خواهان ؛ احتمال تغییر "سیاست خارجی" اوباما اندک است

علیرغم پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات میان دوره ای آمریکا تغییراتی کلی و کلیدی در سیاست خارجی ایالات متحره بعید به نظر می رسد .

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از ورد بولتن ؛ این پایگاه خبری در مقاله ای به اشاره به شکست دموکرات های حامی اوباما درانتخابات میان دوره ای در آمریکا نوشت : بعید است که سیاست های کلی کشور دچار تحولاتی چشمگیر شود . کارشناسان معتقدند این مسئله درست است که هر دو مرکز سیاست گذاری در آمریکا یعنی سنا و کنگره به تسلط جمهوری خواهان درآمده است اما در سال های باقیمانده از ریاست جمهوری اوباما نباید انتظار تغییراتی محسوس چه در حوزه امور داخلی و چه امور بین المللی را داشت . 

نارضایتی های عمیق مردم آمریکا از باراک اوباما و سیاست های داخلی و خارجی وی هیزمی بود که بر آتش خشم مردم از دموکرات ها ریخته شد و شعله های آن در انتخابات میان دوره ای کشور و با پیروزی قاطع جمهوری خواهان نمایان گردید . در این انتخابات بیش از یک سوم کرسی های سنا به تسلط جمهوری خواهان درآمد و اکثریت قریب به اتفاق کرسی های کنگره ( همه 435 کرسی ) توسط اعضای این حزب اشغال گردید . 

در ادامه این مقاله آمده است : طی دو سال آینده که دوران باقیمانده از ریاست جمهوری باراک اوباما به شمار می آیدشهروندان آمریکایی  شاهد تنش ها و اختلافات بیشتری میان رییس جمهور و  نمایندگان جمهوری خواه کنگره خواهند بود . آنچه هر دو حزب _ هم اوباما و جزب دموکرات و هم جمهوری خواهان کنگره _ با آن مواجه هستند این است که هیچیک  حاضر به پذیرش مسئولیت اقدامات انجام شده در داخل یا خارج از کشور را نپذیرفته و در قبال آنها پاسخگو نیستند .  

یکی از کارشناسان سیاسی آمریکایی درباره پیروزی حزب مخالف اوباما در انتخابات سنا و کنگره اظهارداشت : اگرچه رییس جمهور سالهای باقی مانده از ریاست جمهوری اش را نمی تواندبه آسانی سالهای پیشین سپری کند اما "سیاست خارجی " یک فرصت واقعی و طلایی برای اوست تا بتواند معبری در میان تنش ها برای خود بگشاید . 

در سیستم حکومتی و تقسیم قدرت در ایالات متحده ، سیاست خارجی به صورت انحصاری و پایدار در حوزه اختیارات ریاست جمهوری قرار گرفته است. اما در مواردی مانند ارائه کمک های مالی به سایر ملل ، اعمال تحریم ها و محدودیت های اقتصادی و تجاری علیه کشورها و گروه ها و انتصاب پست های کلیدی در خارج از کشور مصوبه و اجازه کنگره نیز مورد نیاز است .

فاکتور مثبت در این سیستم این است که تمامی امورات مربوط به سیاست خارجی در قانون اساسی منحصرا در دستان رییس جمهور قرار گرفته بنابراین نباید توقع چندانی داشت که با پیروزی جمهوری خواهان اوباما دست از سیاست های کلی خود در این حوزه برداشته و آن گونه اقدام یا رفتار کند که اعضای سنا و کنگره خواهان آن هستند. 

اینکه ممکن است با پیروزی جمهوری خواهان و عقب نشینی دموکرات ها بحران جنگ سردی که واشنگتن با مسکو _ بر سر مسئله اوکراین _ به راه انداخته ، جنگ وحشیانه ، خونبار و پرهزینه ای که بیش از سه سال است سوریه را در خود می سوزاند و اشتهای سیری ناپذیر کاخ سفید برای تشدید جنگ ودرگیری ها در منطقه غرب آُسیا به پایان برسد ، خوش خیالی است . بی کفایتی ها در حل و فصل امورات داخلی کشور از جمله وضعیت بهداشت و درمان شهروندان آمریکایی یا کاهش بی سابقه خدمات اجتماعی نیز تحول چندانی را نخواهند دید . 

نمایندگان جمهوری خواه مدعی هستند که برخلاف اوباما هزینه های میلیارد دلاری که بیش از 15سال است واشنگتن از جانب آغاز و تداوم جنگهای یک جانبه در منطقه غرب آسیا بر بودجه ایالات متحده وارد کرده را متوقف خواهند کرد . 

به گفته ریچارد ویتز ، مدیر مرکز تحقیقاتی امور نظامی _ سیاسی "هادسون" تاثیر نتیجه انتخابات میان دوره ای در آمریکا قابل پیش بینی نیست چرا که اعضای جمهوری خواه اتحاد چندان محکمی با یکدیگر ندارند و هر کسی _ مانند رییس جمهور اوباما یا هر فرد دیگری _ می تواند در میان آنها نفوذ کرده و اعمال نظر نماید . 




انتهای پیام /
برچسب ها: اوباما ، اندک ، سیاست
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.