به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران،،«علی حسنوند» در شورای سلامت استان درباره بیمار تب مالت افزود: بیماری تب مالت برخلاف مورد انسانی در دام هیچگونه علائم بالینی ندارد و فقط علاوه بر سقط، نازایی و کاهش تولید را بهدنبال دارد که نگهداری چنین دامی مقرون به صرفه نیست.
وی با بیان اینکه اگر غرامت دام به دامدار پرداخت نشود به ما اجازه کشتار نمیدهند، افزود: چنانچه بودجه کافی در اختیار داشته باشیم میتوانیم قانون تست کشتار را در استان عملیاتی کنیم.
رئیس اداره بهداشت مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی لرستان با اشاره به اینکه بیشترین ایجاد این بیماری از طریق تماس مستقیم با دام است، افزود: باید آموزشهای لازم جهت مقابله با این بیماری در سطح دامداران روستایی و عشایری داشته باشیم.
حسنوند با بیان اینکه عدم وجود سیستم شناسایی و هویت دام در کشور از جمله مشکلات دامپزشکی است، اظهار کرد: متأسفانه تردد و نقل و انتقالات دام به راحتی انجام میشود؛ ترشحات یک دام آلوده میتواند دامها و افراد را آلوده کنند، چون میزان میکروب در این ترشحات بسیار بالاست.
وی خاطرنشان کرد: سازمان دامپزشکی 8 میلیارد تومان غرامت به دامداران بدهکار است و این در حالیست که اعتبارات این سازمان پاسخگوی هزینههای جاری آن نیست.
رئیس اداره بهداشت مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی لرستان یادآور شد: برای واکسیناسیون تست کشتار 100 درصد دامهای استان به 160 میلیارد تومان اعتبار نیاز است و امسال برای واکسیناسیون دامها 1.5 میلیارد تومان نیاز داریم.
بهگفتهی حسنوند، در شهرستانهای الیگودرز و خرمآباد بیشترین آلودگی تب مالت انسانی را داریم.
وی خاطرنشان کرد: به ازای کشتار هر رأس دام آلوده 200 هزار تومان هزینه نیاز است.
انتهای پیام/م