سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عضو گروه تخصصی گلوکوم بیست و چهارمین کنگره سالانه چشم پزشکی ایران:

ایران در ارائه ایده‌ تحقیقاتی با دنیا برابری می‌کند

نیلفروشان گفت: با عنوان اینکه در سالهای اخیر تلاش زیادی برای ارتقای شیوه تشخیصی بیماری گلوکوم صورت گرفته است، پزشکان ایرانی را در ارائه ایده‌های پزشکی با دنیا برابر دانست.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ دکتر نوید نیلفروشان فوق تخصص قرنیه و گلوکم وعضو هیئت علمی دانشگاه ایران مهمترین دستاورد پزشکی در زمینه گلوکوم در سالهای اخیر را تلاش در ارتقای روشهای تشخیص دانست و گفت: مهمترین اقدامی که در مورد گلوکم انجام می شود، ارتقای روشهای تشخیصی است. با استفاده از دانشهای جدید که منجر به ساخت یک سری وسایلی می شود که می تواند در تشخیص بیماری کمک شایان کند.

وی عنوان کرد: مهمترین مسئله  این است که اگر بیماری گلوکم سریع تشخیص داده شود می توان درمان را به موقع انجام داد و از نابینایی و کم بینایی پیشگیری کرد. تمایلات سالهای اخیر در بین پزشکان هم به این سمت بوده است که کاری کنند بیماری زودتر قابل تشخیص باشد. در کنار این هم روشهای درمانی مهمی به وجود آمده است که شامل روشهای دارویی، لیزری و جراحی است که مرتب در حال به روز شدن است.

عضو هیئت علمی دانشگاه ایران با اشاره به اینکه قسمت اعظم دانش پزشکی در ایران  وابسته به غرب است، خاطر نشان کرد: این موضوع به این خاطر است که آنها روشهای مطالعاتشان سیستماتیک تر از ما است و هر کس می داند باید چه بکند؛ در یک سیستم تحقیقاتی ارکانهای مختلفی وجود دارد و این ارکانها باید به طور منظم با هم کار کنند. متاسفانه در ایران این مباحث به راحتی دنبال نمی شود و دست اندازهای زیادی وجود دارد.

وی در این باره گفت: خیلی ایده ها در ذهنمان است اما آنقدر مشغله‌ها و دست اندازهای مختلف وجود دارد که تا عملیاتی شود نظریه توسط کشورهای پیشرفته تر بیان شده است و راهکارها توسط آنها داده شده است. ولی به طور کلی از نظر ایده تحقیقاتی بسیار نزدیک به کشورهای پیشرفته هستیم.

نیلفروشان با بیان موانعی که بر سر راه چشم پزشکی قرار دارد عنوان کرد: بسیاری از تجهیزات مختص بعضی از شرکتهایی هستند که ما تحریم آنها هستیم و نمی توانیم از امکانات آنها بهره ببریم، اما خوشبختانه چیزهایی که ما نمی توانیم به آنها دسترسی داشته باشیم خیلی جنبه حیاتی برای چشم پزشکی ندارد یعنی روشهای جایگزینی هم وجود دارد. از نظر دارویی نیز یکسری امکانات دارویی هستند که شرکتهای دارویی مواد اولیه آن را تهیه می‌کنند و به دست ما می رسانند اما از نظر تنوع دارویی نسبت به کشورهای دیگر دچار ضعف هستیم

وی که عضو گروه گلوکوم در بیست و چهارمین کنگره چشم پزشکی ایران است درباره این دوره از کنگره گفت: ما کاری که امسال انجام می‌دهیم مثل روال سالهای گذشته است؛ یعنی یک پیش سمینار قبل از سمینار اصلی انجام می‌دهیم  که مربوط به گلوکوم است که در سطح فوق تخصصی و به مدت 8 ساعت انجام می‌گیرد؛ به این ترتیب که سه سخنران معروف خارجی از آسیا اروپا و امریکا داریم. در زمان برگزاری کنگره نیز  تعدادی کارگاه و سمپوزیوم که مقرر شده و همکاران  مدیریت این کارگاه‌ها را بر عهده دارند.

وی در پایان افزود: معمولا سعی می‌کنیم پوشش وسیع درباره موضوعات مختلف مربوط به گلوکوم داده شود؛ روشهای درمانی و تشخیصی  بحث شود. در مورد ایده‌های جدید تبادل نظر صورت بگیرد و علاوه بر این سعی می شود که در این نوع کنگره ها مطالب قدیمی تر هم بازخوانی شود.



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.