حسن خسروجردی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، اظهار داشت: هم اکنون واحدهای کوچک با تولید قیر بیکیفیت که هزینه تمام شده بسیار پایینی دارد، محصولات خود را با تفاوت قیمتهای زیادی به بازار عرضه میکنند که این امر باعث شده شرکتهای تولید کننده بزرگ با مشکل مواجه شوند.
وی با اشاره به اینکه تولید قیر بیکیفیت در کشور یک نوع خیانت محسوب می شود افزود: استفاده از این قیرها در راه سازی باعث میشود تا میزان خسارات جانی و مالی بیشتری به مردم وارد شود. همچنین این عامل سببب می شود که بازارهای صادراتی بزرگ را از دست بدهیم.
رییس انجمن صادرکنندگان فرآوردههای نفتی، تاکید کرد: باید در خصوص قیمت وی بی تعامل موثری مابین واحدهای پالایشگاهی و قیر سازی صورت گیرد.
وی خاطر نشان ساخت: برای ساماندهی تولید قیر لازم است تا نرخ مازوت در کشور متناسب با ویبی تعیین شود تا تولید مازوت کاهش پیدا کرده و خوراک مورد نیاز واحدهای قیرسازی تامین شود.
تاثیرگذاری کاهش قیمت نفت بر انواع فرآوردههای نفتی خسروجردی در خصوص تاثیر کاهش قیمت نفت بر روی فرآوردهها گفت: قیمت نفت روی فرآوردههای بالاتر از نفت مثل بنزین وگازوئیل تاثیر میگذارد.
وی افزود: روی فرآوردههای پایینتر از نفت مثل VB اگر ۸۰۰ دلار در تن تمام میشد با پالایش ۴۰۰ دلار بفروش میرسید و اگر ۴۰۰ دلار اختلاف وجود داشته باشد ۱۴۰ دلار در تن کاهش قیمت داریم لذا تاثیری در قیمت آن نداشته است.
خسروجردی تصریح کرد: کاهش قیمت نفت روی فیول تاثیر گذاشته یعنی تنی 140 دلار نفت 100 دلار قیمت آن را کاهش داده است و این بدان معناست که VB به معنای واقعی با ۳۰ درصد فرآورده سبک مثل نفت سفید و یا گازوئیل مخلوط شده که تبدیل به بنزین میشود اما احتمالا در زمستان نرخها دوباره افزایش مییابد لذا در مجموع کاهش قیمت نفت روی محصولاتی که زیر قیمت نفت هستند تاثیر کمی دارد اما در محصولات بالاتر از نفت تاثیر بیشتر است.
وی پیش بینی کرد که قیمت نفت به ۷۰ دلار هم خواهد رسید و این مسئله باعث میشود که نفت شیل اویل از دور خارج شود بطوری که اگر حتی ۱۰ میلیون بشکه هم از دور خارج شود موقعیت استراتژیک ما مجددا باز میگردد و در ضمن کسری درآمدی که طی این مدت داشتهایم نیز با فروش بیشتر جبران میشود.
انتهای پیام/