سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

المانیتور گزارش داد:

روابط تهران- ریاض روند کُند خود را ادامه می‌دهد/ روابط مثبت میان این دو کشور، تاثیر زیادی در آینده کشورهای منطقه خواهد داشت

پایگاه خبری المانیتور در مقاله‌ای از تدوام روابط کُند میان ایران و عربستان سعودی خبرداد.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه اینترنتی المانیتور نوشت، خاورمیانه این روزها شاهد بسیاری از تحولات است که بیشتر از همه، فراز و نشیب های موجود در روابط میان عربستان سعودی و ایران است که تاثیر زیادی در آینده کشورهای منطقه خواهد داشت. در طول ماههای گذشته، برخی تحولات مثبت از جمله سفر "امیر حسین عبداللهیان" معاون وزیر خارجه ایران به جده، در منطقه روی داد. اگر چه مقام های ایرانی و سعودی مذاکراتی در ماههای اخیر داشته اند اما این روند به اندازه کافی برای ایجاد تغییر در روابط میان دو کشور، از اهمیت برخوردار نبوده است. پیشرفت روابط ریاض و تهران بیش از گذشته و در پی دیدار سپتامبر گذشته سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان سعودی و محمد جواد ظریف همتای ایرانی وی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک برسر همکاری های دو جانبه برای مبارزه با تروریسم و حل مشکلات منطقه ای ، به اوج خود رسید. 

این پایگاه افزود:  سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان سعودی در سخنانی در جده و در حضور همتای آلمانی خود ؛ تهران را به عنوان بخشی از مشکل در منطقه و نه راه حل ؛ معرفی کرد و ایران را به اشغال سوریه، یمن و عراق متهم و از نیروهای اشغالگر ایرانی خواست از این کشورها خارج شوند. وزیر  خارجه ایران نیز در واکنش به این سخنان، خواهان خروج نیروهای عربستان سعودی از بحرین شد. 

منابع دیپلماتیک لبنانی که این تحولات را دنبال می کنند  نتیجه گیری کرده اند که در روابط تهران و ریاض هیچ "جهش بلندی" رخ نداده است. 

المانیتور ادامه داد: در سال 2010 عبدالله بن عبد العزیر پادشاه عربستان سعودی  با ابتکار به خرج دادن به سوریه سفر  کرد و به همراه  بشار اسد رئیس جمهور این کشور به لبنان عزیمت و با سعد حریری نخست وزیر فقید لبنان دیدار کردند. در این دیدار ، پادشاه عربستان بر اهمیت حمایت و محافظت از ملت های عرب منطقه تاکید کرد. پس از این دیدار ، سعد حریری دوبار از دمشق دیدن کرد. در سال 2010 سعد حریری به ایران سفر کرد. هرچند این اقدام با شکست مواجه شد. در آنزمان، شکست به این معنا شد که غربی ها به عربستان سعودی توصیه کردند با سوریه آشتی نکند. در نتیجه تنش میان دو کشور ایران و عربستان سعودی تشدید شد. این در حالیست که افزایش فعالیت داعش ؛ زمینه را برای مذاکرات میان دو کشور فراهم کرد. 

منابع دیپلماتیک لبنان معتقدند پیش از تغییر کیفی و پایدار در روابط میان ایران و عربستان سعودی ، پیشرفت در برخی موارد ضروری به نظر می رسد. تصمیم گیری برای حل مناقشات از طریق مذاکرات مسالمت آمیز و ایجاد توافق های جدی، تصمیم گیری مهم و راهبردی محسوب می شود. این روند نباید به تصمیمی تاکتیکی برای خرید زمان و تقویت موضع و ایجاد زمینه برای حمله به طرف مقابل پس از ایجاد توازن قدرت باشد. همچنین ، تعیین راه حل جامع سیاسی و عادلانه برای حل بحران سوریه از دیگر موارد است

منابع دیپلماتیک معتقدند ریاض عجله ای برای تعیین رئیس جمهور لبنان تازمان عدم حصول توافق برسر آن ندارد. منابع مختلف بر این باورند ، تنش میان ایران و عربستان سعودی تا زمانی که تصمیم گیری های منطقه ای و بین المللی برای تثبیت اوضاع در لبنان وجود دارند، حتی با وجود درگیر شدن لبنان در مبارزه با تروریسم در خاک خود، تاثیری در مسائل امنیتی لبنان ندارد. شایان ذکر است که تفاهم و درک مشترک میان ایران و متحدانش از یک سو و عربستان سعودی و  متحدانش از سوی دیگر  برای حذف تروریسم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار  است. در عین حال ، ایجاد روابط مثبت میان تهران و ریاض برای انزوای بازی گردانان منطقه ای و بین المللی مانند ترکیه و نیز اسراییل ضروری به نظر میرسد.    



انتهای پیام./
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.