به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از راشاتودی ؛ "نیل بویی" نویسنده و تحلیلگر سیاسی ساکن مالزی در مقاله ای بااشاره به تصمیم آل سعود برای اعدام " شیخ نمر " روحانی شیعه نوشت : تصمیم ریاض برای اعدام یک روحانی شیعه که رهبری اعتراضات را در این کشور برعهده داشت نشان میدهد که آل سعود تا چه حدآسیب پذیر و هراسان درباره هرگونه اعتراض مردمی و احتمال سقوط حکومت می باشد . اعدام "شیخ نمر" یک اشتباه استراتژیک برای "ملک عبدالله"خواهد بود.
از زمانی که حکم اعدام این روحانی عربستانی بطور علنی اعلام شده ، تحولات سیاسی قابل توجهی در میان مردم این کشور روی داده و انتظار میرود این تحولات همچنان نیز ادامه داشته باشد . شیخ نمر پیش از بازداشت توسط نیروهای آل سعود بعنوان فعال سیاسی آشکارا انتقاداتی علیه وضعیت برابری های سیاسی ، حقوق زنان ، سیستم جامع سیاسی و اجتماعی ، حقوق اقلیت ها و آزادی زندانیان سیاسی ابراز می نمود .
دادستانی کل عربستان این روحانی شیعه را به اعدام به روش قطع سر محکوم کرده و اتهام وی نیز فتنه افکنی عنوان شده است . این در حالی است که تاریخ اجرای حکم این روحانی شیعه هنوز تعیین و اعلام نشده است.
این تحلیلگر سیاسی در ادامه تصریح کرد: اعتراضات "شیخ نمر" علیه حکومت سلطنتی و پادشاهی مطلقا سنی آل سعود طی یک دهه گذشته بی سابقه بوده است اما توانست حمایت های عمومی فراوانی را در داخل عربستان و بدنبال اعتراضات سال 2011به مداخلات نظامی ارتش آل سعود در تظاهرات های شیعیان در بحرین بدست آورد . بحرین با جمعیتی که اکثرا شیعه هستند توسط حکومتی سنی و کاملا وابسته به غرب و دیکتاتورهای عربی اداره میشود.
شیخ نمر در خطبه های مذهبی و نیز فعالیت های سیاسی همواره بر این مساله تاکید داشت که مقاومت و مبارزه باید مسالمت آمیز باشد .
تصمیم پادشاهی عربستان برای اعدام " شیخ نمر " مفاهیم و معانی پیچیده ای خواهدداشت به گونه ای که منجر به تشدید تنش های فرقه ای نه تنها در داخل عربستان و درسطح منطقه خواهد شد. دامنه این تنش می تواند به روابط ریاض با جمهوری اسلامی ایران نیز صدماتی وارد کند .
روحانیون برجسته در ایران و بحرین و نیز گروه های شیعی دیگر از جمله حوثی های یمن و حزب الله لبنان این حکم دادگاه عربستان را قویا محکوم کرده اند و به "ملک عبدالله " هشدار داده اند که چنین اقدامی می تواند عواقب ناگواری داشته باشد بنابراین دست به چنین کاری نزند .
راشاتودی درادامه نوشت : این تحولات همچنین نشانه دیگری از تشدید تنش های فرقه ای در کل خاورمیانه از عراق و سوریه گرفته تا عربستان و بحرین است و نشانگر چالش تلخی است که در عصر کنونی در جهان اسلام ایجادشده است. دولت ها و شرکتهای غربی به عربستان سعودی و سایر دیکتاتوری های عربی درخاورمیانه درتمامی جوانب کمک می کنند تا از این طریق و با تقویت این حکومت های سلطنتی ،به گروه های رادیکال اسلامی درمنطقه اختیار تام برای هر عملی دهند .
ایالات متحده سالهاست از اقدامات غیرقانونی و متعصبانه پادشاهی آل سعود آگاهی دارد اما بدلیل پیشبرد اهداف استراتژیک خود در حوزه سیاست خارجی با آن همکاری کرده و توافق نامه هم پیمانی امضا کرده است .
ریاض که یکی از سرمایه گذاران و تامین کنندگان اصلی گروه های تروریستی جهادی در عراق و سوریه به شمار می آید ، بیش از سه دهه است که با استفاده از ثروت عظیم نفتی خود به ترویج ایدئولوژی منحرف " وهابیسم " در سراسرجهان اسلام مبادرت ورزیده است . اعزام مبلغان در سطح وسیع در میان جوامع مسلمانان یکی از روش های تروریجی و تبلیغی وهابیت آل سعود محسوب می شود.
ظهور گروه تروریستی داعش ناشی از سیاست های ماجراجویانه کشورهای غربی و هم پیمانان منطقه ای آنهاست که منجر به بی ثباتی ، جنگ و ناآرامی در عراق و سوریه شده است. این در حالی است که اکنون و با گذشت حدود سه سال از تقویت این گروه های تروریستی ، آل سعود محافظت های مرزی خود را چند برابرکرده تا از بازگشت این تروریست ها به خاک عربستان جلوگیری نماید . این جنگجویان اعلام کرده اند که مشروعیت حکومت آل سعود را به رسمیت نمی شناسند !
همچنین آل سعود محدودیت های گسترده و شدیدی را نیز در داخل کشور اعمال کرده تا به هر نحو ممکن از هرگونه اعتراض، فعالیت سیاسی مخالف یا شورش درونی نیز جلوگیری نماید . ریاض اخیرا بادرخواست آمریکا مبنی بر ایجاد پایگاهی به منظور آموزش جنگجویان شورشی به اصطلاح "معتدل " در سوریه نیز موافقت کرده است .
اعدام شیخ نمر ، این روحانی برجسته و سرشناس شیعه بطور گسترده از سوی گروه های شبه نظامی افراطی و تروریست حمایت شده است چرا که آنها این اقدام آل سعود را در راستای تشویق آنان در جنایت های خود علیه شیعیان ، کشتار آنها و پاکسازی قومی اقلیت ها در عراق و سوریه به شمار می آورند .
نکته حائز اهمیت این است که حمایت مستقیم و قاطعانه یک کشور از تروریست هایی که به افراط گرایی و تبعیضات فرقه ای دامن می زنند در قالب آموزش به " تروریست های میانه رو (!) " میتواند تاثیرات منفی فراوانی بر موقعیت داخلی و بین المللی دولت آن داشته باشد ؛ نکته ای که آل سعود به آن بی توجه است .
در انتهای این مقاله آمده است : آل سعود برای توجیه این اقدامات غیراستراتژیک خود روایتی بی اساس را مبنی بر تلاش ایران _ بعنوان کشوری قدرتمند در منطقه با اکثریت شیعه _ برای ترویج اعتقادات و عقایددینی و مذهبی آن در سطح منطقه مطرح می کند . به اعتقاد ریاض تقویت تروریست های شورشی در عراق و سوریه میتواند در برابر قدرتمندی " جمهوری اسلامی ایران " نتیجه بخش باشد حال آنکه این پیش بینی نادرست است چرا که کمان این تروریسم در نخستین مرحله بسوی خود عربستان بازگشته است .
انتهای پیام /