به گزارش
خبرنگار دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران، سردار احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در سومین همایش ملی پدافند غیرعامل اظهار داشت: امروزه در حوزههای مختلف میبینیم که تهدیدات دشمن فراتر از تهدیدات نظامی بوده و پدافند غیرعامل در همه زمینهها پذیرفته شده است.
سردار احمدیمقدم با اشاره به ضرورت آمادگی پیشهنگام برای بازدارندگی و ادبیات راهبردی نظام جهان در دو عنصر بازدارندگی و پاسخ بنیاننهاده شده، اظهار داشت: نیاز امنیت مقدم بر نیاز فیزیولوژیکی است و امروز حوادثی که در پیرامون ما در حال گذر است وابسته به امنیت است و وجود جبهه حق و باطل به عنوان دو جبهه قدیمی بوده و تا آخر هم وجود خواهد داشت.
وی با اشاره به وجود کنشگران و بازیگران متعدد با ابزارهای مختلف و وجود رسانهها در این زمینه اظهار داشت: شاید بعضاً اینگونه به نظر برسد که هزینه برای ارتشها بیهوده باشد اما بشر هزینه میکند تا از خطر احتمالی در امان بوده و اگر در معرکهای وارد می شود پیروز شود و تمام ائتلافها و هزینهها به خاطراحساس ناامنی و تحقق ایجاد تهدیدات است.
سردار احمدیمقدم با اشاره به در نظر گرفتن راهکارها و تدابیردر شرایط بحرانی اظهار داشت: شرایط بحرانی شرایطی است که تعادلات را به هم میزند و در این حالت اولین اصل قدرت پیشبینی است که در صورت وقوع چالش پیشگیریها لازم انجام شود و در نهایت قدرت ترمیم و بازسازی مورد توجه قرار بگیرد.
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به نقش مهم پدافند غیرعامل در ایجاد امنیت و جلوگیری از خسارات و تضمین پایداری سیستمها گفت: اگر پدافند غیرعامل مثل عامل امنیت به طرحهای عمرانی بیفزاییم و پروژهها را چند منظوره کنیم هزینهها کاهش یافته و این عامل کمک کننده خواهد بود مانند مترو که هم میتواند عامل پناهگاه باشد و مشکل ترافیک و آلودگی را حل کند و هم رفت و آمدهای زیرزمینی را تسهیل بخشیده و از چشم دشمن دور کند.
وی با اشاره به کشور سوئیس به عنوان یک کشور بیطرف در منازعات افزود: در این کشور ایجاد سازههای پدافند غیرعامل اجباری است.
سردار احمدیمقدم گفت: اگر بتوانیم همه قواعد و برنامهها را مشمول دستورالعملها کنیم و به عنوان برنامه طرح ریزی کنیم میتوانیم در زمینه پدافند غیرعامل موفق باشیم.
فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به این که در گذشته نیروهای مسلح همواره از پدافند غیرعامل به عنوان یک موضوعی که مزاحم بودجهها بوده و با آن به عنوان یک رفع تکلیف برخورد میشده تصریح کرد: در درون نیروهای مسلح هم توجهی نمیشده اما امروزه در سازمانهای متولی و در وزارتخانهها و دستگاههای مختلف به عنوان یک ساز و کار ارزشمند و مهم در نظر گرفته شده و به این نگاه در نظرگرفته میشود.
سردار احمدیمقدم با اشاره به این که تهدیدات دشمن فراتر از تهدیدات نظامی است اظهار داشت: در این زمینه وزیرخارجه به خوبی بیان کرده که آنها بحث تعطیلی فردو را مطرح میکنند زیرا نمیتوانند آن را مورد حمله قرار دهند و پدافند غیرعامل در همه زمینهها پذیرفته شده است.
سردار احمدی مقدم با اشاره به تلاش دشمن برای گسترش ماهواره و اینترنت و در اختیار گرفتن افکار عمومی و فاصله انداختن بین مردم و حاکمیت به واسطه به دست گرفتن رسانه گفت: صدا و سیما توانست راههای جایگزین را پیشبینی کند و به تهدیدات پاسخ دهد و تهدیدات هم کاهش پیدا کرد.
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به این که اینترپل به صورت ویژه تهدیدات سایبری را رصد میکند تأکید کرد: آنها تهدید سایبری را جدی گرفته و حمله سایبری با پاسخ نظامی مواجه شده و این حمله تهدید به امنیت ملی محسوب و به آن پاسخ داده میشود.
وی با اشاره به اهمیت تهدید سایبری در مقابل جنگ افزارهای نظامی مثل موشک گفت: یک موشک هر چه قدر هم دقیق باشد تنها میتواند بخشی از یک نیروگاه را به کار بیندازد اما با یک حمله سایبری تمام نیروگاهها از کار میافتد.
وی با اشاره به گامهای بلند نیروی انتظامی در مبارزه با جرام سایبری و حفاظت از مردم اظهار داشت: با تشکیل پلیس فتا قدمهای بلندی در این راستا برداشته شده و اگر به عنوان مثل یک شبکه بانکی و سیستم برق و مخابرات از کار بیفتد ساز و کارهای لازم در نهادهای متولی در همه دستگاهها از جمله نیروی انتظامی در نظر گرفته شده به عنوان یک موضوع جدی به آن نگاه میشود.
سردار احمدیمقدم با اشاره به اهمیت بومیسازی و ملی کردن نرم افزارها و عدم نگاه ساده انگارانه به میزبانی اطلاعات در خارج اظهار داشت: باید نرم افزارها بومی و ملی شود تا از امنیت خودمان مراقبت کنیم.
وی با اشاره به پنجاه عنوان برنامه و فعالیتی که ناجا برای پدافند غیرعامل در نظر گرفته شده تصریح کرد: در برخی موارد مثل نوشتن کتاب و دستورالعملها به مرحله عملیاتی رسیده و برای استحکام بخشی ساختارها اگر حادثهای اتفاق بیفتد تدابیرلازم اندیشیده شده تا مخازن حیاتی در امان باشد و گامهای بزرگی در بخش علمی، فنی، فاوا، اماد و لجستیک و تجهیزات مصرفی و غیرمصرفی در نظر گرفته شده است.
سردار احمدیمقدم در پایان خاطر نشان کرد: مسئله اول در بلایای طبیعی مانند زلزله مسئله امنیتی و انتظامی است که گاه در فعالیتهایی که به منظور کمک رسانی انجام میشود اختلالاتی از قبیل دزدی و سو استفاده از کمکهای مردمی انجام می شود که باید شرایط لازم در این زمینه را فراهم کنیم و تدابیر لازم اندیشیده شود و برهمین اساس باید بخشهای حساس را ترمیم کنیم.
انتهای پیام/