سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ربیعی در پاسخ به سؤال موسوی لارگانی:

توجه به بخش تعاون به جهت فقرزدایی باید فراتر از تکلیف شرعی و قانونی باشد/ تشکیل 6 تعاونی فراگیر در کشور

وزیر تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی با انتقاد از وجود ذهنیت نامناسب درباره تعاونی‌ها گفت: بخش تعاون به جهت فقرزدایی و کمک به رشد کشور فراتر از تکلیف شرعی و قانونی مورد توجه مسئولان باید باشد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، «علی ربیعی» وزیر تعاون، ‌کار و رفاه اجتماعی در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۶ آبان ماه)، که برای پاسخ به سؤال سیدناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در مجلس حضور یافته بود، گفت: ضمن احترام به جایگاه نظارتی مجلس شورای اسلامی و تأکید بر ضرورت اعمال نظارت بر عملکرد هیأت دولت یادآوری می‌کنم که فرصت سؤال موسوی لارگانی فرصتی را برای من فراهم ساخت تا بتوانم بخشی از دغدغه‌هایی که از روز اول قبول مسئولیت همواره در روال این بخش داشتم را بیان کنم.
 
وزیر تعاون، ‌ کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: ‌ امیدوارم طرح این سؤال از سوی نماینده مجلس فرصتی برای همدلی و همراهی بین ما برای عملیاتی کردن طرح‌ها و برنامه‌هایی که برای توسعه بخش تعاون تدارک دیده شده باشیم.
 
ربیعی گفت: در واقع گزاره‌های مطرح شده در این سؤال به طور دقیق بخشی از نگرانی‌های اینجانب درباره وضعیت تعاونی‌ها را تشکیل می‌دهد، من با سؤال کننده در این موضوع به طور کامل همسو و هم نظر بوده و تلاش می‌کنم در این فرصت ضمن پاسخ به این سؤال چالش‌ها و برنامه‌هایی را که مجلس می‌تواند برای تحقق آرمان‌های مقام معظم رهبری به ویژه ایفای نقش مؤثر داشته باشد ابراز کنم.
 
وی افزود: اگر در دنیا پرداختن به بحث تعاون یک ضرورت و الزام از باب مباحث رشد و توسعه اقتصادی محسوب می‌شود برای ما به سبب هم راستایی اهداف بخش تعاون که همانا کمک به فقرزدایی، تولید و توزیع ثروت ملی با رویکرد عدالت اجتماعی متناظر با اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی، امام راحل و مقام معظم رهبری است از جایگاه یک تکلیف شرعی فرا‌تر از بعد قانونی آن برخوردار بوده است.

وی ادامه داد: نخستین روزهایی که به وزارتخانه آمدم با مطالعاتی که در دانشگاه در این خصوص داشتم در گام اول احساس نیاز به بازسازماندهی و بازآفرینی سازمانی و انگیزه بخشی بر مبنای آسیب‌شناسی را در دستور کار خود دارم.

ربیعی گفت: در اولین دیداری که با آغاز مسئولیتم با مقام معظم رهبری داشتم معظم له در ابتدای کار فرمودند جایگاه بخش تعاون جایگاه شایسته‌ای نیست رهنمودهای ارزشمندی نیز در این خصوص بیان داشتند. بنده را علاوه بر وظیفه قانونی از انگیزه شرعی و دینی نیز برای اهتمام در این امر برخوردار نمودند.

وی ظرفیت بالقوه تعاون را بسیار بالا برشمرد و با ابراز تأسف از این واقعیت تلخ که حتی در کشورهای آسیای جنوب شرقی و نیز مهد سرمایه‌داری یعنی آمریکا وضعیت تعاونی‌ها بهتر از کشور ماست، گفت: اولین اشکال در این حوزه ذهنیت نامناسب در قبال تعاون است.

ربیعی گفت: وضعیت تعاونی‌ها حتی در مهد سرمایه گذاری و لیبرالی آمریکا بهتر از وضعیتی است که ما در بحث تعاون داریم.

وی ادامه داد: من فکر می‌کنم اولین اشکالی که وجود دارد و نیازمند کمک مجلس برای رفع آن هستیم وجود ذهنیت نامناسب در رابطه به مباحث مرتبط با بخش تعاون بوده چرا که این بخش در میان نخبگان فعالان اقتصادی و سیاست گذاران از ذهنیت خوبی برخوردار نیست.

وزیر تعاون با یادآوری اینکه به کرات می‌شنویم که تعاونی‌ها بخش تزئینی و زائد اقتصاد کشور بوده و توجه به آن آب در هاون کوبیدن است تصریح کرد: یکی از مشکلات تعاونی‌ها عدم باور به این بخش است.

وی یکی از راهکارهای جمع آوری نقدینگی را بخش تعاون خواند و با تاکید بر اینکه از جمله کارهای خود در مدت وزارتش آسیب‌شناسی بخش تعاون بوده است گفت: رواج این نگرش را که بخش خصوصی و خصوصی‌سازی صنایع موثر‌تر از تعاونی‌ها است را باید متوقف کنیم.

ربیعی از عدم پیش‌بینی چشم‌انداز‌های کیفی و کمی در بودجه‌های سال گذشته و عدم پیش‌بینی تضمین‌های لازم در اجرا و نیز فقدان نظارت دقیق به عنوان مشکلات عمده تعاونی‌ها یاد کرد و با تاکید بر کمی شدن چشم‌انداز‌های این حوزه گفت: عضویت مقامات سیاسی و نظامی در تعاونی‌ها، عدم اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ و برنامه پنجم توسعه از دیگر مشکلات تعاونی‌هاست.

وی ادامه داد: به جز باور قلبی به مفید بودن تعاون در نخبگان رواج این نگرش که خصوصی سازی صنایع مادر و تقویت بخش خصوصی بهتر از تعاونی سازی و عمومی سازی است مشکلی است که اجرای قانون در این رابطه را سخت کرده که باید هر چه سریع‌تر این معضل مرتفع شود.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی عدم تحول در بخش تعاونی کشور را ناشی از نگاه ارتودوکسی در این حوزه عنوان کرد و افزود: ضعف نظام آموزشی و گسترده بودن بخش اقتصاد غیررسمی که تعاونی‌ها را در قبال ساختار غیررسمی غیرمقرون به صرفه می‌سازد از دیگر مسائل تعاونی‌هاست.

ربیعی در مورد آسیب‌های درونی تعاونی‌ها در کشور گفت: تکیه زیاد به منابع بیرونی و ضعف آموزش و انسجام از جمله این آسیب‌هاست و من ادعا می‌کنم که در مدت مسئولیتم به اندازه چند مدیر برای تعاونی‌ها وقت گذاشته و ۱۳۰ بند تهیه کرده و در حد وسع خود تحولات ایجاد کرده‌ام و در این راستا بسته سیاسی‌ای آماده کرده و به دولت می‌دهم که می‌تواند راهگشا باشد.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی ادامه داد: ‌ عدم مطابقت دقیق مقررات فعلی حاکم بر تعاونی‌ها با هویت و اصول و ارزش‌های شناخته شده آن، شفاف نبودن هویت ارزش‌های متعارف با آن، تعدد قوانین حاکم بر آن و نبود استانداردهای کافی در این حوزه از مشکلات بخش تعاون کشور است.

وی به تشکیل کمیته‌هایی مشترک با تک تک وزارتخانه‌ها در حوزه تعاون اشاره کرد و یادآور شد: سالم‌سازی و مبارزه با فساد در بخش تعاون، ایجاد اشتغال به همراه عدم مداخله در این حوزه از جمله فعالیت‌های ما در وزارت کار بوده است و اطمینان می‌دهم آنچه در توان داشته‌ام برای ارتقاء بخش تعاون به کار گرفته‌ام.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی فقدان نظارت را یکی از عوامل نارضایتی از تعاونی‌های کشور خواند و گفت: آقای احمد توکلی نماینده مردم تهران شاهد است که من در شورای پول و اعتبار بیشترین تلاش را برای بهبود وضعیت تعاونی‌های کشور انجام داده‌ام.

وی به خلأ‌های قانونی در زمینه تعاونی‌ها در بورس اشاره کرد و با یادآوری اینکه ۷۰ درصد اعتبارات بانکی حول و حوش تعاونی‌ها تعریف شده است گفت: در حالی که با ۵۶ درصد کسری رشد مواجهیم و کیک اقتصاد کشور بزرگ نبوده است چه انتظاری داریم که تعاونی‌های ما بزرگ باشند؟ وقتی کشور رشد کند تعاونی‌ها نیز رشد خواهند کرد.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: ‌ باید در بودجه‌ها بخش تعاون را کمک کرده و توجه ویژه‌ای به این مهم داشت.

ربیعی از تشکیل ۶ تعاونی فراگیر دیگر در کشور خبر داد و گفت: اطمینان می‌دهم در حوزه آموزش در زمنیه تعاونی‌ها فعالیت‌های زیادی شده است و من یک کلینیک تعاونی راه‌اندازی کرده‌ام که به شهر‌ها رفته و تعاونی‌های زمین‌خورده را مورد رسیدگی قرار می‌دهد.

وی با تاکید بر حل بخش اعظم مشکلات تعاونی مسکن مهر افزود: برنامه من اتصال تولید و مصرف در بخش تعاون است.

ربیعی با بیان اینکه من سالم سازی بخش تعاون را از اولویت‌های کار خود در وزارت تعاون قرار دادم، گفت: ایجاد اشتغال و جلوگیری از مداخله‌گری را در دستور کار دارم.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی به همکاری وزارتخانه متبوع خود با وزارت کشور برای حل مسائل تعاونی‌های مرز‌نشینان اشاره کرد و گفت: ما دست نیاز به سوی مجلس دراز کرده و هرچه در توان داریم برای حل مشکل تعاونی‌ها و ارتقاء جایگاه آن در کشور به کار می‌گیریم.

وی با بیان اینکه نبود نظارت و ضعف آن بر عملکرد تعاونی‌ها موجبات نارضایتی بسیاری را فراهم کرده است گفت: در مدت وزارت من در وزارت تعاون نظارت ویژه‌ای بر عملکرد تعاونی‌ها صورت گرفته که آقای احمد توکلی در این رابطه شاهد هستند.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در زمینه مسکن مهر که بر عهده برخی تعاونی‌ها بود ما توانستیم با تعامل با وزیر راه و شهرسازی مشکل بسیاری از آن‌ها را رفع کنیم گفت: فعالیت‌های مرتبط با تولید، توزیع و مسکن باید با حلقه تعاونی‌ها مرتبط شده و بتوانیم موفقیت در این زمینه را حاصل کنیم.
 
انتهای پیام/
برچسب ها: وزیر ، تعاون ، سوال ، نظارت ، قانون
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.