سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رییس اداره آموزش اورژانس کشور تاکید کرد

ضرورت استفاده صحیح از وسایل گرمایشی استاندارد در فصول سرد سال/مسموميت 1790 نفر بر اثر گاز منوکسید کربن در سال گذشته

رضوانی بر ضرورت استفاده صحیح از وسایل گرمایشی استاندارد در فصول سرد سال تاکید کرد.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر فرهاد رضوانی با اشاره به این که سال گذشته 1790 مورد درمان سرپایی و 201 مورد مرگ در اثر مسمومیت با گاز منوکسید کربن در کشور داشتیم، گفت: استفاده ناصحیح از وسایل گرمازا و همچنین استفاده از وسایل غیر استاندارد گرمازا، باعث بروز مسمومیت با گاز منو کسید کربن می شود.

رییس اداره آموزش اورژانس کشور علائمی شبیه به آنفولانزا و سرما خوردگی، آبریزش بینی و چشم، خشکی تنفس و سرفه، تنگی نفس و خشونت صدا را از علائم مسمومیت با گاز منوکسید کربن بیان کرد و گفت: چنانچه فردی به مدت طولانی گاز منوکسید کربن استنشاق کند، دچار کاهش سطح هوشیاری، اغماء و مرگ خواهد شد.

وی بر لزوم استفاده صحیح از وسایل گرمایشی استاندارد در فصول سرد سال تاکید کرد و افزود: زمانی که بخاری روشن است باید شعله آن آبی بسوزد و هم چنین باید لوله بخاری گرم باشد.

دکتر رضوانی با اشاره به این که راه خروجی دود از دودکش بخاری باید کنترل شود، افزود: چنانچه لوله بخاری در زمان روشن بودن بخاری سرد باشد نشان می دهد، گاز منوکسید کربن از بخاری خارج شده است و خطرناک است.

وی همچنین ارتفاع لوله بخاری از سطح پشت بام را بین 50 تا 60 سانتی متر بیان کرد.

رییس اداره آموزش اورژانس کشور همچنین، ضمن تاکید بر عدم استفاده از بخاری های بدون دودکش در خانه، گفت: این بخاری‌ها فقط باید در مناطقی که رفت و آمد در آن زیاد است و درب ورودی آن به طور مکرر باز و بسته می‌شود، استفاده شود.

وی در ادامه سیستم گرمایشی با شومینه به دلیل استفاده از اکسیژن موجود در هوا و خروج گاز منو کسید کربن از شومینه را مناسب ندانست و افزود: بهتر است از شومینه در شب و به هنگام خواب که سطح هوشیاری فرد پایین است، استفاده نشود.

دکتر رضوانی همچنین، باز کردن کلیه درب ها، بستن شیر گاز و انتقال فرد مسموم شده با گاز منوکسید کربن را از اقدامات لازم در برخورد با فرد مسموم شده با این گاز عنوان کرد و گفت: در صورت دسترسی به اکسیژن باید تا 100 درصد از گاز اکسیژن برای فرد مسموم شده با گاز منوکسید کربن استفاده کرد و اگر فرد به کمترین سطح هوشیاری در مواجهه با این گاز رسیده بود، لازم است از تنفس دهان به دهان استفاده شود.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.