به گزارش
گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، همزمان با روز خاکسپاری آیتالله مهدیکنی یار صدیق امام راحل و رهبرمعظم انقلاب برنامه این هفته «دیروز امروز فردا» با حضور حجتالاسلام و المسلمین پناهیان و محسن اسماعیلی عضو حقوقدان شورای نگهبان «به بررسی اخلاق سیاسی حضرت آیت الله مهدوی کنی (ره)» پرداختند.
حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی طباطبائی و علی باقریکنی برادرزاده آیتالله مهدویکنی نیز دقایقی به عنوان مهمان تلفنی از وجنات سیاسی این عالم سفر کرده سخن گفتند.
*آیتالله مهدویکنی حجتی برای حقانیت روحانیت در سیاست بودند
حجت الاسلام پناهیان در ابتدای امر در پاسخ به سوال رنجبران مجری برنامه مبنی بر اینکه مشی آیتالله مهدویکنی چه بوده است که به «سیاستمدار صادق» مشهور شده است؛ گفت: ایشان حجتی برای حقانیت روحانیت در سیاست بودند.
وی با بیان اینکه برخی صریحا میگویند که وقتی روحانیت در سیاست دخالت کند یا شان خودش را و یا اساسا شان روحانیت را کم میکند، اظهار کرد: اگر بخواهیم دلیلی عینی به غیر از حضرت امام که در اوج سیاست بودهاند برای جمع شدن این بحثهای نابخردانه بیاوریم، وجود شریف آیتالله مهدوی کنی است، چرا که ایشان نه تنها ثابت کردهاند روحانی نه تنها میتواند در عرصه سیاست حضور یابد و سالم بماند بلکه ثابت کردند که روحانی میتواند با حضورش در سیاست این عرصه را اعتلا ببخشد، و در عین اینکه در جزئیات سیاست هم ورود کند و مدیریت هم برعهده بگیرد اما از علم و فقه و تقوا دست برندارد.
پناهیان همچنین گفت: افرادی به ایشان انگ مرتجع و اسلام آمریکائی میزدند، و بعد که دیدند این انگها در برابر خورشید وجودی حضرت آیت الله بیاثر است برچسبهای دیگری زدند و ایشان را محدود به یک جناح سیاسی خواندند در حالی که آیت الله مهدوی کنی اهل حق و حقیقت بودند و حتی زمان حزب جمهوری اسلامی هم با حزب موافق نبودند و بعد از اعلام مخالفت امام با ادامه کار حزب، این امر معلوم شد.
وی با بیان اینکه اگر کسی یک درصد قدرت ایشان و طرفداران ایشان را داشت با ایجاد حداقل چند سایت و تشکیلات حزبی به دنبال پیش بردن کارهای زیادی برمیآمد، خاطرنشان کرد: ایشان صرفا با صداقتشان کارها را به پیش میبردند، کسی که صداقت دارد نیازی به تشکیلات سیاسی ندارد.
سوال دوم رنجبران مجری برنامه در مورد چرائی صراحت در لهجه حضرت آیتالله مهدوی کنی بود که از محسن اسماعیلی پرسیده شد که وی در پاسخ به این سوال، عنوان کرد: مرحوم آیت الله مهدوی کنی آنچه را اعتقاد داشت صادقانه بود و بخاطر همین صداقتشان با صراحت اعلام موضع میکردند.
**آیتالله مهدویکنی یک روحانی سیاستمدار بود
وی با بیان اینکه از زبان خود ایشان شنیده بودم که میگفتند «برخی سیاستمدار روحانی هستند ولی من روحانی سیاستمدار هستم» و این روحانی سیاستمدار بودن را اصل میدانستند، تاکید کرد: ایشان در همه تعاملات علمی و حضورهای سیاسی خودشان هیچگاه پا را از مرز اخلاق فراتر نگذاشتند و حتی نسبت به رعایت حقوق کسانی که با مشی فکریشان هم مخالف بودند الزام داشتند.
حجت الاسلام و المسلمین پناهیان در بخش دوم پاسخ به سوالات که پس از پخش یک میان برنامه کوتاه و تصاویری از آیت الله مهدوی کنی آغاز شد با اشاره به اینکه حضرت آیت الله مهدوی مسئولیت کمیته انقلاب اسلامی را در زمان سه سالی که جنایاتی بدتر از جنایات داعش در عراق در اوایل انقلاب در ایران انجام میشد را برعهده داشتند، گفت: مدیریت این نهاد انقلابی، حضور ایشان در هیأت دولت موقت آن دوران و بعد برعهده گرفتن مسئولیت وزارت کشور و بعد نخست وزیری و مدیریت یک دانشگاه در دوران فعلی و نیز حضور ایشان در بازار به عنوان یک روحانی مورد اعتماد و در کل ذو ابعاد بودن ایشان مسئله بسیار عمیقی است.
وی در ادامه با اشاره به موضع گیریهای آیت الله مهدوی کنی در مسائل مدیریتی در مواضع حساس کشور، عنوان کرد: ایشان زودتر از همه فتنه جریان "مهدی هاشمی" معدوم را شناسایی کردند وحتی برای برطرف کردنش به اصفهان رفتند و در زمانی که وزیرکشور بودند استاندار اصفهان به استقبال ایشان نیامد و ایشان با بزرگواری برخورد کردند.
پناهیان با بیان اینکه ایشان مدیریتهای کلان کشور را انجام داده و شورای نگهبان را شکل دادند و کمیته و امنیت کشور و دانشگاه امام صادق (ع) و مدرسه مروی را اداره میکردند، تاکید کرد: ایشان در مواقعی که برای مشورت به نزدشان میرفتید هم با علاقه و لبخند خاصی پاسخ میدادند واین لبخند نشات گرفته از بیتعلقی ایشان به دنیا بوده است.
**آیتالله مهدویکنی با مخالفین به زبان لین سخن میگفتند
حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی طباطبائی که در طی برقراری تماسی تلفنی مهمان دیگر برنامه به شمار میرفت در خصوص سابقه رفاقتش با آیت الله مهدوی کنی و مشی اخلاقی ایشان نیز گفت: حدود ۵۰ سال با ایشان آشنا بودم و رفاقتی چهل و هفت یا چهل و هشت سال با ایشان داشتم، آیت الله مهدوی کنی مردی دیندار و دین باور و مقید بودند و همیشه میکوشید که با مخالفین با زبان لین حرف بزنند.
وی در ادامه با بیان اینکه ایشان در تمام عمرش سعی کرد انچه را که میگوید عمل کند و همیشه میکوشید روحانی سیاستمدار باشد نه سیاستمدار روحانی، اظهارکرد: حیثیت افراد برایشان خیلی مهم بود تا جائی که وقتی میدید به آبروی افرادی لطمه خورده من را میفرستاد تا به صورت محرمانه با انها صحبت کرده و آرامشان کنم تا خدای ناکرده تنشی ایجاد نشود.
حجت الاسلام طباطبائی همچنین تاکید کرد: آیت الله مهدوی کنی بسیار میکوشیدند که بواسطه عملکرد افراد نابخرد یا افراد تندروی نادرست آفتی به انقلاب وارد نشود و تا چنین مواردی مشاهده میکرد من را میفرستاد تا برای حفظ انقلاب مواردی را به آن افراد بگویم.
**آیتالله مهدویکنی حاضر بودند همه هستیشان را برای انقلاب و مقام معظم رهبری فدا کنند
محسن اسماعیلی نیز در ادامه بحث در مورد اینکه چرا حضرت آیت الله مهدوی کنی به عنوان یارصدیق امام راحل و رهبر معظم انقلاب مشهور بودند، گفت: ایشان حاضر بودند همه هستیشان را برای انقلاب و مقام معظم رهبری فدا کنند.
اسماعیلی با اشاره به دوران ریاست ایشان بر خبرگان رهبری اظهار کرد: ایشان در پاسخ مزاحی که من با ایشان داشتم که آقا دست ما کوتاه و خرما بر نخیل و دیگر ما نمیتوانیم همچون گذشته از شما کسب فیض کنیم پاسخ گفتند که «فلانی خدا شاهد است که قبل و بعد از ریاست مجلس خبرگان هیچ تغییری در ذهن من احساس نشده است»، رفتارشان هم این امر را نشان میداد پس چرا یار صدیق امام و رهبری شناخته نشوند.
** آیتالله مهدویکنی تضعیف رهبری انقلاب را عین بیعقلی و نادانی سیاسی میدانستند
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان در بخش پایانی سخنانش نیز با اشاره به هوش و درایت سیاسی حضرت آیتالله مهدوی کنی، تصریح کرد: زمانی به ایشان گفتم چرا در انتخابات ۸۸ از فردی که پیشنهاد حمایتش را به شما دادند حمایت نکردید و ایشان اینگونه پاسخ دادند که «اینگونه که ما به امام زمان (عج) و ولایت فقیه معتقدیم و امام زمانی به ولی فقیه نگاه میکنیم اینها اینگونه به ولایت فقیه اعتقاد ندارند»، یعنی ایشان هم یک نگاه عمیق دینی به ولایت فقیه داشتند و هم در مقام تبیین، تضعیف رهبری انقلاب را عین بیعقلی و نادانی سیاسی میدانستند.
علی باقری کنی برادرزاده آیت الله مهدوی کنی نیز طی تماس تلفنی ضمن تسلیت درگذشت آیت الله مهدویکنی به امام زمان (عج)، رهبری انقلاب و مردم شریف ایران با بیان اینکه ایشان تجمیع صفات بودند، گفت: ایشان یکی از صحابه بزرگ امام و انقلاب بودند و حکمت سلمان، جسارت ابوذر، و قطعیت عماردر مواضع ایشان مشهود بوده است.
وی ادامه داد: آیتالله مهدوی کنی فردی کم نظیر بودند که در یک زمان هم معلم اخلاق بودند هم مجاهد و مبارز و هم سیاستمدار و فقیه و هم یک روحانی مردمی و روضه خوان و مدیر بودند که این ویژگیها شخصیتی را به جهان تشیع اهدا کرد که منشا آثار فراوانی برای انقلاب شد.
باقری کنی همچنین با اشاره به اینکه آیتالله مهدوی کنی در ابتدای پیروزی انقلاب حکمی را از حضرت امام (ره) برای سرپرستی کمیتههای انقلاب دریافت کردند، عنوان کرد: با دریافت این حکم نهاد امنیتی- انتظامی کشور در اختیار ایشان بود و ایشان برای هدایت این نهاد ابتکاری به خرج دادند و از توان روحانیت برای مدیریت این نهاد بهره گرفتند.
وی با بیان اینکه پایبندی ایشان به اصول از نکات برجسته شخصیت حضرت آیتالله مهدوی کنی به شمار میرود، تاکید کرد: میانهروی ایشان در مواردی بد تعبیر شده است چرا که ایشان در مورد اصول و مبانی انقلاب، نظام و ولایت بسیار قاطع و جدی بودند و این واقعیت را همه میدادند که برخی از اعضای جامعه روحانیت مبارز که ایشان دبیر کلی آن را بر عهده داشتند از مواضع ایشان سر باز میزدند و این نشان دهنده قاطعیت حضرت آیت الله مهدوی کنی بوده و یا مواضع ایشان در جریان فتنه ۸۸ واقعیتی روشن است.
انتهای پیام/