به گزارش
گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر حسین ملک افضلی در همایش مشارکت های اجتماعی سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت: به منظور مراقبت های اولیه از سلامت مردم، مشارکت مردم در حوزه های مختلف سلامت لازم و ضروری است.
وی افزایش بار بیماری های غیر واگیر و افزایش رفتار های پرخطر فردی و اجتماعی را از عوامل ضرورت همکاری و مشارکت مردم در حوزه سلامت بیان کرد و گفت: اگر مردم را در برنامه ریزی ها مشارکت دهیم آن برنامه می تواند پایدار بماند، چرا که خود مردم برای پایداری آن برنامه فعالیت می کنند.
دکتر ملک افضلی با اشاره به این که مشارکت مردم در برنامه های سلامت منجر به ایجاد انگیزه و نشاط در مردم می شود، افزود: عالی ترین نوع مشارکت مردم، مشارکتی است که در آن مردم علاوه بر ارائه خدمت، در تحلیل مسائل و راهکار ها نیز مشارکت داشته باشند.
به گفته وی، پتانسیل بالای جامعه در جهت توانمند شدن و پذیرش مسئولیت نقش موثری در انجام کارهای بنیادین حوزه سلامت خواهد داشت.
این استاد پیشکسوت دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بر مشارکت مردم به منظور بالا رفتن کیفیت خدمات سلامت تاکید کرد و گفت: چنانچه مردم در مشارکت توانمند شوند در هنگام بروز بلایا، قبل از رسیدن خدمت از سوی دولت خود مردم نیز می توانند کمک رسانی کنند.
عضو شورای راهبردی سلامت شهر تهران همچنین، استفاده کامل و صحیح از خدمات و آموزش های ارائه شده را یکی از اشکال مشارکت جامعه بیان کرد و گفت: جامعه می تواند در فرایند تحقیق، تصمیم سازی و تصمیم گیری نیز مشارکت داشته باشد.
دکتر ملک افضلی در پایان با اشاره به این که زنان و دانش آموزان می توانند در مشارکت نقش ویژه ای داشته باشند، افزود: ارتباط با سازمان های محلی موجود در جامعه، ارتباط با افراد کلیدی و اقشار مختلف جامعه جهت توجیه برنامه ها و اجرای سرشماری به منظور شناخت گروه هدف و جلب همکاری مردم از جمله نکاتی است که در اجرایی شدن مشارکت جامعه باید مورد توجه قرار گیرند.
انتهای پیام/