سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد

آیت الله امامی کاشانی: آیت الله مهدوی کنی هر جا که احساس تکلیف می‌کرد به هیچ وجه درنگ نمی‌کرد/ میرلوحی:ایشان تمام وقت خود را صرف انقلاب کردند + فیلم و تصاویر

حضرت آیت‌الله امامی کاشانی خطیب موقت نماز جمعه تهران و حجت‌الاسلام والمسلمین میرلوحی استاد دانشگاه حضرت امام صادق (ع) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شب گذشته مهمترین ویژگی‌های آیت‌الله مهدونی کنی این عالم دینی و سیاستمدار صادق را در عرصه‌های مختلف زندگی و تاریخ انقلاب اسلامی بررسی کردند.

به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران حضرت آیت‌الله امامی کاشانی خطیب نماز جمعه تهران و میرلوحی استاد دانشگاه حضرت امام صادق به مناسبت درگذشت آیت الله مهدوی کنی و به منظور بررسی و مرور سوابق انقلابی، شخ0صیت و جایگاه علمی و فرهنگی ایشان در برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب سه شنبه 29 مهر ماه حضور یافتند.

در ابتدای این برنامه آیت‌الله امامی کاشانی خطیب نماز جمعه تهران در پاسخ به اولین سوال مجری مبنی بر این که مهم ترین ویژگی شخصیت این عالم مجاهد و پارسا چه بود اظهار داشت: سوال جناب عالی را با یک  حدیثی از امام صادق (ع) آغاز می‌کنم، امام صادق(ع) فرمودند کسی حقاً عالم است و می توان به او عالم گفت که اعمال، روش و منشش گواه این موضوع باشد، اعمال صالحه‌اش گواه و آشکار باشد و سخنان و کلماتش پاکیزه و خوب باشد و در عین حال پشت این صف تقوا مصدق این اعمال باشد یعنی توجه به خدا و این که انسان خود را در برابر گناه نگه دارد.

خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: آن چیزی که از مرحوم آیت‌الله مهدوی کنی در این 65 سال دوستی مشخص بود این بود که بحث در اعمال و ذکرش یک خط مستقیم داشت که محور آن خط مستقیم تقوا بود و این یکی از خصلت های ایشان بود که می توان آن را در ابعاد مختلف دید.

وی در ادامه به خاطره ای اشاره کرد و گفت: از باب نمونه می‌توان به یکی از برخوردهای ایشان زمانی که 18 ساله بودیم اشاره کرد، وقتی که 18 سالمان بود و در مدرسه کاشان بودیم ایشان با یکی از دوستان آقا سید جلال به اردستان رفتند و بر منبر علیه بهاییت صحبت کرده بودند که این موضوع سبب شد ژاندارمری آن ها را بازداشت و از اردستان بیرون کند و آن ها شب به کاشان برگشتند و آن چیزی که در آن اوضاع و احوال و در آن سن کم می توان در وی دید آن احساس تکلیفی بود که هر زمان آن را احساس می کردند به هیچ وجه درنگ نمی‌کردند.

حضرت آیت الله امامی کاشانی به زمان نهضت امام راحل اشاره کرد و اظهار داشت: در آن زمان برخی افراد علی رغم این که انقلابی بودند در عین حال نگران بودند که فداکاری و شهادت جوانان در نهایت به کجا خواهد رسید ولی آیت الله مهدوی کنی تنها یک کلمه را بیان می کردند و می گفتند چون امام(ره) این تشخیص را داده هر چه هست به خود ایشان مربوط می‌شود و این که در نهایت به کجا می‌رسیم به ما ارتباطی ندارد، این روحیه یک روحیه بسیار عالی بود که هم خود ایشان را از تردید خارج می‌کرد و هم اطرافیان را.

وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که یکی از بارزترین وجه شخصیتی آیت الله مهدوی کنی روحیه معنوی ایشان بود و شاید خیلی کم به این شخصیت ایشان پرداخته شده و بهتر است در مورد این موضوع صحبت کنید اظهار داشت: ایشان از همان ابتدا به موضوع معنویت توجه داشتند و در زمان اذان در همان حجره ای که با هم بودیم یخ حوض مسجد را می شکستند و وضو می‌گرفتند و پایبند به شرکت در نماز جماعت بودند.

آیت الله امامی کاشانی گفت: روزی یکی از دوستان بنده به نام محقق خواب دیدند که ما را ترور خواهند کرد و آمدند گفتند که اگر نماز امام زمان (عج)را بخوانید نجات پیدا خواهید کرد و از من درخواست کردند که به آیت‌الله مهدوی کنی نیز اطلاع دهم و بعد از یک هفته محقق مجدداً آمد و گفت که خانواده من دوباره خواب دیدند که شما را ترور خواهند کرد و اگر دوباره این نماز را بخوانید نجات پیدا خواهید کرد من در مقابل ایشان به آیت‌الله مهدوی کنی زنگ زدم و پرسیدم که آیا شما نماز را خوانده‌اید ایشان گفتند من در این هفته سه بار نماز امام زمان (عج) خوانده ام و از دوست دیگرم پرسیدم که آیا شما هم این نماز را خوانده اید ایشان جواب داد از آن لحظه که ما سر از بالش بر می داریم و تا زمانی که می‌خوابیم همه کارهایمان برای امام زمان (عج)است چرا که حکومت و دولت در مسیر رسیدن به حکومت امام زمان (عج)است، در آن روزها با توجه به جریان شهادت شهید رجایی و شهید باهنر باید آیت‌الله مهدوی کنی در آن جلسه حضور پیدا می کردند در آن جلسه حاضر شدیم و من به ایشان گفتم  حدود 10 دقیقه می خواهم بخوابم و ناگهان صدای انفجار را شنیدم و سپس متوجه شدیم که دوست من به مقام شهادت رسیده است.

حجت الاسلام میرلوحی در ادامه این برنامه با اشاره به شخصیت آیت‌الله مهدوی کنی گفت: شخصیت آیت الله مهدوی کنی یک شخصیت جامع الاطرافی بود که جنبه های علمی، عملی، فکری، مردم داری، نظم، تواضع، سیاست و جدیت داشت.

وی ادامه داد: کسی که حدود 30 سال پیش عمل قلب را انجام داده باشد خوردن داروها و رژیم غذایی را به خوبی رعایت می کرد و به کارهایی که در حوزه و دانشگاه و خانواده انجام می داد عقیده داشتند.

این استاد دانشگاه امام صادق (ع) اظهار داشت: ممکن است در یک زمان یک سری اتفاق‌هایی برای یک کشور بیفتد و بسیاری از مردمان آن به سمت هیاهو بروند اما در این زمان‌ها آیت الله مهدوی کنی در هر مسیری که می‌آمدند و آن را انتخاب می‌کردند در مبانی خود قرص و محکم می‌ایستادند و همیشه دعا می‌کردند که خدایا ما را با محبت امام خمینی(ره) بمیران و هیچ گاه سردی و گرمی و طرفداری و مخالفت دیگران در روحیه ایشان تاثیری نداشت.

حجت الاسلام میرلوحی تصریح کرد: آیت الله مهدوی کنی یک روحیه متوسل به امام زمان (عج)را در همه مسیرهای زندگی شان قرار می‌دادند و همیشه در انتهای درس‌هایشان با توسل به آن حضرت و دعا برای فرج ایشان تاکید کردند حتی در تمام صفحات نوشته‌های خود جمله یا صاحب الزمان ادرکنی را نوشته بودند.

وی افزود: چنین شخصیت بزرگ علمی و تقوایی توسل به امام زمان (عج)و روضه خواندن برای محرم و ایام فاطمیه را در زندگی خود پیش گرفته بودند.

حجت الاسلام میرلوحی گفت: در سفری که با ایشان در لبنان بودیم هنگامی که آیت الله مهدوی شکنجه های فلسطینیان را دید حالشان بد شد و به مدت 8 روز در آی‌سی‌یو بودند اما در همان حالت هم که بیدار می‌شدند روی تختشان نماز شب می‌خواندند.

وی در پایان خاطر نشان کرد:  آیت الله مهدوی کنی در قضایای سیاسی- مبارزاتی جنبه فقاهتی و عالم پارسا بودن را فراموش نمی‌کردند.

آیت‌الله امامی کاشانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که روحیه مرحوم آیت الله مهدوی کنی تا چه حد می تواند برای رجال سیاسی چراغ راه باشد گفت : روش و منش انسان باید در راستای اعمال صالحه باشد.

وی با اشاره به این که بن و ریشه انسان باید در راستای توجه به خداوند باشد افزود شخصیت ها و اشخاص و رجال سیاسی که در امور هستند باید به خداوند توجه داشته باشند.

خطیب نماز جمعه تهران با توجه به این که مرحوم آیت‌الله مهدوی کنی 83 سال زندگی پاک داشتند ادامه داد: واقعاً ایشان اهل باور بودند و کارهایشان بر روی این اصل صورت می گرفت.

آیت‌الله امامی کاشانی با اشاره به این که همه باید به خداوند توجه کنیم افزود:در قرآن کریم آمده است که انسان ها به خوبان توجه داشته باشند مانند اسماعیل و ابراهیم و حضرت مریم که باید خانم ها این بزرگوار را مورد توجه خود قرار دهند.

 خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به این که قرآن نمی گوید که از اشرار یاد کنید گفت: کسانی که خوب هستند باید راه و روش آن ها را ادامه دهیم.

وی با بیان این که اگر باور در هر کسی باشد می تواند به ترقی برسد گفت: راه هوا و هوس انسان را به جایی نمی رساند.

آیت‌الله امامی کاشانی با بیان این که دویدن های از راه هوا و هوس جز کفش پاره کردن چیز دیگری ندارد ادامه داد: این گونه انسان ها هرگز به مقصد نمی رسند.

 خطیب نماز جمعه تهران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که چه طور شخصیت مرحوم مهدوی کنی می تواند برای سایرین جامع الاطراف باشد گفت: فطرت به دو دسته عملی و نظری تقسیم می‌شود به طوری که فطرت همان عقل است که سیر خود را طی می‌کند بنابراین این سیر باید صاف و لطیف باشد.

وی با بیان این که اگر این حرکت لطیف باشد آدم را قله می رساند اظهار داشت: در جوانی با مرحوم آیت الله مهدوی کنی صحبت می کردیم و می گفتیم که مثلاً می خواهیم چه کاره شویم.

خطیب نماز جمعه تهران با تاکید بر این که باید علوم اسلامی را فرا بگیریم ادامه دادیم باید دانشگاه ها و جوانان را نجات داد.

باید علوم اسلامی را به خوبی فرا بگیریم

وی با اشاره به این که باید دانشگاه ها را اداره کنیم افزود: مرحوم شهید مطهری هم این فکر را داشتند به طوری که ایشان از قم به تهران آمدند

آیت‌الله امامی کاشانی با اشاره به این که بر اساس این تفکر هم در مباحث حوزوی و هم در مباحث دانشگاهی ورود یافتیم افزود: مباحث حوزوی بسیار عمیق بود نه این که بخواهد عادی باشد یعنی بنده از همان زمانی که با ایشان مباحثه می کردم هیچ اشتباهی از مرحوم آیت الله مهدوی کنی ندیدم.

 خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به این که مسائل سیاسی را ایشان خوب می‌دانستند ادامه داد: ایشان از همان ابتدا ثبات قدم داشتند به گونه‌ای که با همان روحیه و علاقه اسلام را یاد گرفتند.

 وی با اشاره به این که ایشان در کلاس های علامه طباطبایی حضور می‌یافتند گفت: عده ای می‌گفتند که تفسیر درس نیست ولی ایشان می‌گفتند که برای تفسیر باید استاد داشت.

آیت‌الله امامی کاشانی با بیان این که ایشان حوزه مدرسه مروی و مسائل مربوط به طلاب را مدیریت می کردند اظهار داشت: روح، فکر، فطرت و عقل ایشان سبب رسیدن به اهداف والا شد به گونه ای که ایشان به مقصد رسیدند.

خطیب نماز جمعه تهران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که شخصیت های بزرگ چقدر در شکل گیری جایگاه ایشان نقش داشتند گفت: فطرت باید صاف باشد تا مطالب را خوب دریافت کند به گونه ای که مرحوم مهدوی کنی از گیرندگی بسیار خوبی برخوردار بودند.

وی گفت: وقتی یک نفر در درس به امام خمینی (ره) اعتراض می‌کرد ایشان به جای این که بگویند سکوت کنید می‌فرمودند صبر داشته باشید به طوری که اگر شاگردی از گیرندگی خوبی برخوردار بود این کلمه در او اثر می گذاشت.

آیت‌الله امامی کاشانی با اشاره به گفته های مرحوم بروجردی پیرامون روایات اظهار داشت: عالم مرشد است به طوری که عالم باید ارشاد کند و الا عالمی به این امر نپردازد و کنج خانه بنشیند احادیثش ارزشی ندارد.

وی با اشاره به این که ایشان مطالب را به راحتی درک می کردند اظهار داشت : ایشان در فطرت صاف تربیت شدند.

 **مرحوم مهدوی کنی در فطرت صاف تربیت شدند

آیت‌الله امامی کاشانی با اشاره به این که ایشان در تمام مقاطع سیاسی حضور داشتند ادامه داد دیدگاه های ایشان مطابق با واقعیت بود.

 خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به صفای پاک مرحوم آیت الله مهدوی کنی اظهار داشت: انسان باید خوب ببنید و این خوب بودن بود که ایشان را در تمام مقاطع راهنمایی می کرد.

وی با بیان این که نیاز جهان اسلام در این است که بدانیم در چه نقطه ای قرار داریم و دشمنان اسلام چگونه به طراحی بر ضد اسلام می پردازند.

آیت‌الله امامی کاشانی با اشاره به این که اگر کسی عالم به زمان باشد کسی نمی تواند بر علیه او هجوم بیاورد گفت: جامعه ما باید احساس کند که در چه شرایطی قرار دارد و پرچم اسلام در چه شرایطی برافراشته می‌شود و یا این که چگونه باید نظام را حکومت کرد.

خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به این که نظام جمهوری اسلامی فرصت بی‌سابقه برای احیای اسلام است افزود: جامعه بشری از طریق اسلام باید بیدار شود.

وی با بیان این که این فرصت را باید درک کرد اظهار داشت انسان باید در راه آنچه که به خوبی فهمیده تلاش کند.

حجت الاسلام میرلوحی در ادامه برنامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که چگونه از خود گذشتگی در وجود ایشان نهادینه شده بود گفت: ایشان تمام وقت خود را صرف انقلاب کردند به گونه ای که آدم های استوار از آدم هایی که هیاهو می کنند در سر بزنگاه مشخص می شود.
استاد دانشگاه با اشاره به این که ایشان به دنبال رسیدن به جایگاهی نبودند که بخواهد برای همه عیان شود افزود: ایشان امام خمینی (ره) را مرشد خود می دانستند.

وی با اشاره به این که ایشان جزء حلقه‌های اول انقلاب بودند ادامه داد: پایگاه ایشان مسجد جلیلی بود به گونه‌ای که ایشان جزء پیشگامان عرصه انقلاب به شمار می آیند.

حجت الاسلام میرلوحی با اشاره به این که ایشان در شورای عالی انقلاب شورای نگهبان و ستاد انقلاب فرهنگی حضور داشتند افزود: ایشان پس از شهادت شهید رجایی نیز نخست وزیر شدند و همچنین در دورانی در مسند وزارت کشور بودند.

استاد دانشگاه با اشاره به این که ایشان هیچ حکمی از خود را در ملا عام نمی‌گذاشتند ادامه داد: ایشان به دنبال رسیدن اهداف انقلاب به جایگاه واقعی‌اش بودند.

وی با اشاره به این که ایشان عشق به تعلیم و تربیت داشتند ادامه داد: 40، 50 نفر از اعضای خبرگان اصرار داشتند که ایشان رئیس مجلس خبرگان شوند.

حجت الاسلام میرلوحی با بیان این که مسئولیت ایشان به اصرار امام و رهبری بود اظهار داشت: ایشان هرگز در جایگاه و ویترین ها حضور نداشتند.

استاد دانشگاه با اشاره به این که صحبت از وحدت حوزه و دانشگاه می‌کردند به طوری که طرح ایشان به عنوان یک ایده مطرح شد.

وی با اشاره به این که اگر دین و ارزش های دینی با پیشرفت بشری جمع شود در این صورت صلاح و مصلحت بشر تامین می شود.

حجت الاسلام میرلوحی با اشاره به این که چند نفر از شاگردان امام نهال حوزه و دانشگاه را کاشتند افزود در دوره ای حتی اسلامی شدن دانشگاه مسخره می شد و کسی فکر نمی کرد که تولید علم اسلامی داشته باشیم و یا حتی حقوق اسلامی و فرهنگ اسلامی را فرا بگیریم.

استاد دانشگاه با بیان این که ایشان به پای هدف خود 32 سال ایستادند خاطر نشان کردند دانشگاه امام صادق یکی از ثمره های ایشان بود.

***32 سال به پای هدف های خود ایستادند

وی با بیان این که ایشان هیچ گاه خود را به عنوان کاندیدای انتخابات مطرح نمی کردند افزود: ایشان تنها در انتخابات مجلس خبرگان حضور داشتند.

حجت الاسلام میرلوحی  با بیان این که برای ایشان عیب و عار نبود که در امور به طور موقت باشند افزود: ایشان هرگز به دنبال جایگاه نبودند.

وی با اشاره به این که ایشان در قصه 88 از جایگاه رفیعی برخوردار بودند ادامه داد: خبرگان باید تمام قد وارد صحنه شوند.

حجت‌الاسلام میرلوحی با اشاره به این که مراسم تشییع پیکر مرحوم آیت‌الله مهدوی کنی صبح 5 شنبه ساعت 8 و سی دقیقه در دانشگاه تهران پس از اقامه نماز بر پیکر پاک ایشان برگزار خواهد شد به طوری که پیکر ایشان از خیابان انقلاب نیز تشییع خواهد شد.

استاد دانشگاه با بیان این که اولین مجلس ختم ایشان روز شنبه ساعت 3 و سی دقیقه بعد از ظهر در حسینیه امام خمینی به میزبانی مقام معظم رهبری برگزار خواهد شد ادامه داد: دومین مراسم ختم ایشان از سوی دانشگاه، حوزه های تهران و پاسداران قدیم نیز در ساعت 3 بعد از ظهر روز دوشنبه در دانشگاه تهران برگزار می شود.

وی با اشاره به این که روز سه شنبه در کن که زادگاه این بزرگوار است نیز مراسمی برگزار خواهد شد به طوری که در چهارشنبه هم مراسم ختم دیگری هم از سوی مراجع و مقامات بزرگوار برگزار خواهد شد.

حجت الاسلام میرلوحی افزود: به مقام معظم رهبری مراجع ، خانواده و شاگردان ایشان این ضایعه را تسلیت می گویم.

برای دیدن فیلم و تصاویر اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.