سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نخستین دعوت رسمی پاکستان از رییس جمهوری جدید "افغانستان"

مشاور نخست وزیر پاکستان در امور خارجی و امنیت ملی امروز به کابل سفر کرد تا بطور رسمی از رییس جمهوری جدید افغانستان برای سفر به اسلام آباد دعوت کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،"سرتاج عزیز" در سفر امروز خود به کابل با اشرف غنی احمد زی رییس جمهوری پاکستان دیدار و گفت و گو می کند.

چندی پیش "ممنون حسین "رییس جمهوری پاکستان نیز برای شرکت در مراسم تحلیف "اشرف غنی احمد زی" به کابل سفر کرده بود.

دولت پاکستان اعلام کرده است که مصمم به توسعه روابط و همکاری های دوستانه با دولت جدید کابل براساس منافع و احترام متقابل است و تلاش خواهد کرد در دوره دولت جدید افغانستان، اختلافات کهنه با این همسایه را به حداقل برساند.

در دوره 13 ساله ریاست جمهوری حامد کرزی، دیدارهای متعددی میان مقامات عالی افغانستان و پاکستان انجام شد و مقامات عالی دو کشور سفرهای زیادی به کشور مقابل انجام دادند اما تمام این دیدارها و سفرها، تا به امروز تقریبا به هیچ نتیجه ملموسی در زمینه کاستن از اختلاف دو کشور به ویژه در زمینه رویدادهای حاشیه مرزهای دو همسایه، حاصل نشده است.

حضور نیروهای شبه نظامی در مناطق مرزی افغانستان و پاکستان، مشکلات فراوانی را برای دو طرف ایجاد کرده و به یکی از اصلی ترین عوامل بروز اختلافات میان کابل و اسلام آباد تبدیل شده است.

افغانستان ادعا می کند که پاکستان به محلی امنی برای طالبان تبدیل شده است و عوامل طالبان به راحتی از خاک پاکستان به داخل افغانستان نفوذ می کنند و بعد از انجام حملات تروریستی دوباره به خاک پاکستان پناه می برند؛ مساله ای که فقط محدود به مرزهای پاکستان با افغانستان نیست و در این زمینه مشکلات مشابهی نیز در مناطق مرزی جنوب غربی پاکستان در مرز با ایران دارد.

این ادعا در زمان ریاست جمهوری «حامد کرزی» بارها علیه پاکستان مطرح شد و همواره با واکنش پاکستان مواجه شد، ضمن آنکه پاکستان نیز اتهامات مشابهی را علیه افغانستان در این زمینه مطرح کرده است.

پاکستان که نزدیک چهار ماه است در مناطق شمال غربی این کشور در مرز با افغانستان عملیات نظامی گسترده علیه گروه های شبه نظامی و طالبان را آغاز کرده است، مدعی است که عناصر شبه نظامی و طالبان وقتی هدف حمله ارتش پاکستان قرار می گیرند، به راحتی به داخل خاک افغانستان پناه می برند و به همین دلیل دولت افغانستان باید اقدامی جدی در بستن مرزهای خود به روی این افراد صورت دهد.

روز گذشته نیز کابل میزبان «رجب طیب اردوغان» رییس جمهوری جدید ترکیه بود. اردوغان در جریان سفر به کابل، از تمصیم آنکارا برای ادامه میانجی گری میان کابل و اسلام آباد به منظور حل و فصل اختلافات این دو کشور همسایه به ویژه اختلافات مرزی آنان سخن گفت.

با وجود تلاش های فراوان پاکستان و افغانستان در طول سال های گذشته و در دوره دولت های مختلف در دو کشور، هنوز هم اختلافات دو طرف بر سر مسایل امنیتی و ناآرامی های دو طرف مرز مشترک دو کشور پابرجا است.

شاید لازم باشد مقامات کابل و اسلام آباد دلیل اصلی این اختلافات چندین و چند ساله را در چیز دیگری جستجو کنند. افغانستان سال ها است به دلیل حضور نیروهای بیگانه که به بهانه مبارزه با تروریسم و افراط گرایی، در این کشور حضور یافته اند، رنگ امنیت و آرامش را به خود ندیده است.

مشکلات حضور بیگانگان در افغانستان، صرفا محدود به این کشور نمی شود. مردم پاکستان به شدت از حملات بی امان هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا که پایگاه آن در افغانستان است، رنج می برند.

به نظر می رسد ریشه اصلی ناآرامی در منطقه (افغانستان و پاکستان)، جایی فراتر از این منطقه قرار دارد و مادامی که حضور بیگانگان در افغانستان ادامه داشته باشد، شاید نتوان انتظار داشت تلاش های کابل و اسلام آباد برای برقراری امنیت در مرزهایشان به نتیجه دلخواه برسد.
/انتهای یپام
منبع:ایرنا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.