سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دکتر میرزاده:

عده‌ای امروز با تنگ نظری درمقابل توسعه کیفی دانشگاه آزاد اسلامی ایستاده‌اند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ظهر امروز در نشست مشترک با نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت اجرای توسعه کیفی در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اگر به دنبال تحقق منویات رهبر معظم انقلاب و استمرار شتاب علمی کشور هستیم، باید به سمت توسعه تحصیلات تکمیلی حرکت کنیم زیرا این شتاب با کاردانی و کارشناسی اتفاق نمی افتد

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر میرزاده در جلسه مشترک با نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی با تشکر و قدردانی از مهمانوازی مردمان شریف تبریز گفت: احساس می کنم دانشگاه آزاد اسلامی دین سنگینی به مردم آذربایجان دارد، زیرا این استان در تمام زمینه های علمی، تاریخی، اجتماعی و فرهنگی در طول تاریخ ایران زمین پیشگام و پیشرو بوده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: دانشگاه ربع رشیدی که سالهای پیش در این شهر فعال بوده است، نماد بارز علم دوستی و فرهنگ پروری تمدن ایرانی و اسلامی است که به خوبی از ضریب هوشی بسیار بالای مردم این دیار حکایت می کند.

وی با اشاره به شخصیت های بزرگ علمی و فرهنگی در استان آذربایجان شرقی تأکید کرد: شخصیت های بزرگی همچون شهید محراب آیت الله شهید مدنی، شاعر پرآوازه پروین اعتصامی و قهرمانان ملی همچون ستارخان و باقرخان همگی از این منطقه بوده اند ودانشگاه آزاد اسلامی خود را خدمتگزار این مردم می داند.

دکتر میرزاده با اشاره به سند ابلاغی رهبر معظم انقلاب در حوزه علم و فناوری افزود: اگر قرار باشد در 1404 به 50درصد تولید ناخالص ملی از طریق اقتصاد دانش بنیان تحقق یابد، بار سنگینی بر دوش دانشگاه آزاد اسلامی گذاشته شده زیرا مسئولیت 40درصد آموزش عالی هم اکنون برعهده این دانشگاه است. 

عده ای امروز با تنگ نظری درمقابل توسعه کیفی دانشگاه آزاد اسلامی ایستاده اند

 وی با اشاره به توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت: بنده از تمام نمایندگان مجلس که بدون حب و بغض به فکر مردم و توسعه آموزشی و فرهنگی کشور هستند، تشکر می کنم و معتقدم کسانی که در سال 61 در مقابل تصمیم آیت الله هاشمی رفسنجانی برای ایجاد دانشگاه آزاد اسلامی مقاومت کردند، امروز با تنگ نظری درمقابل توسعه کیفی دانشگاه آزاد اسلامی ایستاده اند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: متأسفانه امروز کسانی از کیفیت و استاندارد در دانشگاه آزاد اسلامی انتقاد می کنند که الفبای نوشتن مقاله علمی را هم نمی دانند.

وی تصریح کرد:  هم اکنون 12هزار نفر استادیار در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول فعالیت هستند و 5هزار نفر تا پایان سال تحصیلی به استخدام این دانشگاه درخواهند آمد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب برای تداوم رشد علمی کشور در انتصاب اعضای جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی براساس اسناد بالادستی همچون سند توسعه علم و فناوری ابلاغ شده از سوی رهبر معظم انقلاب و مصوبات هیأت موسس  و شورای عالی انقلاب فرهنگی در مسیر توسعه تحصیلات تکمیلی گام برداشته و تمام تصمیمات این دانشگاه در این چارچوب بوده است. 

وی تأکید کرد: وظیفه ما امروز این است که از ظرف دانشگاه آزاد اسلامی برای توسعه علمی و فرهنگی و اجتماعی ایران استفاده کنیم.

توسعه تحصیلات تکمیلی در چارچوب مصوبات قانونی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با انتقاد از هجمه اخیر برخی رسانه ها به افزایش ظرفیت تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه ادامه داد: توسعه تحصیلات تکمیلی و افزایش ظرفیت کارشناسی ارشد و دکتری در این دانشگاه در چارچوب مصوبات قانونی و با اندیشیدن تمهیداتی مناسب مانند اجرای طرح تجمیع و استخدام 20هزار عضو جدید هیأت علمی تا پایان سال 96 بوده است.

وی در ادامه افزود: کسانی که امروز با توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی مخالفت می کنند، باید پاسخگوی سالانه 300هزار نفر متقاضی تحصیلات تکمیلی در مقطع دکتری و حدود یک میلیون متقاضی کارشناسی ارشد در کشور باشند.

دکتر میرزاده تأکید کرد: سالانه میلیاردها دلار از سوی دانشجویان ایرانی در دانشگاههای خارج از کشور هزینه می شود که اگر تنها مبلغ 2میلیارد دلاری نیاز کارگاه های تمامی دانشگاههای ایران برای تجهیز را در نظر بگیریم، عمق فاجعه برای همه ما بیشتر مشخص می شود. 

توسعه کیفی تحصیلات تکمیلی پیش شرط تحقق اسناد بالادستی در توسعه علمی و فناوری کشور

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی توسعه کیفی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه ها پیش شرط تحقق اسناد بالادستی در توسعه علمی و فناوری کشور خواند و گفت: تداوم شتاب علمی کشور که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است، با کاردانی و کارشناسی امکانپذیر نیست.

دکتر میرزاده در توضیح دلایل افزایش شهریه دانشگاه آزاد اسلامی برای نمایندگان استان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: دانشگاه آزاد اسلامی چاره ای جز افزایش شهریه ها نداشت زیرا به شهریه دانشجویان وابسته است و بالای 90درصد هزینه های این دانشگاه از طریق شهریه دانشجویان تأمین می شود. علاوه بر این باید بپذیریم که توسعه کیفی با خود هزینه هایی به همراه دارد و نمی توان بدون هزینه کردن، هیأت علمی استخدام کرد، کارگاه ها و آزمایشگاه ها را تجهیز کرد و د رمسیر توسعه کیفی قدم برداشت.

وی تصریح کرد: متأسفانه مدیریت قبلی از سالهایی که اقتصاد کشور تورم بالای 40درصد را تجربه می کرد، در دو سال اخیر تنها 18درصد شهریه را افزایش داد که این موضوع فشار سنگینی را بر اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی تحمیل کرده بود که اگر زیان 800 میلیارد تومانی توقف پروژه های عمرانی را نیز در نظر بگیریم، وضعیت نامطلوب اقتصادی دانشگاه آزاد  بیشتر مشخص می شود.

دکتر میرزاده در پایان در تشریح مصوبات جلسه هیأت امنای استان آذربایجان شرقی گفت: خوشبختانه امروز مصوبات خوبی داشتیم که به طور حتم بسیاری از مشکلات واحدهای این استان به تدریج مرتفع خواهد شد.

در ادامه، نمایندگان حاضر در جلسه به ارائه پیشنهادات و انتقادات و طرح مشکلات واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه های انتخاباتی خود پرداختند. در این میان مهناز بهمنی، نماینده مردم سراب با تشکر و قدردانی از زحمات دکتر میرزاده در یک سال گذشته، دانشگاه آزاد اسلامی را نعمتی ارزشمند خواند که با حمایت امام خمینی (ره) و همت آیت الله هاشمی رفسنجانی تأسیس شد.

وی توزیع تحصیلات تکمیلی در استان آذربایجان شرقی را نامتوازن و نامتعادل خواند و از دکتر میرزاده افزایش رشته محل های واحد سراب در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری را خواستار شد.

دهقان نماینده مردم ورزقان نیز این واحد را یکی از موفق ترین واحدها در رشته های حقوق و حسابداری خواند و گفت: این دانشگاه از پتانسیل خیلی خوبی برای تحصیلات تکمیلی برخوردار است و از دکتر میرزاده انتظار داریم برای توسعه رشته محل های این واحد در مقاطع ارشد و دکتری اقدام مناسبی انجام دهد.

مهدی دواتگری، نماینده مردم مراغه نیز ضمن تشکر و قدردانی از زحمات دکتر میرزاده و مجموعه معاونان وی، گفت: در توسعه تحصیلات تکمیلی، آمایش سرزمینی را هم مد نظر قرار گیرد.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.