سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس سازمان غذا و دارو:

شاخص امید به زندگی در بین ایرانیان با بهبود روشهای تغذيه ای، 10 سال افزایش خواهد یافت

دیناروند گفت: با اصلاح و بهبود روش‌های تغذیه‌ای می‌توان شاخص امید به زندگی در ایران را به میزان 10 سال افزایش داد.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو در همایش روز جهانی غذا در تالار ابن سینای مشهد افزود: هم اکنون امید به زندگی در کشور مان 73 سال است، در حالیکه می توان میانگین عمر مردمان را با بهبود فرهنگ تغذیه ای به 83 سال افزایش دهیم.

وی خاطر نشان کرد: تحقیقات انجام شده نشان داده است که میزان و نوع مواد غذایی مصرفی در ایجاد بسیاری از بیماریهای غیر واگیر مانند بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، سرطان، فشار خون و بیماریهای گوارشی نقش بسزایی دارند.

وی در ادامه گفت: با کمال تاسف اکنون مواد غذایی مانند شکر، روغن و نمک که در ایجاد بیماریها نقش مهمی دارند، در کشور ما بیش از میزان موردنیاز بدن، بی رویه و به میزان بالا مصرف می شوند.

وی تصریح کرد: به طور مثال در حال حاضر مصرف نمک در ایران دو و نیم برابر میزان مورد نیاز بدن است و همچنین میزان مصرف چربی و شکر در بین ایرانیان بسیار بالاتر از استانداردها است.

دکتر دیناروند با بیان اینکه میزان دریافت اسید های چرب با ترانس بالا در کشور باید به صفر برسد، گفت: هم اکنون اسیدهای چرب مورد استفاده در صنایع غذایی کشورمان مانند استفاده از روغن های جامد 20 درصد است.

رییس سازمان غذا و دارو گفت: در حال حاضر نگرانی کشورمان در حوزه غذا از بابت فقر غذایی نیست، بلکه با مشکل افزایش کالری روبرو هستیم، به طوریکه 50 درصد جمعیت کشور روزانه بیشتر از مورد نیاز کالری مصرف می کنند.

به گفته وی، اکنون جمعیت دچار فقر غذایی در کشور کمتر از چهار درصد را شامل می شود.

وی در ادامه تاکید کرد: ذائقه انسان قابل تغییر و تربیت است و فعالان در حوزه صنایع غذایی می توانند با مدیریت در کاربرد ترکیبات نمک، روغن و شکر که در ایجاد بیماریها نقش دارند، ذائقه مردم را با اصول سلامتی سازگار سازند.

وی با اشاره به طرح رونمایی از برچسب راهنمای تغذیه ای محصولات غذایی همزمان با روز جهانی غذا افزود: بر اساس این طرح که یکی از بسته های تحول نظام سلامت محسوب می شود، در مدت 18 ماه تمامی مواد غذایی تولید شده در کشور مجهز به راهنمای تغذیه ای خواهند شد.

به گفته وی، در این طرح که به تغییر ذائقه مردم کشورمان کمک می کند، میزان ترکیبات نمک، شکر، روغن و اسید چرب بر روی محصولات غذایی مشخص شده و مردم قدرت انتخاب دارند.

دکتر دیناروند در ادامه افزایش نظارت ها و بازرسی ها با هدف ارتقای سلامت مردم خبر داد و افزود: همچنین در جهت همکاری های بین بخشی بین نهادهای مرتبط نظیر دامپزشکی، اداره استاندارد و سازمان غذا و دارو تلاش می شود.

رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به گرایش مردم به سوی مصرف غذاهای ارگانیگ افزود: هم اکنون زیر ساخت ها و فناوری های تولید غذاهای ارگانیک در کشور و ایران کافی نیست ، لذا همگام با توسعه فناوریها در تولید مواد غذایی باید نظارت ها و بازرسی ها در خصوص سموم باقی مانده و کود شیمیایی در محصولات غذایی افزایش یابد.

براساس این گزارش، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این همایش گفت: امروز توجه به سلامت محصولات غذایی، یکی از ابعاد مهم کیفیت در تولید صنایع غذایی به شمار می رود.

دکتر محمدرضا صابری افزود: از سوی دیگر ارتقای کیفیت، رمز بقا در بازار است، چراکه همگام با افزایش و سطح آگاهی مردم، توجه آنان نسبت به کیفیت و سلامت مواد غذایی افزایش یافته است.

وی با اشاره به شعار امسال روز جهانی غذا با عنوان "کشاورزی خانگی، تغذیه جهانی و مراقبت از زمین" گفت: ایران یکی از کشورها در منطقه است که به لحاظ تجهیزات و تامین مواد غذایی و امنیت غذایی از جایگاه ویژه ای در منطقه برخوردار می باشد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: از سوی دیگر مصرف مواد غذایی ناسالم در ایجاد بسیاری از بیماریها نظیر بیماریهای قلبی و عروقی، گوارشی و بیماریهای عصبی نیز نقش بسزایی دارد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و محصولات آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: اهمیت غذا و آداب تغذیه در 250 آیه قرآن و نیز احادیث مورد تاکید قرار گرفته است.

دکتر علی اصغر اسماعیلی با بیان اینکه خراسان رضوی قطب صنعت غذایی کشور به شمار می رود، افزود: امروز شاهد تقدیر از 35 واحد نمونه مواد غذایی که شاخص های کیفیت را رعایت کرده اند، می باشیم.

وی خاطر نشان کرد:واحدهای برگزیده از میان 880 واحد تولید مواد غذایی در خراسان رضوی انتخاب شده اند که شاخص های ارزیابی نظیر داشتن مسوول فنی، عدم تخلف و معرفی به مراجع، داشتن آزمایشگاه، تجهیزات و فناوری فراوری، رعایت کیفیت و استانداردها را به خوبی رعایت کرده اند.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.