سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:

اختصاص 10 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای تکمیل پروژه‌های نیمه کاره

پیوندی با بیان این‌که برای ٦٥ درصد از طرحهایی که نیمه کاره است پیشنهاد شده از منابع صندوق توسعه ملی استفاده شود، گفت: براساس پیشنهاد ارائه شده قرار است ٥ تا ١٠ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای تکمیل پروژه‌های نیمه کاره در اختیار شرکت ملی صنایع پتروشیمی قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، محمدحسن پیوندی معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سومین کنگره ملی توسعه نظام پیمانکاری در صنعت نفت  اظهایر داشت: براساس مطالعات موسسه مطالعات انرژی هم اکنون بیش از ٥ درصد منابع هیدروکربوری کشور در اختیار صنعت پتروشیمی قرار می‌گیرد که از این میزان به نحو مطلوب استفاده می‌شود.

پیوندی با اشاره به اینکه از این ٥ درصدی که در اختیار صنعت پتروشیمی قرار می‌گیرد ٤٢ میلیون تن کالا تولید می‌شود، تصریح کرد: صنعت پتروشیمی در واقع سبب جلوگیری از خام فروشی منابع هیدروکربور کشور می‌شود.

وی تاکید کرد: بخشی از این ٩٥ درصد در قالب نفت خام به کشورهای دیگر صادر می‌شود و بخشی هم در اختیار پالایشگاهها برای تولید فرآورده نفتی قرار می‌گیرد.
به گفته پیوندی، همچنین بخشی از منابع هیدروکربوری در اختیار نیروگاهها برای تولید و صادرات برق گذاشته می‌شود که صادرات برق نیز نوعی خام فروشی است.

معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این‌که صنعت پتروشیمی فراتر از وزارت نفت است درباره دلایل آن نیز گفت: بیش از ٩٠ درصد صنایع کشور به صنعت پتروشیمی وابسته است و همین موضوع سبب شده است که این صنعت فراتر از وزارت نفت باشد.

وی همچنین به ٦٧ طرح زخمی در صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: از این تعداد طرح ١١ طرح از برنامه چهارم و بقیه مربوط به برنامه پنجم است که باید هرچه سریعتر تکمیل شود.  

پیوندی با بیان این‌که برای ٦٥ درصد از طرحهایی که نیمه کاره است پیشنهاد شده از منابع صندوق توسعه ملی استفاده شود، گفت: براساس پیشنهاد ارائه شده قرار است ٥ تا ١٠ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای تکمیل پروژه‌های نیمه کاره در اختیار شرکت ملی صنایع پتروشیمی قرار گیرد و این شرکت نیز در ازای وثیقه گرفتن محصولات این واحدها، این مبلغ را در اختیارشان قرار دهد تا هرچه سریعتر این واحدها به تولید برسند.   

وی با یادآوری این‌که صنعت پتروشیمی درچند سال گذشته بصورت ناخواسته درگیر برخی ازمسائل شده است، تصریح کرد: نحوه خصوصی سازی در سالهای گذشته ضربه سنگینی بر پیکره صنعت پتروشیمی وارد کرده است بطوریکه این صنعت هنوز نتوانسته بر بروی پاهایش بایستد.

پیوندی به هدفمندی یارانه‌ها بعنوان یکی دیگر از این ناخواسته‌ها اشاره کرد و گفت: بعد از خصوصی سازی، وزارت نفت هیچ درآمدی از صنعت پتروشیمی نداشت بنابراین برای تامین منابع هدفمندی یارانه‌ها مجبور شد خوراک را به قیمت بالاتر در اختیار پتروشیمی‌ها قرار دهد که این موضوع سبب شد توسعه پتروشیمی‌ها با مشکل مواجه شود.
به گفته وی، تاثیر تحریم در صنعت پتروشیمی بسیار کمتر از خصوصی سازی و هدفمندی یارانه‌ها بود.

معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به این‌که تمام طرحهای پتروشیمی در عسلویه و ماهشهر بدون مشاور خارجی اجرا شد، تصریح کرد: تنها برای مطالعه  تاسیس پتروشیمی درمناطق نفتخیز از مشاوران خارجی استفاده شده است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.