به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران،زیبایی خیره كننده و چشم اندازهای بدیع دریاچه سبب شده هر ساله با وجود سختی راه، انبوهی از مردم نقاط مختلف كشور، با پای پیاده و یا سواره به این دریاچه بیایند.
در 25 كیلومتری جنوب غربی شهر درود خرم آباد و در ارتفاع 2250 متری از سطح دریا دریاچه ای وجود دارد که نامش گهر است. گهر در واقع شامل دو دریاچه به نامهای گهر بزرگ (كله گهر) و گهر كوچك (كره گهر) است كه بهطور تقریبی 100 هكتار وسعت دارند. این دریاچه 30 میلیون ساله حاصل زلزله در بین رشته كوههای اشترانكوه است كه به لحاظ پوشش گیاهی و جانوری از اهمیت خاصی برخوردار است.
فصل سفر به دریاچه از نظر آب و هوایی تابستان است. هر ساله از 15 خرداد منطقه برای بازدید طبیعت گردان باز میشود؛ اما قبل از آن امكان ورود به منطقه نیست. البته باید در نظر داشت كه در این فصل بهدلیل آب و هوای مناسب و همچنین تعطیلات، آرامش و پاكیزگی منطقه كمی مختل میشود. در زمستان نیز میتوان به منطقه سفر كرد كه این مورد تنها برای افراد دارای تجربه و تجهیزات كوهنوردی توصیه میشود.
ما زیبایی خیره كننده و چشم اندازهای بدیع دریاچه سبب شده هر ساله با وجود سختی راه، انبوهی از مردم لرستان، استان های اطراف و دیگر نقاط كشور، با پای پیاده یا سواره به دیدن دریاچه و زیباییهای آن بروند و چند روزی از اوقات فراغت خود را در آنجا سپری كنند. این دریاچه در نزد کشورهای خارجی بنام دریاچه ایران مشهور است.
اما عمومیترین راه دسترسی به دریاچه گهر از مسیر شهر درود به طرف روستای درآستانه (امامزاده پیر والی) و سپس چشمه خیه (خرم) است. از شهر درود تا چشمه خیه حدود 17 كیلومتر جاده آسفالته است. از اینجا به بعد راه بسته میشود و میتوانید خودرو خود را در محلی كه به همین منظور تدارك دیده شده است پارك کنید.
حالا برای حمل وسایل دو راه دارید؛ یا اینكه آنها را خودتان حمل كنید كه به این ترتیب هرچه سبكتر باشید، راحتتر مسیر را طی خواهید كرد و یا اینكه بارهای خود را با الاغ یا قاطر كه توسط افراد محلی در اختیارتان قرار میگیرد، حمل نمایید. شاید در نگاه اول این راه حل خوب بهنظر آید اما بد نیست بدانید كرایه خر برای هر بار طی مسیر 30هزار تومان و قاطر40 هزار تومان است.
بعد از طی مسافتی نسبتا طولانی به دریاچه می رسید. محیط اطراف دریاچه بهطور كلی صخرهای و غیرقابل چادر زدن است و تنها بخش كوچكی در قسمت شمال غربی دریاچه ساحلی است و درختانی در كنار آن روییدهاند. یكی از علل تراكم جمعیت هم همین منطقه كوچك قابل چادر زدن است.
انتهای پیام/