سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همایش بانوان ولایی عصر امروز در امامزادگان کشور برگزار می شود

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه روز یکشنبه با عنوان «ولایت و بانوان» نام‌گذاری شده است، گفت: برنامه ویژه «بانوان ولایی» با حضور پر رنگ اقشار مختلف زنان در امامزادگان کشور برگزار می شود.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران  ، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد شرفخانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در برنامه زنده تلویزیونی 18 مهر «گفت‌وگوی جمعه اخبار قرآنی» به اجرای طرح تربیت حافظان قرآن کریم سازمان اوقاف اشاره کرد و گفت: تاکنون بیش از 840 هزار نفر در طرح تربیت حافظان قرآن کریم شرکت کرده‌اند که نخستین آزمون سال سوم اجرای این طرح که برای حفظ موضوعی آیات قرآن است، جمعه، 18 مهر در امامزادگان و بقاع متبرکه برگزار شد.

وی افزود: حفظ موضوعی قرآن از سال گذشته با پرداختن به بیش از 300 موضوع در طرح تربیت حافظان قرآن مورد توجه قرار گرفت که سال گذشته 150 موضوع برگزار شد و در آزمون امسال 300 موضوع به طورکامل مورد توجه قرار گرفت. اسفندماه آزمون سراسری سومین سال طرح تربیت حافظان قرآن را برگزار می‌کنیم که پیش‌بینی ما برای سال جاری این است که بیش از 500 هزار نفر در رشته این آزمون، شرکت خواهند داشت.

حجت الاسلام شرفخانی با بیان اینکه در کنار تربیت حافظان قرآن کریم، تربیت مربی حفظ قرآن را در قم دنبال می‌کنیم که تاکنون 87 دوره تربیت مربی حفظ برگزار شده است ، گفت: مرکز تربیت مربی حفظ قرآن که در قم و زیر نظر سازمان اوقاف فعالیت دارد بعد از انقلاب اسلامی، تنها مرکزی بوده است که در عرصه تربیت معلم به صورت مستمر فعالیت داشته است و هیچ هفته‌ای تاکنون تعطیل نشده است.

وی یادآور شد: در کنار تربیت مربی حفظ، بحث آموزش مجازی حفظ قرآن را دنبال می‌کنیم که مرکز آموزش مجازی حفظ قرآن نیز 14 هزار نفر از علاقه‌مندان به حفظ قرآن را به صورت مجازی تحت پوشش قرار داده است. هم‌اکنون در استان‌هایی که ظرفیت دارند، مراکز آموزش مجازی حفظ استانی را نیز راه‌اندازی کرده‌ایم.

معاون فرهنگی ـ اجتماعی سازمان اوقاف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جشن «ولایت علوی، اکمال دین نبوی» که در دهه ولایت برگزار می‌شود، گفت: این جشنواره با هدف ترویج فرهنگ غدیر، ترویج فرهنگ ولایت و استفاده از ظرفیت آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه طراحی شده است.

وی با بیان اینکه در برخی از استان‌ها و شهرستان‌ها، موقوفاتی با نیت برگزاری جشن‌های غدیر و دهه ولایت داریم، افزود: در راستای اجرای نیات واقفین، جشنواره ولایت علوی، اکمال دین نبوی از روز عرفه در بیش از دو هزار امامزاده و بقاع متبرکه  سراسر کشور آغاز شده است.

حجت الاسلام شرفخانی با بیان اینکه برای هر روز از دهه ولایت نامگذاری خاصی صورت گرفته است، گفت: برنامه‌ها از روز عرفه با شکوه خاصی و با برگزاری مراسم دعای عرفه آغاز شد که بعد از آن نماز عید سعید قربان را داشتیم و هر روز تا عید قربان، محافل انس با قرآن، زیارت جامعه کبیره و... را در امامزادگان و بقاع متبرکه داریم.

وی با بیان اینکه تلاش داریم طی برنامه‌ریزی انجام شده بتوانیم پیام غدیر را به مردم ابلاغ کنیم، اظهار کرد: غدیر یک حادثه تاریخی نیست بلکه یک فرهنگ است و نقطه شروعی برای هدایت بشریت و نسخه شفابخشی برای هدایت و نجات بشریت است. ما امروز پیام‌رسان خود غدیر هستیم؛ چرا که سعادت بشریت در بحث غدیر است و با این نگاه در طول ایام دهه ولایت، گفتمان‌های دینی و پاسخ به سوالات دینی را پیش‌بینی کرده‌ایم.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف یادآور شد: در یکی از روزهای دهه ولایت که با عنوان «ولایت و جوانان» نامگذاری شده بود هماهنگی برای حضور نوجوانان و جوانان در امامزادگان و بقاع متبرکه را انجام دادیم که با استقبال زیادی از سوی نوجوانان و جوانان نیز روبه‌رو بودیم. همچنین روز پنجشنبه هفته گذشته که با عنوان «ولایت، ایثار و شهادت» نامگذاری شده بود به غبارروبی مزار شهدا و تجلیل از خانواده‌های شهدا سپری شد.

وی با بیان اینکه یکشنبه با عنوان «ولایت و بانوان» نام‌گذاری شده است، گفت: برنامه ویژه «بانوان ولایی» برای اجرا در امامزادگان پیش‌بینی شده است که این برنامه طی سال‌های گذشته نیز اجرا و با استقبال خوب بانوان روبه‌رو می‌شد. این همایش عصر روز یکشنبه، 20 مهر برای بانوان برگزار می‌شود تا بانوان بتوانند درس‌هایی را از غدیر بگیرند.

حجت الاسلام شرفخانی با عنوان این مطلب که شب عید غدیر نیز جشن‌های عید غدیر در آستان امامزادگان و بقاع متبرکه سراسر کشور برگزار می‌شود، اظهار کرد: حضور در آستان امامزادگان، گل‌افشانی، نورافشانی و... از جمله برنامه‌های جشن غدیر در شب عید غدیر خم است.

وی با بیان اینکه ویژه‌برنامه اصلی ما به مناسبت عید غدیر در روز عید برگزار خواهد شد، عنوان کرد: روز عید غدیر، سنت حسنه خوبی در کشور ما وجود دارد که مردم خدمت سادات می‌رسند اما چه بهتر که در این روز خدمت سادات واجب‌التعظیم برسیم در آستان مقدس امامزادگان؛ این بزرگواران که بر گردن همه ما حق حیات دارند و اینها ما را با ولایت و امامت آشنا کرده‌اند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف افزود: در روز عید غدیر کاروان‌های شادی به سمت امامزادگان و بقاع متبرکه حرکت می‌کنند. ساعت 10 صبح برنامه ویژه‌ای در امامزادگان برگزار می‌شود که طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، قاریان بین‌المللی، شاعران آیینی و... حضور خواهند داشت و قرائت بخشی از خطبه غدیر و قرائت میثاق‌نامه عید غدیر از دیگر برنامه‌ها خواهد بود.

وی با اشاره به چاپ کتاب «غدیر، درس زندگی» از سوی سازمان اوقاف، گفت: این کتاب که می‌تواند درس‌های زندگی ما باشد در 500 هزار جلد به چاپ رسیده و به صورت رایگان در آستان امامزادگان توزیع می‌شود و در آخر این کتاب سوالاتی پیش‌بینی شده که علاقه‌مندان در صورت پاسخ به این پرسش‌ها می‌توانند از جوایز ارزنده‌ای که برای آن در نظر گرفته شده نیز بهره‌مند شوند. مهلت شرکت در این مسابقه تا 30 آبان‌ماه خواهد بود.

حجت الاسلام شرفخانی با بیان اینکه امکان دانلود این کتاب در سایت سازمان اوقاف و امور خیریه نیز وجود دارد، گفت: به بیش از هزار نفر از شرکت‌کنندگان و برگزیدگان این مسابقه جوایزی از جمله حج عمره، عتبات عالیات و... داده می‌شود.

وی با اشاره به برپایی نمایشگاه به مناسبت دهه ولایت در هزار و 500 بقعه و امامزاده سراسر کشور، عنوان کرد: در این نمایشگاه 22 تابلو با موضوع ولایت به نمایش گذاشته شده است که در کنار نمایش این تابلوهای گرافیکی، کتاب‌های دیگری آماده شده است. نرم‌افزارهای اندروید نیز آماده شده که امکان دانلود این نرم‌افزارها نیز از طریق سایت سازمان اوقاف وجود دارد.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف اظهار کرد: برخی از مردم ما تمکن مالی خوبی دارند و اگر بخواهند عرض ارادت خود را به امامت و ولایت نشان دهند چه بهتر است که موقوفاتی را برای ترویج فرهنگ غدیر داشته باشند. غدیر، شناسنامه اصلی شیعه بودن ما است و بیایید در این عرصه قدم‌هایی برداریم و خود را تا روز قیامت بیمه کنیم.

وی با اشاره به رونمایی از پورتال جامع امامزادگان، گفت: در این پورتال جامع، اطلاعات کاملی از تمام امامزادگان ارائه شده و بحث‌های جغرافیایی، ساخت و ساز امامزاده و ... مطرح شده است و در کنار این پورتال نیز فلشی پیش‌بینی شده است با هدف حمایت از پایان‌نامه‌ها که در این فلش موضوعاتی مشخص شده است و سرفصل‌ها مشخص است و علاقه‌مندان می‌توانند این موضوعات را برای پایان‌نامه‌های خود انتخاب کرده و مورد حمایت ما قرار بگیرند.

حجت الاسلام شرفخانی با بیان اینکه یکی از وظایف سازمان اوقاف بحث اجرای صحیح نیات واقفان است، گفت: سازمان اوقاف طی چند سال اخیر سامانه‌ای را با عنوان سامانه جامع مدیریت موقوفات و بقاع متبرکه راه‌اندازی کرده که اولین بار است تمام اطلاعات موقوفات اعم از وقف‌نامه، نیت‌ها، مکان موقوفات و ... در این فضا بارگذاری شده است و کل وقف‌نامه‌ها خوانده شده و بیش از 800 نوع نیت داریم. در حال حاضر بیش از 127 هزار موقوفه در کشور داریم که حتی برخی از موقوفات با چند نیت هستند و این نیت‌ها و شرایط آن احصا شد.

وی ادامه داد: موقوفات و نیات آنها سطح‌بندی و موضوع‌بندی شده و برهمین اساس بحث مدیریت اجرای نیات واقف در سازمان به صورت روزآمد و با نگاه دقیق انجام شده است. امروز به طور دقیق می‌توانیم رصد کنیم که این وقف با این نیت انجام شده است یا نشده است.



انتهای پیام /

برچسب ها: بانوان ، ولایی ، امامزاده
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.