سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

"برهان احمدی" فیلمساز کردستانی:

جشنواره فیلم کوتاه تهران اهمیت فیلم‌های بومی را درک می‌کند

"برهان احمدی" گفت: برگزارکنندگان جشنواره معتبری مثل فیلم کوتاه تهران از اهمیت پرداختن به فرهنگ بومی آگاه هستند.

به گزارش حوزه سینما باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد خبری جشنواره؛ "برهان احمدی" فیلمساز کردستانی امسال با مستند «کابرات» در بخش مسابقه سی و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران حضور دارد. وی درباره فیلمش و حضور در این رویداد مهم سینمایی، گفت: اولین سالی که در این جشنواره شرکت کردم سال 86 با فیلم «پیدا و پنهان» بود و برنامه‌ریزی دقیق و سطح بالای فیلم‌ها آن تجربه را برای من به یادماندنی کرد. امسال هم برای من خیلی مهم بود که در این جشنواره فیلم داشته باشم. جشنواره فیلم کوتاه تهران مهمترین رویداد سینمایی و فرهنگی در عرصه فیلم کوتاه است. اکثر فیلمسازان خوب در این جشنواره حضور دارند و برای من مهم است که در این گردهمایی و رقابت به عنوان یک فیلمساز حوزه فیلم کوتاه حضور داشته باشم. برگزارکنندگان این جشنواره به اندازه کافی تجربه برگزاری یک جشنواره حرفه‌ای را دارند و شاید نقطه‌نظرات ما پیرامون برگزاری هرچه بهتر جشنواره، بعضا تکرار مکررات باشد. 

وی درباره مستندش توضیح داد: این مستند درباره دکتر برات‌علی نورانی‌پور یکی از قدرتمندترین دهل‌نوازان موسیقی فولکلور ایران است. سحر و جادویی که به گفته اهل فن و مخاطبانش در دست و پنجه اوست و  او را تا این اندازه مشهور کرده که توانسته دکترای افتخاری را دریافت کند. او در اوج شهرت بود ولی در اواخر عمرش زندگی سختی را به دلیل بیماری و تنگدستی گذراند در حالی که آرزو داشت که قبل از مرگ کارهای ناتمامش را انجام دهد. ما در طول فیلم با او همراه شدیم و این روزها را ثبت کردیم و متأسفانه فیلم را با پایان زندگی ایشان، پایان دادیم. 

احمدی درباره نگاه داوران به ساخت فیلم‌های بومی گفت: قطعا بسیاری از اعضای هیئت انتخاب و داوری خودشان هم فیلم‌های بومی ساخته‌اند و فضای فیلم و اهمیت آن را درک می‌کنند. البته در سال‌های پیش گلایه‌هایی از فیلمسازان شاهد بودم که می‌گفتند اعضای داوری و انتخاب برخی جشنواره‌ها نگاه حرفه‌ای به این دست فیلم‌ها ندارند و در پی بومی‌زدایی هستند. قطعا در جشنواره معتبری مثل فیلم جشنواره کوتاه تهران چنین اتفاقاتی را شاهد نبوده و نیستیم و این رویکرد حذفی در جشنواره‌های درجه سه بیشتر دیده می‌شود. 

او ادامه داد: بر کسی پوشیده نیست که پرداختن به فرهنگ بومی تا چه اندازه برای فضای فرهنگی ما مفید است و فیلمسازانی که به این مسائل می‌پردازند کار ویژه‌تر و سخت‌تری را انجام داده‌اند.

این فیلمساز ادامه داد: جایزه برای همه فیلمسازان مهم و خوشحال‌کننده است ولی شخصا اگر ببینم فیلم‌های امسال، از فیلم من بسیار قوی‌تر هستند اگر جایزه نگیرم ناراحت نمی‌شوم. به هر حال امسال فیلمسازان مهمی در بخش مستند حضور دارند و رقابت در جشنواره فیلم کوتاه تهران سخت است.

جشنواره فیلم کوتاه تهران از روز سه شنبه 22 مهرماه ساعت 9 صبح در پردیس سینمایی ملت آغاز خواهد شد و تا 27 مهرماه ادامه خواهد یافت. بازدید از فیلمهای این جشنواره برای عموم آزاد است.


انتهای پیام/ اس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.