به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از سازمان نظام مهندسی کشور، اکبر ترکان گفت : در فاصله سال های 1372 تا 1376 حضور ایران در بازار های بین المللی ارائه خدمات مهندسی در کشور ترکمنستان در شرایط مطلوبی بود اما به دلیل عدم وجود ساز و کار نظارتی و ابزار کنترلی مناسب افراد غیر مرتبط وارد این مقوله شدندکه موجب شد موقعیت کسب شده را از دست بدهیم.
وی افزود: لذا سه اصل راستگویی ، امانتداری و وفای به عهد را نباید فراموش کرد و همواره تاکید کرده ایم که مهندسان باید برای ورود به بازارهای بین المللی مهندسی تشویق شوند حتی اگر سود کسب شده کم باشد زیرا برای تداوم حضور فرا ملی نیازمند کسب اعتبار هستیم.
وی ادامه داد : در حال حاضر 308 هزار نفر در سراسر کشور عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان هستند که از این تعداد 145 هزار نفر دارای پروانه اشتغال می باشند و بازارهای در دسترس برای اشتغال به کار مهندسان تنها در خانه سازی محدود بوده است اما با توجه به اینکه در بهترین شرایط سالیانه 120 میلیون متر مربع ساخت و ساز صورت می گیرد لذا این متراژ برای 145000 نفر مهندس دارای پروانه اشتغال کافی نیست و همین امر موجب شده تا تعادل بازار به هم بخورد.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان اظهار داشت : لازم است برای واقعی کردن کارها به بازار ارائه خدمات مهندسی نظم و نسق داد و عرضه را متعادل کرد.
وی گفت: برخی از مراکز آموزشی که بدون پشتوانه علمی و ظرفیت سنجی مناسب وارد حوزه آموزش فنی و مهندسی شدند ، تنها مهندسان فاقد کیفیت تربیت کردند لذا باید با وزارت علوم در خصوص بالا بردن سطح فنی این دانشگاه ها و یا تعطیل کردن مراکزی که درخصوص ارتقای کیفی آموزش کاری صورت نداده اند مذاکره کرد تا اقدام عملی لازم را انجام دهد.
ترکان با اشاره به اینکه در سال های اخیر تنها به مقوله کمی پذیرش دانشجو پرداخته ایم افزود: افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو بدون اینکه هیچ امکانات دیگری فراهم شود مخرب است در حالی که باید حوزه تقاضا را تحریک کرد.
انتهای پیام/