به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، در این طرح که برای اولین بار در کشور انجام میشود، ضمن اینکه از هیچ نوع ماده شیمیایی استفاده نمیشود، هزینهها بسیار پایین است و آب استحصال شده دارای کیفیت بالایی است.
دکتر مقداد پیرصاحب، طراح و ناظر این طرح گفت: این تصفیه خانه تلفیقی است از سیستم لجن فعال و هوادهی گسترده و فیلتراسیون افقی دو مرحلهای که در آن از هیچ نوع ماده شیمیایی از جمله کلر استفاده نمیشود و میکروب پاتوژن نیز در آن حذف شده است و به همین دلیل بالاترین استانداردهای زیست محیطی را کسب کرده است.
وی گفت: در این طرح بجز پمپاژ اولیه آب ورودی هیچ ایستگاه پمپاژی وجود ندارد و همین باعث صرفه جویی بیشتر و آسانتر شدن بهره برداری شده است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: کیفیت آب خروجی این طرح فراتر از استانداردهای معمول جهانی است و چندین برابر پاک تر از آب رودخانههایی است که بعنوان رودخانه پاک شناخته می شوند و می توان برای آبیاری، تغذیه منابع زیرزمینی و پرورش ماهی از آن استفاده کرد.
وی گفت: خروجی دیگر این طرح کود کمپوست است که شاخص کیفیت آن بالاترین کلاس جهانی تولید کمپوست (کلاس A) را بدست آورده است.
پیرصاحب گفت: زمین مورد نیاز برای ایجاد این تصفیه خانه 500 متر مربع برای هر هزار نفر است که قابلیت سرپوشیده شدن را نیز دارد و میتوان از سقف روی آن برای پارکینگ و ... استفاده کرد.
وی افزود: این طرح برای تمام بیمارستانهای کشور، مجتمعهای مسکونی، صنایع کوچک، شهرهای بزرگ و کوچک یا هر جایی که شاخص آلودگی فاضلاب آن بیش از فاضلاب شهری و بیمارستانی نباشد، مناسب است.
انتهای پیام/م