به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، تحولی بنیادین در بخش کنتورسازی، این بار تولید ملی با کیفیتی مطابق با استانداردهای بین المللی بدون آنکه تحت لیسانس کشوری فعالیت کند وبا يك فرايند دانشمدار و اقدامي مستمر و داخلي با دستیابی به دانش فنی صد درصد داخلی ساخت انواع کنتورهای تک فاز و سه فاز دیجیتال چند تعرفه سالهاست در کشور بومی شده است.
جمشید بردبار مدیرعامل شرکت الکترونیک افزارآزما در جریان بازدید خبرنگاران از خط تولید این شرکت گفت: افزارآزما در سال 1359 توسط شماری از فارغالتحصیلان دانشگاه صنعتی شریف با هدف خودکفایی علمی و آموزشی کشور تشکیل شد.
وی بابیان اینکه در 34 سال گذشته با تولید انواع و اقسام دستگاههای اندازهگیری الکترونیک و مخابرات برای سازمانها، مراکز علمی و دانشگاهی پرداختیم، افزود:در این مسیر توجه ما به تولید دانشبنیان بوده است.
وی ادامه داد: تمام مراحل ساخت کنتور بهصورت کاملا بومی در این شرکت انجام میگیرد و تحت لیسانس هیچ شرکت خارجی فعالیت نمیکنیم و تولیدات صورت گرفته قابلیت رقابت با نمونههای خارجی را دارد و مطابق با استانداردهای بین المللی است.
مدیرعامل شرکت الکترونیک افزارآزما در ادامه گفت: ساختن کنتور باکیفیت برتراز نمونه اروپایی آن هم در کشوری نیمه توسعهیافته، با وجود محدودیتهای مالی و بینالمللی یک شاهکار است.
بردبار با اشاره به اینکه این شرکت از13 سال پیش در زمینه تولید کنتور گام های ارزشمندی برداشته است، گفت: سالانه یک میلیون و 200 هزار دستگاه کنتور تکفاز و 300 هزار دستگاه کنتور سهفاز تولید می کنیم و سهم50 درصدی بازار کنتور برق کشور را در اختیار داریم.
وی افزود: کنتور سهفاز که برای نخستینبار در این شرکت ساخته شد، بهترین محصول تحقیقاتیمان محسوب میشود که موجب صرفهجویی مالی قبل توجهی برای وزارت نیرو شده است.
مدیرعامل شرکت الکترونیک افزارآزما بیان اینکه کنتورهای تولیدی این شرکت دارای بیشترین امتیاز فنی در کشور است، ادامه داد: محصولات این شرکت در آزمایشگاهی که در خاورمیانه منحصر به فرد است، تستها و آزمایشهای استاندارد بینالمللی را پشت سر می گذارد.
بردبار اظهار داشت: جو تحقیقاتی و سرمایهگذاری 10 میلیارد تومانی شرکت در ساخت آزمایشگاه پیشرفته موجب شده که فارغالتحصیلان دانشگاه صنعتی شریف را در کشور نگه داریم چراکه این جوانان بدور از نگاه مالی بهدنبال شکوفایی و رشد علمی هستند.
ورود کنتورهای هوشمند به بازار از سال 95
وی درخصوص آخرین وضعیت ساخت کنتور های هوشمند نیز گفت: با تلاش متخصصان این شرکت تا سال آینده نمونهای از کنتور هوشمند داخلی را طراحی و از سال 2016 کنتور هوشمند تولیدی ما آماده عرضه به بازار می شود.
وی با اشاره به اینکه خواستگاه کنتورهای هوشمند ایجاد اشتغال و توجه به محیط زیست است، تصریح کرد: تا سال 2017 استانداردها و پروتکلهای این نوع کنتورها در جهان نهایی می شود و در ایران نیز استاندارد فهام از سوی سابا در خصوص این کنتورها تعیین شده است.
بردبار ادامه داد: کنترل تعرفهها، جلوگیری از دستکاری کنتورها و قطع و وصل برق از راه دور ویژگیهای کنتورهوشمند در ایران است.
وی افزود: استاندارد برخی کشورها در کنتور هوشمند بهگونهای است که افزونبر برق، وضعیت آب و گاز را نیز رصد میکند و ما درصدد هستیم کنتوری طراحی کنیم که افزونبر پاسخ به نیاز طرح فهام در ایران، جوابگوی استانداردهای اروپا و آمریکا نیز باشیم.
این کار آفرین بابیان اینکه کنتورهای کنونی این مجموعه توانایی قطع و وصل از راه دور، تنظیم تعرفه و اعلام دستکاری کنتور را دارد، اظهار داشت: کنتورهای هوشمند 150 مورد کاربرد دارند و موارد کنتورهای نیمههوشمند بخشی از وظایف کنتورهای هوشمند است.
وی ادامه داد:در حال حاضر پیمانکاران در حال نصب کنتورهای هوشمند برق هستند، در حالی که هیچ آزمایشگاه مناسبی برای تایید و تست اینگونه کنتورها در کشور نداریم.
کاهش هزینهها با حفظ کیفیت
وی از ثابت ماندن نرخ کنتورهای تولیدی این شرکت با وجود سهبرابر شدن نرخ ارز در سالهای اخیرخبر داد و گفت: با خلاقیت در تولید کنتورهای شرکت، هزینه تمامشده این کنتورها هماکنون از کنتورهای تولیدی کشور چین پایینتر است.
وی گفت: با افزایش نرخ ارز در سالهای اخیر، بخش عمدهای از مواد اولیه را از داخل کشور تهیه کردهایم ضمن آنکه در پروسه تولید، سرعت مونتاژ را افزایش دادهایم که درنتیجه آن، بهدلیل افزایش تولید در واحد زمان هزینههای تولید کاهش یافته است.
بردبار گفت: با انجام فعالیتهای یادشده میزان ارزبری محصولهای شرکت طی سالهای اخیر از 60 درصد به 45 درصد کاهش یافته است.
صادرات کنتورهای ایرانی به بازار کشورها همسایه
وی با اشاره به بازارهای هدف این شرکت جهت صادرات محصولات تولیدی، گفت: در مناقصه 200 هزار دستگاه کنتور در تاجیکستان شرکت کردهایم که این کشور فعلا منابع مالی لازم را در اختیار ندارد ضمن آنکه در مناقصه نصب 600 هزار دستگاه کنتور برق در سوریه نیز شرکت کردهایم و منتظر جواب مناقصه هستیم.
وی افزود: ما در حال مذاکره با برخی کشورهای منطقه همچون قزاقستان، ترکمنستان، عراق، سوریه و عمان برای صادرات دانش فنی ساخت کنتور هستیم.
دریافت عوارض از مخابرات تخصیص به وزارت نیرو
بردبار سپس با ابراز تاسف از تعرفههای پایین قیمت برق در کشور که موجب محدودیتهای مالی برای ارایه خدمات بهتر توسط وزارت نیرو میشود، گفت: یک خانواده چهارنفره در ماه بیش از یکصد هزار تومان بابت هزینه تلفن همراه پرداخت میکند اما با افزایش پنجهزار تومان به تعرفه ماهانه مصرف برق، صدای اعتراض مشترکان بلند میشود.
وی تصریح کرد: دولت با دریافت عوارض از شرکت مخابرات و تخصیص آن به وزارت نیرو، محدودیت منابع مالی این وزارتخانه را تا حدودی جبران کند.
بردبار تصریح کرد:ادامه روند بیپولی وزارت نیرو طی سالهای آینده، ممکن است کشور با چالش خاموشی روبهرو شود.
انتهای پیام/