سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساری؛

کمبود سد مهم ترین مشکل آب کشاورزی مازندران.

مدیریت آب کشاورزی در مازندران به دلیل کمبود سد بسیار مشکل است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری با اشاره به اینکه مازندران نیز مانند دیگر استان های کشورامسال با کمبود آب آشامیدنی مواجه بود و با افزایش مسافران و گردشگران این کمبود بیشتر مشاهده می شد گفت: اما به دلیل اجرای طرح نوبت بندی آب کشاورزی که هزینه های فراوانی دارد توانست از خشک سالی نجات یابد.

یخکشی با اشاره به اینکه در بخش رودخانه ها مازندران رودخانه های فراوان دارد، اما به دلیل اینکه رود خانه های مازندران با شیب تند از رشته کوه البرز سرچشمه می گیرند و طول آنها بسیار کوتاه است آب رودخانه ها زود خشک می شود .

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه دیگر از رودخانه صرفا برای تامین آب کشاورزی استفاده نخواهند کرد افزود: با توجه به موضوع گردشگری، رها سازی حریم بستررودخانه ها، استفاده برق آبی وتوجه به زیست محیطی است که در صورت ساخت سد می توان از رودخانه های استان بهره برداری های بیشتری کرد.

یخکشی با اشاره به اینکه هر سال پس از پایان سال زراعی در استان سد ها و آبندان ها آب گیری میشوند افزود: امسال نیز سدها و آبندان های استان 95درصد آبگیری شدند که برخلاف دیگر استان ها که 90 درصد این آب ها به کشاورزی اختصاص داده شد در استان مازندران به دلیل استفاده آب برگشتی کشاورزی 82 درصد به بخش کشاورزی اختصاص یافت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران خاطر نشان کرد: به دلیل کاهش بارندگی و کمبود آب دراستان با وجود اینکه زمین های کشاورزی قابلیت 3 بار کشت را هم دارند، اما امسال این امکان وجود نداشت.

یخکشی اظهار داشت: در سال زراعی امسال 37 درصد آب رودخانه های استان کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه برای ساخت سد گلورد نکاء تا کنون 118 میلیارد تومان هزینه شده است گفت: این سد با پیشرفت 73 درصد در حال ساخت است که تا کنون بدنه ی آن ساخته شده و رویه بتنی آن نیز بیشتراز 6 ماه دیگر آماده می شود وبرای آب گیری به 50 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد اما برای دیگرتاسیسات وبهره برداری کامل سد 180 میلیارد تومان دیگراعتبار نیاز است.

یخکشی با اشاره به اینکه مازندران 81 هزار چاه مجاز دارد گفت پارسال بیش از 900 چای غیر مجازاستان بسته شد وامسال نیزبه صورت جدی پیگیری می شود.

وی: از کشاورزان خواست برای حفر چاه از این شرکت مجوز دریافت کنند وکشاورزانی که در زمین کشاورزی شان چاه دارند اجازه ندهند چاه های غیر مجاز در زمین های اطراف حفر شود درغیر این صورت چاه های آنها زود خشک و آبگیری آن دچار مشکل می شود.

این مسئول یاد آور شد: مازندران در حال حاضر 2 سد و 769 قطعه آبندان دارد که جزء آبندان های شرق استان که به دلیل کاهش بارندگی 70 درصد آبگیری شده بودند بقیه آبندان ها 95 درصد آب ذخیره کرده بودند.



انتهاي پيام/ش


برچسب ها: کمبود ، آب ، مازندران
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.