سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طه‌هاشمی در اختتامیه اردوی سراسری تشکل‌های دانشجویی:

باید همه بتوانند در چارچوب قوانین کشور در دانشگاه حرف بزنند

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد گفت: باید در چارچوب قوانین کشور اجازه دهیم که هر کسی در دانشگاه حرفش را بزند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران،‌ طه هاشمی معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد در اختتامیه نخستین اردوی سراسری تشکل‌های دانشجویی با بیان اینکه نظام ما یک نظام دموکراتیک و مردم سالار است، اظهارداشت: در جهان بهتر از مدل حکومت دموکراسی، مدلی برای حکمرانی نداریم و این بهترین شکلی است که بشر آن را تجربه کرده است.

وی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم به دموکراسی معتقد باشیم، اما نهادهای دموکراسی را قبول نداشته باشیم، تصریح کرد: یکی از نهادهای دموکراسی همین تشکل‌های دانشجویی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.

این مقام مسئول در دانشگاه آزاد  اسلامی تصریح کرد: ما به معنای حقیقی در کشور حزب و تشکل سازمان یافته نداریم و اصلی‌ترین چالش کشور نیز وجود همین ضعف است. بدون تردید برخی از مشکلاتی که آقای خاتمی در زمان ریاست جمهوری‌اش با آن مواجه شد، به خاطر نبود احزاب در کشور بود. همین مشکل نیز در زمان آقای احمدی نژاد و حتی اکنون در زمان آقای روحانی وجود دارد.

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه گفت: ما نتوانستیم به معنای واقعی تشکل‌ها را شکل دهیم این در حالی است که جوانان امید آینده کشور هستند و آنهایی که اکنون در تشکل‌های دانشجویی حضور دارند و فعالیت می‌کنند، در راه تشکیل تشکل‌های منسجم قرار گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه  شما جوانان باید مشکل نبود حزب و تشکل‌های فراگیر را در آینده حل کنید، تاکید کرد: همه مردم در کشورهای توسعه یافته جزو احزاب نیستند،  در همین آمریکا تنها 40 درصد مردم عضو حزب هستند،‌ به همین خاطر ما در نظام سازی سیاسی باید به فکر تشکیل حزب باشیم.

هاشمی ادامه داد: شما دانشجویان به عنوان کسانی که در آینده ساختار‌های نظام سیاسی را تشکل خواهید داد، باید در فکر ایجاد تشکل‌های فراگیر در جامعه باشید. چرا که تشکل‌های فراگیر در دنیا با همین جرقه‌های کوچک شکل گرفته‌اند.

وی با اشاره به تشکیل حزب جمهوری اسلامی در اوایل انقلاب اسلامی تاکید کرد: ای‌کاش در همان زمان دو حزب تشکیل می‌شد،‌ با این حال،‌ اکنون و در شرایط فعلی ما راهی جز قبول تعدد افکار و ایجاد احزاب فراگیر قوی نداریم.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد با بیان اینکه مردم در کشورهای توسعه یافته به چهره‌ها رأی نمی‌دهند، بلکه به برنامه‌ها رأی می‌دهند، خاطرنشان کرد: در یک نظام تثبیت‌شده و سازمان یافته از قبل برنامه‌ها و اشخاصی که باید برنامه‌ها را اجرایی کنند مشخص است، ولی در کشور ما تیم‌های تخصصی پس از رأی آوری به وجود می‌آید، ما باید به مرحله‌ای برسیم که شخصیت‌های مرتبط با فردی که رئیس جمهور می‌شود، از زمان قبل از رأی آوردن رییس‌جمهور، انتخاب شده باشند.

این مقام مسئول در دانشگاه آزاد با بیان اینکه ما در بسیاری از زمینه‌ها توسعه خوبی پیدا کردیم ولی می‌توانستیم خیلی بهتر از امروز باشیم، گفت: مشکلاتی را که سالهای گذشته برای تشکل‌ها به وجود می‌آوردند درست نبود و متاسفانه بسیاری از تشکل‌ها از حق قانونی خود منع شده بودند؛ ما باید نقش پدر را برای دانشجوها داشته باشیم و پدر و مادر نیز در توزیع امکانات برای فرزندان تفاوت قائل نیستند.

 این استاد دانشگاه ادامه داد: ما نباید شهریه دانشجویی با گرایش اصلاح‌طلبی را بگیریم تا دانشجوی اصولگرا بتواند  فعالیت دانشجویی کند؛ همچنین در زمان فعلی نباید شهریه دانشجویی با گرایش اصولگرایی را بگیریم تا دانشجوی اصلاح طلب بتواند کار کند؛ باید بدانیم که دانشگاه محل سیاست‌ورزی است ما باید سیاست‌مدار تربیت کنیم؛ باید همه تفکر‌های سیاسی را به یک میزان مورد توجه قرار دهیم.

 هاشمی سپس با اشاره به حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد تاکید کرد: زمانی حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد بسیار محجور بود،‌ یک روحانی را برای اقامه نماز می گذاشتند و دیگر به برنامه ها و اهداف فرهنگی و اجتماعی توجهی نمی‌شد.

 وی ادامه داد: ما استعدادهای بیشماری در دانشگاه آزاد داریم که باید به همه آنها امکان شکوفا‌شدن را بدهیم، در حال حاضر بیشترین حمله به دانشگاه آزاد اسلامی صورت می‌گیرد، برخی حملات ناجوانمردانه است و اگر امید وجود فردای قیامت نبود تحمل این حملات ناجوانمردانه سخت بود؛ با این حال ما از همه استعدادها استفاده خواهیم کرد چه کسی خوشش بیاید یا نیاید.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد افزود: هر کسی که همراه این سیاست نباشد باید جایش را به فرد دیگری بدهد، ما باید جوانان را درک کنیم، ما نمی توانیم با به یاد آوردن جوانی 20 سال پیش خود، جوانان امروز را درک کنیم چرا که شرایط زمانی و موقعیت جوانان دیروز و امروز با یکدیگر متفاوت است.

وی تصریح کرد: اگر متناسب با نیاز جوانان برنامه ریزی نداشته باشیم نباید انتظار داشت که این جوانان پای نظام بایستند و مدیران خوبی باشند.

هاشمی با اشاره به برنامه های معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد گفت: ما برنامه های متنوعی در چارچوب نیاز و قوانین کشور طراحی کرده‌ایم، قرار است هفته‌ای دو ساعت، ساعت فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها داشته باشیم همچنین در آستانه تولد شمسی حضرت امام(ره) هفته فرهنگی آفتاب مهر را برگزار خواهیم کرد، بازار هنری برای دانشجویان هنرمند برپا می‌کنیم تا از این طریق اشتغال دانشجویان هنرمند فراهم شود تا محصولات تولید شده آنها به فروش برسد.

 وی افزود: همچنین برای نشریات دانشجویی، اداره کل نشریات تشکیل دادیم و برای فعالیت‌های قرآنی نیز اداره کل قرآن و عترت را به وجود آوردیم، ما به دنبال ارائه سبک زندگی بر اساس زندگی ائمه و پیامبران برای دانشجویان هستیم، در همین راستا بر روی زندگی این بزرگواران مطالعاتی را انجام خواهیم داد تا مدل زندگی جدید از زندگی ائمه و پیامبر استخراج شود.

این مقام مسئول در دانشگاه آزاد همچنین با اشاره به بخشنامه حجاب در این دانشگاه گفت: در بخشنامه حجاب تاکید و تصریح شده که انسان به خاطر انسان بودنش محترم است، از این رو مقرر شد اگر دانشجویانی حجابی مغایر با حجاب قانونی کشور داشته باشند از طریق حراست‌ها به معاونت فرهنگی هدایت شوند.

هاشمی اضافه کرد: ما در معاونت فرهنگی سعی داریم اسلام رحمانی را جلوه‌گر سازیم و با گفت‌وگو دانشجویان را به این مسیر هدایت کنیم، ما می‌خواهیم با اخلاق به کسانی که حتی به حجاب اعتقاد ندارند بگوییم که به قانون کشور احترام بگذارند.

 وی تاکید کرد: عده‌ای حتی این بخشنامه را برای یکبار هم نخواندند ولی حداقل به مدت دو هفته حتی در برخی تربیون‌های نماز جمعه‌ها به دانشگاه انتقادهای تند کردند که اکثر آنان وقتی از واقعیت بخشنامه حجاب و عفاف اطلاع یافتند، متوجه اشتباه خود شدند.

معاون فرهنگ و اجتماعی دانشگاه آزاد با تاکید بر برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها گفت: زمانی برای برگزاری این کرسی‌ها وزارت علوم 50 اسم را به دانشگاه داده بود؛ اما این 50 نفر فقط از یک جریان فکری کشور بودند که می‌توانستند صحبت کنند؛‌ باید باور کنیم و بدانیم که با تک صدایی نمی‌توان بهترین صدا را انتخاب کرد به همین خاطر ما باید در چارچوب قوانین کشور اجازه دهیم در دانشگاه هر کسی هر حرفی را که دارد بزند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.