سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فیلتر رفتارهای اجتماعی در رسانه های اجتماعی

صحبت از فیلترینگ رسانه های اجتماعی حرف تازه ای نیست و در همه جای دنیا بنا به دلایلی معلوم برخی از شبکه های اجتماعی دچار محدودیت دسترسی می شوند.

به گزارش دریچه فناوری اطلاعات؛ اما بدون در نظر گرفتن اینکه در کشورمان چه تصمیمی درباره شبکه های اجتماعی گرفته خواهد شد، اجازه دهید چند سوال ساده  از خودمان بپرسیم: آیا توانسته ایم در مورد استفاده از رسانه ها اجتماعی و ابزارهای مدرن، عملکرد و فرهنگ رفتاری درستی از خود نشان دهیم؟ آیا ما کاربران نیاز به تغییر رفتارهای خود در فضای مجازی نداریم؟ دلایل این عدم تطبیق فرهنگی با رسانه ها و به طور کلی ابزارهای جدید چیست؟


اعتراف می کنم خود من هم جزو کسانی هستم که در هنگام تولد یک تکنولوژی جدید، تمام امکاناتش را بررسی و امتحان می کنم و گاهی نیز بیش از حد این کار را انجام می دهم . پس ابتدا این را روشن کنم که بله من هم اشتباهات بسیاری در کار با ابزار های جدید داشته ام. اما وقتی با ابزار جدیدی مثل یک رسانه اجتماعی جدید کار می کنیم، دیگر اشتباهات مان مخصوص خودمان نیست، بلکه دیگران هم آن را می بینند.
باید انتظار داشته باشیم حرفی را که می زنیم ممکن است باب میل همه نباشد و دچار ناراحتی برای شخص دیگری شود و یا حتی مشکلاتی بدتر که ممکن است با تکرار آن موجب آسیب های اجتماعی شویم.
موضوع به فرهنگ اجتماعی باز می گردد؛ چه در این رسانه ها یک کاربر ارسال کننده پیام باشیم و چه خواننده آن، در هر دو حالت تنها یاد گرفته ایم یک کاربر باشیم (کسی که فقط بلد است با نرم افزار کار کند) و نه یک راهبر . هرگز تلاش نمی کنیم روش استفاده و رهبری درست را با تطبیق الگوهای فرهنگی یاد بگیریم. خیلی کم پیش می آید از یک نرم افزار در راه هدفی که ساخته شده است استفاده کنیم.
اگر در یک جمع عادت داریم بدون مقدمه حرف بزنیم و بین حرف دیگران قدم بزنیم، شبکه اجتماعی که دستمان بدهند عادت داریم شب و نیمه شب به این و آن پیام بفرستیم و در آن دچار ناهنجاری ناهنجاری شویم. می بینیم که این یک رفتار و هنجار فرهنگی است و ابزارهای نوین فقط شکل رابطه ها را عوض کرده اند و نه ماهیت فرهنگی و تاریخی آن را.
این یک اصل است که تا چد حد به حریم دیگران احترام می گذاریم و آیا کارمان در شبکه های اجتماعی موجب مزاحمت و آزار دیگران است یا خیر، اما مساله مهم تر نوع پیام است. سوال های اساسی این است: آیا مجازم هر نوع ویدیویی را ارسال کنم؟ آیا مجازم هر نوع پیامی را بفرستم؟ آیا پیامی که ارسال می کنم قابلیت ایجاد ارزش برای من و دریافت کننده را دارد؟ آیا پیامی که می فرستم مخالف با ارزش های فرهنگی، دینی و اجتماعی نیست؟
اگر چه امتحان هرچیز جدیدی خوب است و گاها با عث شادی می شود، اما مهم تر از همه یادگیری فرهنگ استفاده از آن است.
واژه «فیلترینگ» در نظر بسیاری از کاربران اینترنت به معنای محدودیت دسترسی است و از این نظر مفهوم آزار دهنده ای دارد، اما قبل از آن که مجبور باشیم این مفهوم آزار دهند را تجربه کنیم نیاز داریم خودمان برخی رفتارهای غلط اجتماعی مان را ««فیلتر» کنیم و به عبارتی آداب رفتار اجتماعی و فرهنگی و بخصوص نحوه کاربری ابزار نوین را مدیریت کنیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
سعید
۰۹:۴۱ ۰۵ مهر ۱۳۹۳
دوست عزیزلطفاتوهین نکن چون فرهنگ مردم همیشه درست بوده مواردی که من گفتم ازجمله مهمترین حقوق کاربران نت بودکه وقتی نادیده گرفته میشه وکسی پاسخگونیست یعنی توهین به کاربران واین یعنی شروع بی فرهنگی ازطرف عوامل آن
Mamad
۰۱:۴۹ ۰۵ مهر ۱۳۹۳
حرف های شما کاملا صحیح ولی میدونین مشکل کجاست!؟ مشکل اینجاست ما به فیلترینگ احتیاج داریم چرا؟چون فرهنگ سازی نشده چ کسی یا چه ارگانی باید این کارو انجام بده؟! شما توقع نداشته باشین خودمون واسه خودمون فرهنگ سازی کنیم:|
اگه هم خودمون بخوایم انجام بدیم فرهنگ سازی رو خیلی طول میکشه...
سعید
۲۰:۴۴ ۰۴ مهر ۱۳۹۳
شمادرست میفرمایین اما:قبلش ازخودتون بپرسین چه امکاناتی برای کاربران فراهم شده!!!سرعت نت شدیدا"پایین/ترافیک ماهیانه خودبه خودکم میشه مخابرات وشرکت هاهم پاسخ گونیستن/ازبیرونم که تحریم سایتهای مفید/.......
ناشناس
۲۳:۰۱ ۰۴ مهر ۱۳۹۳
یعنی شما میگید اگه سرعت اینترنت بالا باشه، اگه فیلترینگ سایتها لغو بشه، اگه ترافیک مخابرات خود به خود کم نشه و ...
اونوقت فرهنگ مردم درست میشه؟!
ناشناس
۲۰:۲۶ ۰۴ مهر ۱۳۹۳
سالهاست كه بايد اقدام مي كرديم و فقط حرف زديم و تماشا كرديم
سالهاست كه بايد فرهنگ سازي مي كرديم و هنوز هم حرف مي زنيم مي گوئيد نه سري به رفتار و عملكردها توجه كنيد تا فقر فرهنگي را دقيق تر ببينيد
همان فرهنگي كه رهبري عزيزمان سالهاست هشدار دادند و مسئولين هم تماشا كردند و دوران مسئوليتشان تمام شد.
جاي شهدا كه مرد عمل بودند خيلي خيلي خالي است
ناشناس
۲۳:۱۱ ۰۴ مهر ۱۳۹۳
فرهنگ اکتسابیه دوست عزیز. اگه شهدا نیستند راه و رسمشون که هست. ما عادت کردیم همیشه یکی خط کش به دست بالا سرمون وایسه که تا اشتباه کردیم بزنه پشت دستمون! با فیلتر کردن، چیزی درست نمیشه. با محدود کردن، فرهنگ مردم درست نمیشه. فقر فرهنگی ریشه کمبودهای دیگر نیست بلکه نتیجه کمبودها و نواقص موضوعات دیگری در جامعه ماست.