سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صفوی خبر داد

افزایش مراکز عرضه بهداشتی دام به ۲۹ مرکز به مناسبت عید سعید قربان

مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران از ایجاد ۲۹ مرکز عرضه بهداشتی دام به مناسبت عید سعید قربان خبر داد.

 به گزارش ‌خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، سید احمد صفوی مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران گفت: سازمان برنامه‌های زیادی برای ارتقا کیفی خدمات خود دارد که از مهمترین آنها می‌توان به استاندارد سازی اماکن و فعالیت‌ها، فرآهم آوردن بستر مناسب برای عرضه محصولات گواهی شده، رقابت سالم برندهای تولیدی، ایجاد زیر ساخت‌‌های مناسب برای توسعه کیفی از جمله آنها ایجاد زیر ساخت‌های نگهداری در میدان مرکزی، مکان یابی و طراحی، پایانه‌های عرضه عمده مواد پروتئینی و افزایش تعداد مراکز ثابت عرضه بهداشتی دام اشاره کرد.

وی همچنین با توجه به فرا رسیدن عید سعید قربان توضیحاتی نیز در خصوص طرح جهادی عرضه بهداشتی دام ارائه و گفت: با عنایت به افزایش نیاز شهروندان به دام قربانی در مناسبت عید سعید قربان طرح عرضه بهداشتی دام هر ساله توسط شهرداری تهران و با همکاری اداره کل دامپزشکی استان تهران انجام می‌شود. به همین منظور علاوه بر 3 جایگاه ثابت و دائمی، 14 جایگاه موقت در مناطق و 12 جایگاه خیریه نیز از سوی اداره کل دامپزشکی استان تهران و کمیته امداد و مراکز بهزیستی نیز به مراکز عرضه دام اضافه شده که در مجموع تعداد آنها به 29 جایگاه افزایش یافته است.

مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران با بیان اینکه در طول سال بیش از 200 مرکز غیر مجاز عمدتاً فرصت طلب در سطح شهر تهران به سودجویی و عرضه غیر مجاز دام می‌‌‌پردازند که در روز عید قربان تعداد این مراکز بیشتر خواهند شد، افزود: این مراکز غیر مجاز، دام‌های خود را در اماکن و شرایط غیر بهداشتی به مردم عرضه می‌کنند که همین امر باعث انتشار  بسیاری از آلودگی‌‌ها، بیماری ها و بروز انواع  مسائل زیست محیطی در سطح شهر می‌شود.

صفوی با اشاره به اینکه بیش از 350 نوع بیماری قابل انتقال از دام به انسان وجود دارد، خاطر نشان کرد: به همین منظور سازمان میادین با همکاری شهرداری مناطق 22 گانه و  با افزایش مراکز عرضه بهداشتی دام در این ایام در سطح شهر تهران از بروز مخاطرات حاصل از  انتشار بیماری‌های دام به انسان در شهر جلوگیری خواهد کرد.

وی درباره ذبح بهداشتی دام در مراکز تعیین‌ شده سازمان میادین گفت: این موضوع ضمن جلوگیری از بروز آلودگی‌های ثانویه در لاشه‌های استحصالی در مواردی از بیماری‌های دامی نیز حایز اهمیت است که با بررسی لاشه توسط دامپزشکان تشخیص داده شده که در کل لاشه یا بخشی از آن ضبط می‌شود. به همین منظور توصیه می‌شود شهروندان حتما دام خود را در محل‌های در نظر گرفته شده قربانی کرده و از انتقال دام زنده به منازل خودداری کنند.

مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران درباره حضور 230 دامپزشک که در روز عید قربان دام را قبل از کشتار معاینه می‌کنند و همچنین لاشه دام را نیز پس از کشتار مورد بازرسی قرار می‌دهند، افزود: رعایت موازین بهداشتی در این مراکز برای جلوگیری از انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام قابل توجه است. از سوی دیگر عرضه و ذبح بهداشتی و شرعی دام و حفظ بهداشت محیط زیست و زیبابی شهر از موضوعاتی است که به آن توجه شده است. همچنین با کنترل ترازو و تعبیه ترازوهای شاخص دیجیتال در این مراکز از بروز تخلفات احتمالی نیز دام‌ها جلوگیری بعمل خواهد آمد.

وی همچنین اضافه کرد: از ویژگی‌های منحصر بفرد دیگر این مراکز پرداخت غرامت به شهروندان در قبال بخش‌های ضبطی در لاشه است. به نحوی که در صورت تشخیص دامپزشکان مبنی بر عدم امکان استفاده از بخشی یا کل لاشه دام، مبلغ خسارت محاسبه و به شهروندان پرداخت خواهد شد.

صفوی با اشاره به اینکه به طور میانگین حدود 7 کیلوگرم ضایعات حاصل از ذبح هر دام در مراکز غیر مجاز در سطح شهر رها می‌‌شوند، یاد آور شد: همین امر باعث ازدیاد جانوران موذی، از بین رفتن زیبایی بصری شهری و  به خطر افتادن سلامت شهروندان می‌شود.

وی با بیان اینکه امسال در مجاورت جایگاه‌های عرضه بهداشتی دام برای شهروندان برنامه‌های متنوع فرهنگی و سامانه‌های فرهنگی و نشاط تدارک دیده شده است، اظهار کرد: با تدوین و ابلاغ دستورالعمل واحد فرهنگی، اجتماعی از طریق معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران برای مناطق 22 گانه، مدیریت یکپارچه فرهنگی در این خصوص ایجاد شده است.

وی درباره حضور 17 ناظر ذبح شرعی که به تعداد جایگاه‌ها عرضه دام در روز عید در مراکز جهت نظارت بر ذبح شرعی دام‌ها مستقر هستند، اظهار کرد: این در حالیست که برای اولین بار 17 روحانی مبلغ نیز در قالب طرح نسیم بهشت در جایگاه‌های فرهنگی جهت پاسخگویی به سوالات شرعی شهروندان حضور خواهند داشت.

مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران در ادامه در خصوص اینکه 3 مرکز ثابت عرضه و ذبح بهداشتی دام زنده شهرداری‌ تهران در طول سال آماده خدمات رسانی به شهروندان هستند، یادآور شد: منطقه 4 به آدرس تهرانپارس، حکیمیه، خیابان سازمان آب بلوار تابا کوچه پیشوا؛ منطقه 15 سه راه افسریه، بلوار امام رضا(ع)، بعد از گردنه تنباکویی، نرسیده به بازار گل و جایگاه ثابت منطقه 18 در بزرگراه آزادگان، شمال به جنوب، 2 کیلومتر بعد از ورودی احمد آباد مستوفی از مراکز عرضه دام ثابت شهرداری تهران هستند.

صفوی در خصوص اینکه این مراکز ثابت اولین و تنها جایگاه‌های عرضه بهداشتی ویژه انجام نذورات در استان تهران و دارای مجوز از اداره کل دامپزشکی استان تهران هستند، گفت: شهروندان می‌توانند برای اطلاع از مکان‌های عرضه بهداشتی دام ثابت و موقت با شماره تلفن 55050000 تماس بگیرند و از نزدیک ترین مکان به محل زندگی خود اطلاع یابند.

انتهای پیام/ 
برچسب ها: قربان ، دام ، عید
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.