سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قناد‌باشی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:

ملاحظات سیاسی ترکیه در قبال داعش پیرو منافع غرب است/ عدم تجدید حیات امپراطوری عثمانی در این کشور

یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: آنچه در قالب سیاست‌‌‌‌‌‌‌‌های ترکیه نسبت به داعش مطرح است چیزی فراتر از مسائل مرزی و داخلی ترکیه و در قالب منافع قدرت‌‌های جهانی است.

"جعفر قناد‌باشی" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران در رابطه با مواضع ترکیه در برخورد با داعش گفت: دولت ترکیه همچون آمریکا در موضوع گروه تروریستی داعش سیاست‌های دوگانه‌ای اتخاذ ‌می‌کند، از یک‌سو در پیدایش و تقویت این گروه نقش ملموسی داشته و از سوی دیگر بدلیل عضویت در ناتو هیچ سیاستی در کشور ترکیه بدون در نظر گرفتن ملاحظات دنیای غرب و آمریکا صورت نمی‌پذیرد، چنانچه بسیاری معتقدند ترکیه در تصمیماتش تحت تاثیر نقش‌های سری آمریکاست و همسویی‌هایش با رژیم صهیونیستی در منطقه دلیلی بر این مدعاست.

وی با اشاره به عدم شرکت و همکاری نکردن این کشور با ائتلاف ضد داعش، اظهار داشت: بهره برداری ترکیه از شرکت نکردن در این ائتلاف به دلیل زیان‌هایی است که متوجه این کشور می‌شود، چرا که در منطقه و در داخل ترکیه ضد آمریکایی بودن محبوبیت دولت را به دنبال دارد، از سوی دیگر آن‌ها می‌خواهند با سیاست عدم همکاری؛ پیمان استراتژیک خود در قبال ناتو را به ظاهر رد کنند و مصرف داخلی از این راهبرد داشته باشند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: مشارکت نکردن ترکیه در ائتلاف، پنهان کردن سیاست‌هایی است که به نفع غرب تمام می‌شود و در پیش گرفتن این سیاست بدان معنی نیست ترکیه در چارچوب منافع غربی حرکت نمی‌کند.

وی تصریح کرد: آنچه در قالب سیاست‌‌‌‌‌‌‌‌های ترکیه نسبت به داعش مطرح است چیزی فراتر از مسائل مرزی و داخلی ترکیه و در قالب منافع قدرت‌های بزرگ منطقه است، در واقع این کشور هم‌سویی غیرعلنی با آمریکا و مخالفت‌های علنی با برخی سیاست‌های آمریکا را در مجموع سیاست‌هایش گنجانده است.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به آزادی کارمندان سفارت ترکیه از سوی داعش تاکید کرد: با توجه به اینکه ترکیه در آموزش نیروهای داعش، مداوای مجروحین و آزادی مرزهایش برای عبور تسلیحات داعش به این گروه تکفیری کمک می‌کند؛ لذا می‌توانست با استفاده از این اهرم، گروگان‌هایی را که مدت طولانی از گروگان‌گیری آن‌ها می‌گذشت نجات دهد، اما بالعکس گروه تروریستی را به تحرکاتش در شمال عراق و سوریه تشویق می‌کند.

 قناد باشی در پایان خاطر‌نشان کرد: تجدید سیاست ملی عثمان‌گرایی امروزه در صحنه عمل نمی‌تواند به واقعیت تبدبل شود و بیشتر لفظ تبلیغاتی دارد، بدان‌ جهت که نه خود دولت در‌صدد برپایی چنین امپراتوری است و نه شرایط فعلی ترکیه به‌ لحاظ اقتصادی اجازه عملی شدن چنین سیاستی را می‌دهد و رونق اقتصادی ترکیه با عدم دخالت نظامی و ملتهب نکردن منطقه تحقق می‌یابد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.