سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فضاسازی‌منفی همزمان‌با سفر نیویورک؛

پشت‌پرده سؤالات مطرح شده از روحانی در رسانه‌های ضد انقلاب چیست؟

همزمان با سفر رییس‌جمهوری به نیویورک از رسانه‌های فارسی زبان ضد انقلاب با انتقاد از عدم درک رسانه های خارجی برای طرح سؤالات مناسب، هدفمند و جهت‌دار از هیئت ایرانی، اقدام به انتشار سؤالاتی در زمینه‌های مختلف کرده و تلاش دارند این سؤالات بین رسانه های خارجی توزیع شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،حضور دوباره رییس جمهور و هیئت همراه به نیویورک و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اگر تیتر اول رسانه‌های جهان نباشد، ولی به خاطر حساسیت‌ها و شایعات بوجود آمده درباره دیدار احتمالی روحانی – اوباما، به عنوان یکی از موضوعات حساس در رسانه‌های خبری مورد توجه قرار گرفته است و تحلیل‌های متفاوت و متنوعی داخلی و خارجی را به خود اختصاص داده است.

یکی از جنبه‌های مهم سفر رییس جمهور به نیویورک، حضور در محافل رسانه‌ای و ملاقات با خبرنگاران مطرح بین‌المللی است که باید به عنوان یکی از برنامه‌های چالش برانگیز این سفر از آن یاد کرد.

در این بین، رسانه‌های ضد انقلاب بر اساس تقسیم وظایف، به اظهارات و محورهای مطرح شده از سوی هیئت ایرانی توجه داشته و تا حدودی به دلیل فهم زبانی بهتر نسبت به خبرنگاران خارجی، نقش تسهیل کننده برای رسانه‌های غیر فارسی زبان را ایفا می‌کنند. از این‌رو، از رسانه‌های فارسی زبان ضد انقلاب با انتقاد از عدم درک رسانه های خارجی برای طرح سؤالات مناسب، هدفمند و جهت‌دار از هیئت ایرانی، اقدام به انتشار سؤالاتی در زمینه‌های مختلف کرده و بنابر شنیده‌ها و پیگیری خبرنگار مشرق، این سؤالات بین رسانه های خارجی توزیع و تقسیم وظیفه شده است.

محورهای سوالات مطرح شده در رسانه های انقلاب را می‌توان در موضوعات زیر خلاصه کرد:

ایجاد تقابل میان رهبر انقلاب و رییس جمهور و وزرای کابینه

پشت‌پرده سؤالات مطرح شده از روحانی در رسانه‌های ضد انقلاب چیست؟یکی از محورهای هدفمند در طراحی سوالات مطرح شده، ایجاد تقابل فکری و گفتاری میان سران عالی‌رتبه نظام و رییس دستگاه اجرایی کشور است به گونه ای که این رسانه ها بدون در نظر گرفتن منظومه فکری مقام معظم رهبری و بر اساس قسمتی از فرمایشات معظم له، به دنبال نشان دادن تقابل میان رییس جمهور و رهبر انقلاب هستند.

به عنوان مثال بعضی از سوالات پیشنهادی برای پرسش از رییس جمهور با محور فوق، به صورت ذیل است:

    سید علی خامنه‌ای (رهبر معظم انقلاب) معتقد است که غربی‌ها قومی وحشی‌اند (بدون تمایز گذاری). آیا شما که از ایشان پیروی می‌کنید و اقوال ایشان را سدید می‌دانید هم چنین باوری دارید؟
     سید علی خامنه‌ای (رهبر معظم انقلاب) به جای تمرکز بر رفع تحریم‌ها به اقتصاد مقاومتی برای بی‌تاثیر کردن تحریم‌ها باور دارد. شما در این زمینه چه فکر می‌کنید؟ چرا تمرکز دولت بر اقتصاد مقاومتی نیست؟ آیا اصولا چنین چیزی ممکن است؟
    (خطاب به ظریف) در حوزه‌ی تصمیم‌گیری در مذاکرات هسته‌ای مستقیما با خود رهبر جمهوری اسلامی مشورت می‌کنید یا مشاوران وی؟ رئیس دولت بیشتر طرف مشورت شماست یا رهبر؟
    (خطاب به روحانی) شما گفته‌اید: «دولت خود را متعهد به پیگیری رهنمودهای رهبر انقلاب می‌داند.» آیا در حوزه‌ی خانه‌نشین کردن زنان و محروم کردن زنان از مشاغل اجرایی هم این موضوع صادق است؟
    (خطاب به روحانی) وزیر اطلاعات موجود تصمیماتش را با شما هماهنگ می‌کند یا رهبر جمهوری اسلامی؟

استفاده از تکنیک‌های رسانه‌ای برای دروغگویی به افکار عمومی داخلی

یکی دیگر از محورهای مورد توجه این رسانه‌ها، طراحی سوال بر اساس تکنیک های خبری و بازی با واژه ها برای اعتبار بخشی به اهداف خود در جهت دیپلماسی رسانه‌ای و ایجاد خطای محاسباتی روی ذهنیت مردم ایران با استفاده از این مستمسک که دولت و یا دیگر مسوولین نظام اسلامی به مردم خود دروغ گفته است.

انتشارضدانقلاب محور فوق را با طرح اینچنینی سوالات پیگیری می‌کنند:

     از نظر شما اگر مشخص شود که وزیر خارجه یا رئیس دولت دروغ گفته است او (رهبر معظم انقلاب) چه وظیفه‌ای در برابر مردم دارد؟
      آیا شما به ضرورتی یا مصلحتی به مردم دروغ گفته‌اید؟
    (خطاب به ظریف) آیا در انکار هولوکاست توسط رهبر جمهوری اسلامی در مصاحبه با رسانه‌های آمریکایی به مردم دنیا دروغ نگفتید؟ با توجه به این که وی در سخنانی در دانشگاه علوم دریایی نوشهر گفته بود: «امروز در بسیاری از کشورهای غربی کسی جرأت ندارد که واقعه‌ی مجهول‌الحال هولوکاست را زیر سؤال ببرد.» (۲۷ شهریور ۱۳۹۱) علاوه بر آن خامنه‌ای در روز اول سال ۱۳۹۳ باز به انکار هولوکاست (بدون آوردن لفظ افسانه) پرداخت: «شما ببینید در کشورهای اروپایی کسی جرئت نمی‌کند راجع به هولوکاست حرف بزند که معلوم نیست اصل این قضیه واقعیت دارد یا ندارد.»

استفاده از بهانه‌های حقوق بشری و مساوی کردن جنایات داعش با اجرای احکام اسلامی در ایران

از دیگر محورهای طراحی شده در سوالات عنوان شده، اشاره به جنایات داعش و اقدامات بدون مبنا و خلاف شرع این گروه در ظلم به زنان و کودکان در مناطق تحت سلطه این گروه در عراق و سوریه و مساوی کردن این جنایات با اجرای احکام اسلامی در ایران است، به نحوی که باورهای داعش را با طرح سوالاتی همچون سنگسار و اعدام محکومین در ایران، یکی کرده و به دنبال نتیجه‌گیری خاص از جواب به این سوالات است که به قسمتی از انها اشاره می‌شود.

     مهم‌ترین انتقاد شما به باورها و رفتارهای داعش چیست؟ آیا شما کشتن زندانیان، سنگسار زنان و قطع دست افراد را مجاز می‌دانید؟ به طور کلی به نظر شما اسلام‌گرایی شیعه و سنی چه تفاوتی با هم دارند؟
    اعمالی که داعش انجام می‌دهد مثل جدایی جنسیتی یا اجرای احکام شریعت چه تفاوتی با رفتارهای جمهوری اسلامی دارند؟

زیر سؤال بردن تحقیقات و توسعه صنعت هسته‌ای با دخیل کردن استفاده پزشکی از این صنعت

از دیگر موارد مطرح شده در سؤالات منتشر شده، گره زدن اشتباه و غیر منطقی توسعه و پیشرفت در حوزه صلح آمیز صنعت هسته‌ای با استفاده پزشکی از این صنعت است به گونه‌ای که غنی سازی اورانیوم به عنوان اولین قدم در جهت توسعه و پیشرفت صنعت هسته‌ای را با طرح سوال اشتباه در حوزه پزشکی زیر سوال می‌برد.

     (خطاب به روحانی) شما گفته‌اید که برنامه‌ی هسته‌ای را برای ساختن واکسن می‌خواهید. می‌شود بفرمایید در ساخت کدام واکسن اورانیم غنی شده یا پلوتونیم به کار می‌رود؟

متهم کردن ایران به دخالت نظامی در عراق و سوریه

از دیگر محورهای مطرح شده در رسانه های ضد انقلاب، تحت فشار قرار دادن وزیر امورخارجه برای پاسخگویی به سوالاتی درباره حمایت ایران از حکومت عراق و سوریه است به گونه‌ای که با متهم سازی ایران به دخالت نظامی در این کشورها، نتیجه گیری خاص خود را برای محکوم نمودن جمهوری اسلامی ایران بگیرند.

     آیا نیروهای نظامی جمهوری اسلامی در سوریه و عراق در جنگ با مخالفان اسد و داعش کشته شده‌اند یا خیر؟ اگر پاسخ مثبت است چند نفر؟
     آیا سیاست خارجی جمهوری اسلامی در عراق و سوریه و لبنان و یمن و بحرین را سردار سلیمانی هدایت می‌کند یا محمد جواد ظریف وزیر خارجه؟
    (خطاب به ظریف) آیا هنوز هم معتقدید که جمهوری اسلامی در هیچ کشور منطقه مداخله‌ی نظامی ندارد؟

در انتها آنچه مهم است، توجه و آمادگی لازم مشاورین و معاونین رسانه‌ای دولت یازدهم برای پاسخ گویی مناسب و تبیین دقیق موضوعات است تا بتوانند از فرصت بوجود آمده در جهت جلب نظر افکار عمومی جهان، اصول، اهداف و آرمان های جمهوری اسلامی ایران را با دیگر به گوش جهانیان برسانند.
برچسب ها: فضا سازی ، رسانه ، غرب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.