سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سجادی در نشست تخصصی بیست و هفتمین اجلاس حقوق بشر:

تروریسم تهدیدی علیه نظم، امنیت بین‌الملل و نقض جدی حقوق بشر است

مدیر انجمن دفاع از قربانیان تروریسم با بیان اینکه گروه‌های تروریستی فعالیت‌های خویش را فرا‌تر از مرزهای کشور‌ها سازماندهی می‌کنند، گفت: مقابله با این تهدید فرامرزی را نیازمند اجماع بین‌المللی است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، مدیر انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در نشست تخصصی بیست و هفتمین اجلاس حقوق بشر تروریسم را تهدیدی علیه نظم و امنیت بین الملل و نقض جدی حقوق بشر دانست.

"حمید سجادی" با بیان اینکه گروه‌های تروریستی فعالیت‌های خویش را فرا‌تر از مرزهای کشور‌ها سازماندهی می‌کنند، مقابله با این تهدید فرامرزی را نیازمند اجماع بین‌المللی عنوان کرد.
 
وی اظهار داشت: موانع بسیاری وجود دارد که این اجماع را به چالش کشده است که از جمله موارد می‌توان به نگاه یک وجهی دولت‌ها به تروریسم به عنوان پدیده‌ای مخل امنیت، نگرش دوگانه برخی از دول به تروریسم و تقسیم تروریسم به تروریسم خوب و بد، که بر مبنای ان جواز همکاری با تروریسم‌های خوب را صادر می‌کنند، اشاره کرد. نمود بارز تمامی این موانع را می‌توان در تعاریف متعددی که درباره تروریسم وجود دارد نیز مشاهده کرد.
 
 سجادی در ادامه با اشاره به اینکه تروریسم هر تعریفی که داشته باشد و برای وقوع اقدامات تروریستی هر عاملی که بر شمرده شود در این سوی داستان نقض جدی حقوق بشر و حقوق قربانیان تروریسم وجود دارد، عنوان کرد وجود این قربانیان که طیف وسیعی از افراد و گروه‌ها را شامل می‌شود می‌تواند مبنایی برای اقدام مشترک و عاملی برای اجماع باشد.

مدیر انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در ادامه افزود: بعد از هر اقدام تروریستی افراد متحمل آسیبهای بسیاری می‌شوند که ضروریست برای حفاظت از حقوق این قربانیان و آسیب دیدگان گامهای اساسی برداشت. زخمهای عمیقی در پس سوء قصدهای تروریستی و بمبگذاری‌ها در اماکن عمومی بر تن افراد و جامعه نشسته است. زخم‌های عمیق اما التیام نیافته‌ای که باعث افسردگی، اضطراب و خشم و نهایتا تضییع شدید حقوق بشر شده‌اند.

وی اضافه کرد: امکان گذر از مسائل هست اما این امر الزاماتی نیز دارد، در واقع هدف در گام اول باید ارتقاء حقوق قربانیان و آسیب دیدگان اقدامات تروریستی باشد و سپس برقراری عدالت نه تکرار مکرر خشونت. در مرحله اول دیده شدن قربانی و رعایت حق شنیده شدن قربانیان تروریسم و محکوم کردن خشونت ضرورت دارد. در گام دوم جهان عاری از خشونت شکل داده می‌شود، در این خصوص باید نقش فعالی به خانواده‌های قربانی ترور برای تحقق این مهم اعطا شود.

به گفته سجادی، چندین هزار شهروند ایرانی به خاطر عقاید سیاسی یا مذهبیشان مورد حملات تروریستی قرار گرفته‌اند. خشونت اعمال‌شده بر یک نفر بر حلقهٔ گسترده‌ای از جامعه تأثیر گذاشته و با تولید نوعی رعب و وحشت، پایه‌های نظام اجتماعی یعنی آرامش و نظم و امنیت را بی‌رحمانه هدف گرفته است. این آسیب‌های روانی عمیق و گسترده تا به امروز بر زندگی قربانیان سایه افکنده است.

وی تصریح کرد: برای درک بهتر اینکه چرا قربانیان ترور ایران از آسیب‌های روحی و جسمی رنج می‌برند، پیش از هر چیز باید صدای آن‌ها را شنید. در مواجهه با تروریسم نیاز به التیام و مسئولیت پذیری است؛ التیام زخم‌های جسمی و روانی بازماندگان و مسئولیت افراد و نهادهای حقوق بشری برای همصدایی با قربانیان ترور.

مدیر انجمن دفاع از قربانیان تروریسم خواستار حضور رسانه‌ها برای رساندن صدای مظلومیت بازماندگان و خانواده‌های قربانیان ترور به گوش میلیون‌ها نفر در سراسر جهان شد و از قضات و وکلای برجسته از سراسر دنیا خواست در گام اول شنوندهٔ روایت دردناک بازماندگان و خانواده‌های قربانی ترور باشند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بگذارید تا بازماندگان و خانواده‌های قربانی ترور که شهامت بیان این فجایع توصیف‌ناپذیر را دارند حضور شما را در کنار خویش احساس کنند. گاهی پیامی در پشتیبانی از این اقدام نیز ما را در دستیابی به دنیای عاری از خشونت کفایت می‌کند. دغدغه ما چیزی فرا‌تر از محاکمه اشخاص یا گروه‌ها است. ما درصدد محکوم کردن خشونت در دادگاه افکار عمومی و آشکار کردن حقیقتی تاریخی از طریق فرایندی معتبر و دقیق هستیم، هدف ما جستجوی لحظه‌ای برای تجربه مشترک انسانیت است؛ نگرشی که آینده را بر مبنای آن بنا کنیم، آینده‌ای توامان با درکی متعالی از کرامت انسانی.
 
گفتنی است انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در قالب هیاتی متشکل از ۵ تن از خانواده‌های شهدای ترور از جمله منصوره کرمی همسر مسعود علیمحمدی از شهدای هسته‌ای در اجلاس بیست و هفتم شورای حقوق بشر سازمان ملل شرکت کرده است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.