سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

"اشرف غنی احمد زی" رسما رئیس جمهوری افغانستان شد+زندگی‌نامه

کمیسیون عالی انتخابات افغانستان اشرف غنی احمد زی را به عنوان رئیس جمهوری این کشور معرفی کرد.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگارانبه نقل از شبکه بی‌بی‌سی: کمیسیون عالی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان لحظاتی پیش اعلام کرد "اشرف غنی احمد زی" با کسب اکثریت آرا در دور دوم انتخابات رئیس جمهوری افغانستان شد. 


اشرف غنی احمدزی

اشرف غنی احمدزی (۱۳۲۸ در ولایت لوگر) سیاستمدار اهل افغانستان است که در دو انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۸۸ و ۱۳۹۳ کاندیدا بود و از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۴ به عنوان وزیر مالیه افغانستان در دولت حامد کرزی بود. 

اشرف غنی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۸۸ افغانستان در رتبه چهارم قرار گرفت.

در سال ۲۰۱۰ مجله فارن پالیسی اشرف غنی را در فهرست یکصد متفکر سال جهان قرار داده و ماهنامه پروسپکت نیز در سال ۲۰۱۳ وی را در رتبه دوم فهرست متفکران دنیا قرار داد.

زندگی نامه اشرف غنی احمد زی

دكتر اشرف غنی احمدزی يکي از تکنوکرات‌های مسلکی محدود در دولت افغانستان است. وی پروفسور انسان شناسی در دانشگاه جان هاپکینز در ايالات متحده امريکا بود. 

دکتر اشرف غني احمدزی بعد از کنفرانس بن در سال 1380 هجري شمسي( دسمبر ۲۰۰۱ ميلادي) به عنوان مشاور اقتصادی دولت موقت حامد کرزی انتخاب گرديد، که در اين جريان وی با اخضر ابراهيمی همکاری نمود و نيز مسوول بازسازی و کمک های خارجی به افغانستان گرديد.

 
بعد از لويه جرگه اضطراری در1381 هجری شمسی (ماه جون سال ۲۰۰۲ميلادي) وی به عنوان وزير ماليه دولت انتقالی "حامد کرزی" انتخاب گرديد. در سال1383 هجری شمسی ( ۲۰۰۴ ميلادی)، اشرف غنی از سمتش به عنوان وزير ماليه در دولت افغانستان استعفا داد، و به عنوان رئيس دانشکاه کابل انتخاب گرديد.

دکتر غنی، تحصيلکرده دانشکده علوم سياسي از دانشگاه آمريکايي بيروت است. او از دانشگاه کلمبيای آمريکا دکترا دارد. غنی در بانک جهانی سابقه کاری دارد و در دانشگاه‌های کابل، اروز دانمارک و جان هاپکينز ايالات متحده امريکا به عنوان استاد کار کرده است. وی قبلا يكي از كانديداهای دبيركلی سازمان ملل متحد بود كه از سوی افغانستان نامزد شده بود.

اشرف غنی در جريان جنگ خليج فارس و جنگ های داخلی افغانستان به عنوان يک تحليلگر معتبر در مطبوعات بين الملل مطرح بود اما رابطه غنی با افغانستان هنگامی محکمتر شد که در پی سرنگونی رژيم طالبان و در جريان توافقات بن، او به عنوان مشاور اخضر ابراهيمي، نماينده سابق سازمان ملل متحد در امور افغانستان کار می‌کرد.

پس از آن، اشرف غنی با ارايه نظريات و پيشنهادهايش توجه دولت افغانستان، جامعه جهاني و مردم اين کشور را به خود جلب کرد. 

اشرف غنی از بانک جهاني و سازمان ملل متحد رسما کناره گيري کرد و به عنوان مشاور ارشد رئيس جمهور افغانستان وارد دولت حامد کرزی شد و سپس به او مسووليت وزارت ماليه افغانستان سپرده شد.

غنی به  عنوان وزير دارایی در اجلاس کابينه، برنامه بزرگ اصلاحات مالی را پيش گرفت. به وسيله اين برنامه بود که در عرصه بازاريابي، وی به عنوان بهترين وزير ماليه سال در منطقه انتخاب شد. اما از جانب ديگر، برنامه های وسيع اصلاحات مالی که وی مطرح کرد موجب افزايش انتقادهای مخالفان شد و در نتيجه باعث شد که وی در کابينه جديد شامل نشود. 

از آن پس، وی مدتی سمت رياست دانشگاه کابل را به عهده گرفت. برادر وی حشمت غنی احمدزی نماينده کوچي‌ها در جرگه است.

خانواده

اشرف غنی از پشتون‌های قبیلهٔ احمدزی است. وی در ماه ثور (اردیبهشت) ۱۳۲۸ در ولایت لوگر در جنوب کابل به دنیا آمد. پدرش شاه‌پسند نام داشت و بنا بر برخی گزارش‌ها در جوانی کارمند یک شرکت حمل‌ونقل در کابل بود و در دهه ۱۹۸۰ کار حمل‌ونقل را با تعدادی کامیون در پاکستان ادامه می‌داد. مادرش کوکبه (ملقب به ضیاگل) نام داشت و دختر احمدعلی لودین از فارسیوان‌های افغانستان و احتمالاً شیعه بود.

تحصیلات

وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در کابل گذراند و برای تحصیلات دانشگاهی به لبنان رفته و در دانشگاه امریکایی بیروت ادامه تحصیل داد و در همانجا با رولا همسر آینده‌اش آشنا شد و با این دختر مسیحی لبنانی ازدواج کرد.

وی در سال ۱۹۷۷ برای تدریس در رشته مردم‌شناسی به افغانستان بازگشت اما پس از قبولی در یک بورسیه تحصیلی برای ادامه تحصیل به دانشگاه کلمبیا در نیویورک رفت اما یک سال بعد در پی به قدرت رسیدن حزب دمکراتیک خلق در افغانستان بسیاری از اعضای خانواده او به زندان افتادند. 

غنی در آمریکا ماندگار شد و مدرک دکترای خود را در رشته مردم‌شناسی فرهنگی را از دانشگاه کلمبیا دریافت کرد. رساله دکرتای وی «تولید و تسلط: افغانستان، ۱۹۰۱-۱۷۴۷» نام داشت. دو فرزند غنی و رولا با نام‌های مریم و طارق در آمریکا به دنیا آمده‌اند و در نتیجه تمام آنها شهروند آمریکا نیز محسوب می‌شوند.

کار در بانک جهانی

اشرف غنی پس از فارغ‌التحصیلی در سال ۱۹۸۳ برای تدریس در دانشگاه برکلی کالیفرنیا دعوت شد و از سال ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۱ مدرس دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا بود و در این دوره معمولاً به عنوان کارشناس در برنامه‌های بخش فارسی و پشتوی رادیو بی‌بی‌سی حضور پیدا می‌کرد. 


وی از سال ۱۹۹۱ به عنوان مردم‌شناس راهنما به کار در بانک جهانی مشغول شد. کار او مشاوره در مورد ابعاد انسانی برنامه‌های اقتصادی بود و در برنامه‌های بانک جهانی در آسیای شرقی، جنوب آسیا، روسیه، چین و هند شرکت داشت.

بازگشت به افغانستان

اشرف غنی پس از حادثه ۱۱ سپتامبر در سال ۲۰۰۱ کار در بانک جهانی را رها کرد و به همکاری با شبکه‌های خبری و روزنامه‌های مختلف پرداخت. وی در سال ۲۰۰۲ به عنوان مشاور ویژه اخضر ابراهیمی نماینده مخصوص دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان انتخاب شد. 

مهمترین فعالیت وی در این پست همکاری در طراحی، مذاکرات و اجرای موافقتنامه بن بود که یک نقشه راه برای تعیین دولت جدید افغانستان پس از سقوط طالبان مشخص می‌کرد.

غنی از دسامبر ۲۰۰۱ به افغانستان بازگشت و در ۱ فوریه ۲۰۰۲ به عنوان مشاور ارشد حامد کرزی رئیس‌جمهور افغانستان، وزیر دارایی افغانستان و رئیس اداره هماهنگ‌کننده کمکهای بین‌المللی به افغانستان انتخاب شد. وی از سال ۲۰۰۴ از حضور دولت اجتناب کرد و به عنوان رئیس دانشگاه کابل انتخاب شد.

غنی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۸۸ شرکت کرده و با کسب ۳٪ آراء پس از حامد کرزی، عبدالله عبدالله و رمضان بشردوست در رتبه چهارم قرار گرفت. اشرف غنی در دور دوم ریاست جمهوری حامد کرزی مسئول برنامه انتقال مسئولیت امنیتی از نیروهای خارجی به نیروهای داخلی شد.

انتهای پیام//
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۷:۵۴ ۳۱ شهريور ۱۳۹۳
عجب مخی