به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، "وسلی پرودن" تحلیلگر واشنگتن تایمز در یادداشتی در خصوص تلاش باراک اوباما برای ایجاد ائتلافی علیه داعش و انجام حملات هوایی علیه این گروه تروریستی در عراق و سوریه بدون حضور ایران به بی علاقگی دوستان و متحدان سنتی ایالات متحده برای مشارکت در این عملیات اشاره کرده در ابتدای یادداشت خود هم به این موضوع می پردازد که خود اوباما هم دقیقا نمی داند چه می خواهد و چه برنامه ای دارد. پرودن نتیجه میگیرد که به همین جهت متحدان امریکا تمایلی برای شرکت در ائتلاف اوباما علیه داعش ندارند.
او مینویسد:
رهبران موثر هرگز در شیپور نامطمئن نمی دمند زیرا این شیپورنه روحیه بخش است و نه تشویق می کند، و تنها هوا را مسموم می کند. بهتر است اصلا در چنین شیپوری دمیده نشود.
باراک اوباما میگوید می خواهد وحشی های داعش را"تضعیف و نابود کند" ، اما او آن را یک جنگ نخواهد نامید، لزوما تا حصول نتیجه پیروزی نخواهد جنگید، و حتی دشمن را به درستی توصیف نخواهد کرد. رئيس جمهور اصرار دارد که داعش حتی اسلامی هم نیست. چه کسی برای فراخوان چنین جنگی صف آرایی می کند؟
اوباما تا کنون تنها ائتلافی از بی میل ها را سازمان داده است. حتی متحدان معمول امریکا هم پاسخ منفی می دهند. انگلیس، متحد قدیمی قابل اعتمادی که با مشکلات شدیدی در داخل مواجه است، می گوید این بار در حملات هوایی ، حتی علیه وانت بار ها و ارابه ها ، شرکت نخواهد کرد. آلمان هم به واشنگتن می گوید آنها را( از جنگ) کنار بگذارد.
فرانسه حاضر است با امریکا همراهی کند اما به شرطی که ایران، که فرانسه با آن به دقت روابط تجاری برقرار کرده، به این ائتلاف بپیوندد. اوباما این مورد را یک شوخی بی مزه تلقی می کند. عراق در این ائتلاف است، و کردها هم به همین ترتیب ، که ممکن است مفید باشند، و شورشیان سوریه هم هستند، هر چند که مشخص نیست به چه هدفی. به این ترتیب یک اتحاد پنج عضوی تشکیل میشود.
این ائتلاف، ائتلافی نیست که جورج بوش در مبارزه موفقیت آمیز خود برای باز پس گیری کویت از صدام گرد هم جمع کرد. جناح چپ او را متهم کردند که " به تنهایی به جنگ می رود" در حالی که بوش ائتلافی از 37 کشور داشت و هرگز تنها نبود. اوباما رئيس جمهور است که " تقریبا به تنهایی به جنگ می رود". این که دقیقا او کجا می رود ، کاملا مشخص نیست. شیپور او صدایی مانند بوق اسباب بازی دارد.
او می گوید که با وحشی ترین افراد که مردم آن را داعش می نامند" مبارزه" خواهد کرد ، و جهان نمی تواند صرفا داعش را "مهار" کند بلکه باید آنها را منهدم کنند. او بعد از ملاقات با شرکای ناتو دلگرم شد. همه در نشستی در ولز توافق کردند که وحشی ها بد هستند. رئيس جمهور گفت ،همه در حال آماده شدن برای اقدام " فوری" بودند.
او به استونی رفت،جایی که در آن لحن گفتارش بجای این که آهنین باشد بیشتر شبیه آه و ناله بود. شاید هدف اصلی ایالات متحده "مهار" داعش بود. اما دو روز بعد، او تصمیم گرفت که "شما نمی توانید داعش را که بخش بزرگی از قلمرو عراق را بلعیده و تهدید به گرفتن بخش های بیشتری می کند، "مهار " کنید.
اوباما گفت "انتظار" دارد تلاشش برای جلب حمایت کشورهای عربی خاور میانه نتیجهبخش باشد. اوباما که قبلا گفته بود هیچ استراتژی برای شکست دادن وحشی های داعش ندارد ،اکنون از روند و مراحل صحبت می کند.
او ابتدا مجبور بود عراقی ها را به ایجاد دولتی تشویق کند که شامل همه گروه ها باشد ، نه فقط مجموعه ای از قبایل متخاصم دارای پرچم که با هم رقابت می کنند. سپس او توانست دستور حملات هوایی علیه وانت بارها و کامیون ها را صادر کند.. او می گوید، "مرحله سوم، به ما اجازه خواهد داد با داعش بجنگیم وتلاش های خود را گسترش دهیم."
سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا گفت: کشورهای عربی می توانند به "شیوه های غیر کشنده" ، شاید با انجام پرواز شناسایی ، و یا با انداختن کیسه های برنج و لوبیا برای گرسنگان ( در این مبارزه) مشارکت کنند.
فواد معصوم رئيس جمهور عراق، که یک کرد عراقی است، از این که ایران در برخی از جلسات حضور ندارد ابراز تاسف می کند، اما "حساسیت بین برخی از کشورها و ایران "را تصدیق می کند . اما او نمی خواهد مصر یا عربستان سعودی هیچ گونه حملات هوایی انجام دهند. او می گوید: "لازم نیست که آنها در حملات هوایی شرکت کنند،" "آنچه مهم است این است که آنها در گفتگوها شرکت کنند."
گفتگوها می تواند خوب باشد، اما تنها در صورتی که از قطعیت عمل برخودار باشد. اگر در پی گفتگو گفتگوهای دیگری باشد، بحث می تواند مهلک باشد.
اکنون جهان در نوع دیگری از جنگ قفل شده است، و امریکا نوع دیگری از رهبر را دارد. اوباما هیچ فرصتی را هدر نمی دهد که به دشمن اطمینان دهد دل او با جنگ نیست". او در پایگاه هوایی مک دیل در ایالت فلوریدا به سربازان گفت: به عنوان فرمانده کل قوای شما، من شما و بقیه نیروهای مسلحمان را برای جنگ دیگری در عراق نخواهم فرستاد. ".هدف ارزشمند است، اما هیچ فرمانده ارزشمندی با گفتن این جمله به سربازان خود که جنگشان ارزش جانفشانی را ندارد تلاش نمی کند به آنها روحیه بدهد.
انتهای پیام./