تردیدهایی وجود دارد که برخی در خصوص حقیقت رویدادها برانگیخته اند و سولاتی وجود دارد که بسیاری در خصوص دلیل اطمینان آنکارا به سرنوشت کنسولگری به هنگام ورود داعش و خالی نکردن کارمندان و مدارک موجود در آن به محض ورود مسلحان داعش و یا کمی پس از آن مطرح میسازند.
تنها تردیدها و تحلیل ها نیست که پیرامون نقش ترکیه شبهه ایجاد می کند؛ روزنامه های مخالف ، انتقاداتی را متوجه موضع دولت در قبال داعش ساخته اند؛ در همین راستا، روزنامه ی "زمان"، از دلیل تداوم سکوت دولت بر اخباری منتشره در غرب، پیرامون ترکیه، از جمله گشایش دفتری در منطقه ی محمد الفاتح در استانبول، برای هماهنگی وصول جنگجویان بیگانه که به داعش خواهند پیوست، پرسیده است! چرا هیچ یک از مسوولان ترکیه، تا پیش از بازداشت گروگان های ترک، به ما توضیح نداد که گروه داعش، گروهی تروریستی است و ادعاها در خصوص حمایت ترکیه از آن دروغ است؟ ارتباط این گروه در داخل ترکیه و عبور از مرزها چیست؟ چرا ترکیه در مقابل جنایت ها علیه ترکمن ها در عراق، سکوت کرد، تا جایی که حزب کارگران کردستان، که آنکارا آن را حزبی تروریستی می نامد، در دفاع از ترکمن ها با داعش مقابله کرد؟ چرا پادگانی در "غازی عینتاب"، برا جنگجویانی که از خارج می آیند، تاسیس کرد؟
هفته ی گذشته، نیروهای کرد اعلام کردند که مهمات ترکی بسیاری را در مقر های داعش که بر آن سیطره یافته، ضبط کرده اند ضبط کرده اند؛ اطلاعات نشان از آن دارد که بیشتر این مسلحان، پس از مسلح شدن، مستقیما از طریق خاک ترکیه، وارد شده اند که بر دست داشتن مستقیم ترکیه در این جنایات، دلالت دارد.
آخرین موضع ترکیه در این راستا، تصمیم دولت داوود اغلو به عدم شرکت در جشن ائتلافی است که آمریکا برای مقابله با داعش رهبری می کند و بارها اعلام کرده که با متحد خود، واشنگتن، همکاری نخواهد کرد.
قره گول، سردبیر روزنامه "ینی شفق"، وابسته به حزب توسعه و عدالت، می گوید: همه بر ترکیه فشار می آورند تا از طریق مرزهای آن، به حمله ی زمینی اقدام کند، در حالی که برای ترکیه، امکان آن وجود ندارد؛ آنها از ترکیه می خواهند بجنگد تا خود میوه های استعمارگری خود را بچینند؛ می خواهند ترکیه بجنگد، ولی در امور عراق دخالت نکند؛ می خواهند به بهانه داعش، ترکیه را وارد جنگی جدید سازند.
چنانچه عدم تضمین سهم ترکیه از عراق، دلیل عدم مشارکت ترکیه در هرگونه تلاش نظامی برای مبارزه با داعش باشد، این سوال، همچنان مطرح است که: آیا ترکیه به حمایت لجستیکی خود از داعش، چه در سوریه و چه عراق، ادامه خواهد داد و آیا ترکیه این عمل را برخلاف میل واشنگتن و اتحادیه ی اروپا که همچنان به عضویت ترکیه در ائتلاف آنها چشم دوخته اند، انجام خواهد داد.