به گزارش
حوزه حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، "کاظم غریب آبادی"، با اشاره به محدودیتهایی که در کشور نروژ علیه برخی دانشجویان ایرانی اعمال شده، اظهار داشت: وضع هرگونه محدودیت و محرومیت درخصوص حق آموزش، آنگونه که متاسفانه برخی کشورهای اروپایی مدعی حقوق بشر علیه برخی دانشجویان ایرانی اعمال میکنند، مغایر با اسناد بینالمللی بوده و نقض حقوق اساسی بشر محسوب میشود و در تعارض آشکار با تعهدات بینالمللی این کشورها قرار دارد.
وی ادامه داد: اقدامات در جهت بازداشتن دانشجویان ایرانی از ادامه تحصیل در برخی رشتههای خاص، عدم تمدید مجوز اقامت و عدم پذیرش دانشجو در این رشتهها صرفا تفسیر موسعی از قطعنامههای شورای امنیت و تصمیمات شورای اروپاست که منع آموزش را پیش بینی نکردهاند. این اقدامات سختگیرانه، قطعا به حیثیت و اعتبار این کشورها آسیب جدی وارد میکند.
وی با اشاره به سابقهای مشابه در کشور هلند ادامه داد: اقدامات دولت هلند در زمینه محدودیت آموزش علیه اتباع ایرانی سه بار از سوی محاکم هلند مورد بررسی قضایی قرار گرفته و در تعارض با اصل عدم تبعیض، قانون اساسی این کشور و کنوانسیون اروپایی حقوق بشر شناخته شده و دادگاههای رسیدگی کننده، حکم به اصلاح دستورالعملهای اجرایی ناظر بر ایجاد محدودیت بر اساس تابعیت ایرانی دادهاند.
غریب آبادی افزود: موضوع محدودیتها علیه دانشجویان ایرانی در کشورهای اروپایی به بهانههای واهی اجرای تحریمها با همکاری ستاد حقوق بشر، وزارت امور خارجه و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از طریق سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) نیز در دست پیگیری است.
وی همچنین خبر داد: دبیر ستاد حقوق بشر با مقامات ذی ربط نروژی درخصوص مشکلات پیش آمده برای برخی دانشجویان ایرانی مکاتبه میکند.
معاون دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به پیگیریهای موضوع توسط وزارت امور خارجه، ابراز امیدواری کرد تا مقامات نروژی با احترام به تعهدات بینالمللی خود و رعایت ملاحظات حقوق بشری، رویکردی سازنده و منطقی در حل معضل ایجاد شده اتخاذ کنند.
انتهای پیام /