سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از این علائم چشمی، چشم پوشی نکنید

بسیاری از مشکلات چشمی هستند که اولین علامت آنها به صورت یک تغییر کوچک در چشم ها تشخیص داده می شود. بنابراین، این علامت ها را نادیده نگیرید.

به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، بسیاری از مشکلات چشمی هستند که اولین علامت آنها به صورت یک تغییر کوچک در چشم ها تشخیص داده می شود. بنابراین، این علامت ها را نادیده نگیرید.

افتادن ناگهانی پلک ها

اگر یکدفعه متوجه شدید که یکی از پلک های شما دچار افتادگی شده است، آگاه باشید که این وضعیت می تواند نشان دهنده آنوریسم مغزی باشد، یعنی بزرگ شدن بیش از حد یکی از سرخرگ ها به دلیل ضعف دیواره عروق مغزی.

این وضعیت معمولا در شرایطی ایجاد می شود که مردمک های چشم های فرد از لحاظ اندازه متفاوت باشند. در حقیقت آنوریسم، با فشار به اعصاب کنترل کننده چشم ها باعث تغییر وضعیت پلک ها و اندازه مردمک چشم ها می شود. در این وضعیت معمولا فرد احساس دوبینی را هم تجربه می کند.

آنوریسم همیشه هم خطرناک نیست. اما در مواردی که باعث پارگی عروق مغزی می شود، احتمال آسیب مغزی و مرگ وجود خواهد داشت. بیشتر آنوریسم های مغزی به دلیل ضعیف شدن دیواره یک شریان ایجاد می شوند. در برخی موارد نیز دلیل آنوریسم ضربه به سر و تروما خواهد بود.

افتادگی مزمن پلک ها در هر دو چشم

افتادگی مزمن چشم ها گاهی اوقات با تاری دید و دوبینی، خستگی فک یا ضعف عمومی همراه است که با گذشت زمان بدتر و بدتر می شود. این ها در حقیقت علامت های بیماری میاستنی گراویس هستند. بیماری گسترده ای که از اختلال عملکرد اعصاب و عدم توانایی آنها در کنترل ماهیچه ها ناشی می شود. مواردی که هیچ ضربه و جراحتی در کار نباشد، درد چشم ها می تواند ناشی از گلوکوم یا همان آب سیاه باشد

میاستنی گراویس یک بیماری خودایمنی است که سیستم ایمنی بر علیه خود آنتی بادی هایی را تولید می کند که به گیرنده های سلولی استیل کولین حمله کرده و آنها را تخریب می کند. بنابراین ارتباط بین اعصاب و عملکرد عضلات دچار اختلال خواهد شد.

با این حال علت واقعی و شروع کننده این بیماری مشخص نیست. به نظر می رسد که یک ارتباط بین این بیماری و اختلالات غده تیموس وجود داشته باشد. در صورت مواجهه با این علامت حداکثر تا یک هفته به پزشک مراجعه کنید. اگر این علائم در شما با مشکلات ریوی همراه است، مراجعه سریع تر به پزشک ضروری خواهد بود.

درد چشم ها

مواردی که هیچ ضربه و جراحتی در کار نباشد، درد چشم ها می تواند ناشی از گلوکوم یا همان آب سیاه باشد، شرایطی که از افزایش فشار داخل چشم ها ناشی شود. البته از دلایل دیگر درد و ناراحتی چشم ها می توان به التهاب و خشکی چشم ها اشاره کرد.
 
انواع مختلفی از گلوکوم وجود دارند که علت اولیه همه آنها افزایش فشار داخل چشمی است. این شرایط معمولا از اختلال در تخلیه آب چشم ها ناشی می شود که باعث افزایش سطح مایعات در چشم خواهد شد.اگر شما هم احساس درد متوسط تا شدید را در چشم های خود دارید، بهتر است همین روزها به یک چشم پزشک مراجعه کنید.

تاری دید

وجود یک لخته در عروق خونی چشم می تواند خونرسانی به شبکیه چشم، عصب بینایی و یا مغز را مسدود کند. بیماران مبتلا به این نوع لخته معمولا افراد دارای سابقه سکته قلبی و مغزی هستند و یا افرادی مستعد سکته. از سایر شرایط بالینی که می توانند منجر به چنین عارضه ای شود می توان به التهاب عروق خونی، پارگی شبکیه و یا التهاب عصب بینایی اشاره کرد.

علت های سکته:

همان عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی مانند دیابت، فشار خون بالا و سیگار هچنین می توانند باعث ایجاد سکته شوند. عصب بینایی و شبکیه چشم نسبت به کاهش جریان خون بسیار حساس اند. حتی یک کاهش جزئی در این جریان خون می تواند باعث تغییر بینایی شود. به محض احساس این گونه علائم مراجعه به پزشک ضروری است، مخصوصا اگر فرد در شرایط پر تنش و تحت استرس باشد.

ازدحام چراغ های چشمک زن و لکه های شناور

دیدن لکه های شناور علائمی هستند که همه ما تجربه کرده ایم. این اتفاق زمانی می افتد که ماده شفاف داخل چشم، رشته ای از سلول ها را ترشح می کند که به طور محدودی دیده می شود. دیدن گاه به گاه این علامت ها بی ضرر است. اما دیدن مکرر اجسام شناور (مگس پران چشم) و چراغ های چشمک زن (جرقه چشمی) می تواند نشانه پارگی یا جداشدگی در حال گسترش شبکیه باشد که در صورت عدم درمان سریع، از دست دادن بینایی و کوری حتمی خواهد بود.

در صورت مواجهه با این علائم، هرچه سریع تر به پزشک متخصص چشم مراجعه کنید. لازم است مراجعه به پزشک در مدت زمان کمتر از 24 ساعت ضروری است.

نکته مهم

در برخی افراد دیدن لکه های شناور به طور مکرر می تواند نتیجه ی خونریزی چشمی باشد، مثلا در افرادی که به بیماری هایی مانند رشد نابهنجار عروق خونی، دیابت، فشار خون بالا و یا کم خونی داسی شکل مبتلا هستند.

منبع: برترین ها
برچسب ها: چشم ، بیماری ، دیابت ، فشار خون ، رشد ، پزشک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.