سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهنمای خرید کفش برای کودکان نوپا

درصورتی که کودک شما تازه راه رفتن را آموخته و دوست دارد راه رفتن را در موقعیت ها و فضاهای مختلف تجربه کند، توصیه ما این است که بیشتر به سراغ کفش هایی بروید که کف و پوشش محکمی داشته باشند.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، پوشیدن کفش مناسب همواره از موضوعاتی است که مردم در هر گروه سنی به آن توجهی ویژه دارند، هرچند که گاهی اوقات برخی افراد بیشتر به شکل ظاهری شاید هم قیمت پایین‌تر  آن توجه دارند، اما واقعیت این است که بیشتر  مردم ترجیح می دهند کفش بهتری به پا کنند زیرا این انتخاب ارتباط مستقیمی با احساس راحتی در سایر اندام های بدن دارد. این در حالی است که همیشه این فرد نیست که تصمیم می گیرد چه کفشی راخریداری کند، بلکه گاهی ما نوزاد یا کودکی داریم که هنوز به درجه ای از تشخیص نرسیده یا نمی تواند میزان راحتی خود در یک کفش را به ما اعلام کند.

بر این اساس شاید اطلاع از اینکه چه نوع کفشی برای نوزادانی که هنوز راه رفتن به کوله بار تجاربشان افزوده نشده، مناسب است، نکته مهمی به شمار می رود که نباید از آن غافل شد. چرا که فرزندان شما در این رده سنی اعتراضی به نامناسب بودن این پاپوش ها نمی کنند. البته باید یادتان باشد که در این سن، سبک بودن کفش از اهمیت زیادی برخوردار خواهد بود.

شاید به همین دلیل است که برخی از پدران و مادران تنها به پوشاندن جوراب به پای کودکان خود اکتفا می‌کنند. اگر شما هم نوزاد یا کودک خردسال و نوپایی دارید که می خواهید برای وی کفش خریداری کنید، کمی تامل کرده و ابتدا موارد زیر را مطالعه کنید و بعد تصمیم بگیرید.

  درصورتی که کودک شما تازه راه رفتن را آموخته و دوست دارد راه رفتن را در موقعیت ها و فضاهای مختلف تجربه کند، توصیه ما این است که بیشتر به سراغ کفش هایی بروید که کف و پوشش محکمی داشته باشند، زیرا اگر شما فقط یک لحظه از کودک تان غافل شوید ممکن است او به نقطه‌ای قدم بگذارد که در آنجا اشیای تیز و برنده وجود داشته باشد و به پاهای وی آسیب برساند. علاوه براین باید رویه کفش نیز به نحوی باشد که اگر پسر یا دختر شما در هنگام راه رفتن در خیابان یا بوستان محله پایش لغزید یا دستش از دست شما رها شد و  پایش به زباله‌ها یا گل و لای موجود در این محیط ها خرد به سرعت کفش و پای وی آلوده و کثیف نشود. نرم وانعطاف پذیر بودن این پاپوش‌ها را نیز نباید نادیده بگیرید.
 
  برخی از والدین به محض اینکه فرزندشان راه رفتن را آموخت به فکر خرید کفش و به پا کردن آن برای فرزندانشان می افتند، این در حالی است که بهترین راه برای اینکه کودک شما بر این نوع از تحرک فیزیکی مسلط شود راه رفتن بدون کفش در فضای آزاد است. به عبارتی شما باید به وی اجازه دهید که در محیط مناسب پابرهنه راه برود و فضای زیر پای خود را به خوبی لمس کند.
 
   یادتان باشد کفش باید اندازه پای کودک باشد، بسیاری از خانواده ها با هدف صرفه جویی اقتصادی هنگام خرید اندازه بزرگتری را برای فرزندشان انتخاب می کنند، که کار درستی نیست. توجه داشته باشید کفش باید اندازه پای کودک تان باشد، گشاد بودن یا تنگ بودن می تواند مشکلاتی را برای وی به وجود آورد. پس کفشی بخرید که اندازه بوده، ضمن اینکه پنجه پهنی داشته باشد تا در این ناحیه فشاری به پا نیاورد و دختر یا پسر شما بتواند به راحتی پای خود را حرکت دهد. نکته مهم اینکه بهتر است فرزند شما یک جفت کفش مناسب و استاندارد داشته باشد تا اینکه با قیمت پایین تر برای وی دو تا سه جفت کفش با کیفیت پایین تر بخرید.
 
    این را هم بگویم گاهی اوقات والدین مشاهده می کنند که کودکشان به صورت مدام کفش ها را از پای خود درآورده و به گوشه‌ای می اندازد، در این مواقع بیشترآ به رفتار فرزندشان به عنوان یک شوخی می نگرند این در حالی است که بروز مکرر چنین رفتاری ممکن است بیانگر این نکته باشد که کفش های وی موجب اذیت پاهایش شده و وی به نشانه اعتراض آنها را به کناری می اندازد. برای اطمینان بیشتر به نشانه های فشار کفش روی، پشت و کف پای وی دقت کنید.
 
   به کف پای پسر و دختر خود توجه کنید، زیرا اگر صاف باشد باید برای وی کفش هایی که شرایط فیزیکی ویژه‌ای دارند خریداری کنید، البته این کار را باید با مشورت پزشک انجام دهید. به طور کلی توصیه می شود در هنگام خرید کفش را روی یک سطح صاف بگذارید و به دقت به کف آن نگاه کنید، زیرا کف بعضی از کفش ها قوس زیادی دارند، این در حالی است که کف کفش‌های ویژه این گروه سنی نباید قوس دار داشته باشد. البته اگر مهارت زیادی در انتخاب کفش مناسب ندارید می توانید از فروشنده نیز کمک بگیرید، تا بتوانید انتخاب بهتری داشته‌باشید.
 
   همانطور که پیش تر اشاره شد وزن کفش باید به اندازه ای باشد که پای کودک را خسته نکند. اما انتخاب دقیق اندازه کفش هم نکته مهمی است که باید به آن توجه کرد، برای اینکه اشتباه نکنید، پای فرزندتان را  روی زمین بگذارید و با متر اندازه بگیرید با همین روش کفش را انتخاب و پای فرزندتان کنید و بگویید پایش را به جلو فشار دهد تا جایی که شست او به نوک کفش برسد. اگر توانستید انگشت اشاره تان را پشت پای او فرو کنید، یعنی کفش برای او بزرگ است.
 
   نکته مهم دیگری که باید به آن اشاره کنم این است که پای فرزند شما هنوز در حال شکل گیری است و تا ۶ سالگی این روند ادامه دارد. یادتان باشد طی این سال ها که استخوان ها و عضله‌های پای وی نرم هستند، به آسانی ممکن است آسیب ببینند. برای همین است که می گوییم کفش تنگ یا گشاد نباید خریداری کنید. دیگر اینکه اگر قرار است بین کفش‌های بند دار و سگگ دار یا چسبی یکی را انتخاب کنید باید بدانید که کفش‌های بنددار بهتر از سایر کفش‌ها از پا محافظت می کنند.
 
   اگر کودک شما آنقدر راه افتاده است که می‌تواند آرام اما پا به پای شما در خیابان راه برود باید هنگام خرید به چند نکته دیگر هم توجه داشته باشید. به عنوان مثال کفشی که انتخاب می کنید باید قوزک پای فرزند شما را به خوبی بپوشاند و ساق دار باشد، تا اگر وی در اثر یک بی دقتی پایش لیز خورد استخوان ها و رباط های پای وی که هنوز ظریف هستند آسیب نبینند. البته برای اینکه ضریب چنین حوادثی به حداقل برسد باید کف کفش‌هایی که انتخاب می‌کنید صاف نباشد تا به محض قرار گرفتن روی یک سطح صاف که اصطحکاک کمی با کف کفش دارد دختر یا پسر شما لیز نخورد./حمایت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.