ربابه غفار تبریزی روانشناس در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، گفت: اکثرا کودکانی که دارای شخصیت اضطرابی هستند دچار ترس میشوند این ترسها میتواند با ترس از تاریکی و ترس از تنهایی بروز کند.
وی افزود: نوزادان در کنار مادر احساس امنیت میکنند و به همین دلیل در دوره کودکی با جدا شدن از مادر دچار ترس میشوند و همچنین ممکن است در تاریکی که کودک به تخت خواب میرود زن و شوهر با یکدیگر مجادله و دعوا کنند که سیاهی شب با صداهای دعوا موجب ترس کودک از تاریکی شود.
این روانشناس ادامه داد: اگر ترسهای دوران کودکی از بین نرود در بزرگسالی موجب بروز ترسهای دیگری مثل ترس از ارتفاع یا ترس از دریا شود.
غفار تبریزی بیان کرد: در سنین بالاتر کودکان ممکن است با دیدن فیلمهای ترسناک و یا اختلاف شدید پدر و مادر نیز دچار ترس شوند.
وی خاطر نشان کرد: میتوان این وضعیت را با روان درمانی اصلاح کرد به طوری که مسئله ترس شرطی سازی شده برای کودک با شرطی زدایی از بین برود.
مثلا میتوان کودکی را که از تاریکی میترسد در اتاقی با چراغهای خاموش قرار داد در صورتی که مادرش کنارش باشد و یا در اتاقی مجاور بسر میبرد او را به حالت خاموشی بدون ترس عادت داد. و همین طور میتوان تاریکی را همراه با موزیک دوستداشتنی کودک همراه ساخت تا ترسش از بین برود.
انتهای پیام/