عبدالله باکیده از فیلمسازان حوزه سینمای مقاومت و دفاع مقدس در آستانه برگزاری این جشنواره گفت: بیشترین تاکید ما در این جشنواره مقاومت بوده است و باید مقاومت را در هر نقطه ای از فیلم های مقاومت ببینیم و آن را در جشنواره به نمایش درآوریم.
وی در ادامه افزود: یکی از نکاتی که در جشنواره فیلم مقاومت باید به آن توجه داشته باشیم این است که نیروهایی که قصد تسخیر و اجحاف در این زمینه دارند را شناسایی کنیم.
باکیده با بیان اینکه سینما هنر پرخرجی است گفت: فیلم از زمانیکه شروع می شود تا زمانیکه ساخت آن به پایان می رسد متحمل مخارجی می شود و مانند شعر و نقاشی با تعداد نیروی انسانی کم به نتیجه نمی رسد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: سینما همیشه در زمینه مقاومت و آثار مربوط به آن با مشکل مواجه می شود اما در زمینه اجرا همواره با موفقیت هایی همراه بوده است که نمی توان آنرا نادیده گرفت.
باکیده با بیان اینکه سینما قوی ترین رسانه ملی است گفت: سینما زبان همه ملل مختلف دنیا است زمانیکه فیلمی به نمایش درمی آید شاید از نظر گفتاری انسان دچار عدم درک درست از مفاهیم کلمات شود اما به تصویر وابسته می شود بنابراین آثار ما در این زمینه باید باعث جذب مخاطب شود.
وی با بیان اینکه سینما رسانه بین المللی است گفت: سینما در شرایط حاضر تنها مقاومت 8 ساله نیست سینما شکل دیگری گرفته است. سینما مقاومت اندیشه و پایداری در برابر موجودیت خود و شناخت راه های مبارزه با اندیشه ها و تهاجمات جدید است که شکل فرهنگی دارد و سینمای مقاومت باید به این سمت حرکت کند.
باکیده با بیان اینکه بحث مقاومت تا به امروز بحث عمومی دولت بوده است گفت: مقاومت ایدئولوژی نظام و جشنواره مقاومت مبلغ اندیشه نظام است. با توجه به اینکه جشنواره مقاومت در جهت اهداف نظام است بنابراین ضروری است تا در برگزاری هرچه بهتر در تولید و اجرا به آن کمک شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تهیه کننده خصوصی به سمت تولید این نوع آثار مگر در موارد استثنایی نمی رود لازم است تا به تهیه کننده ها از نظر مالی کمک شود تا بتوانند این نوع آثار را هم تولید کنند و از نظر بودجه آن مشکلی نداشته باشند.
باکیده خاطرنشان کرد: مدیران و مسئولان مربوطه باید از این جشنواره حمایت کنند زیرا این جشنواره با دیگر جشنواره هایی که در کشور وجود دارد متفاوت است و نباید سطحی به آن نگریست.
وی با بیان اینکه شکوه یک جشنواره در تعداد آثاری است که در آن به نمایش درمی آید گفت: باید تلاش کرد تا آثار مربوط به جنگ و مقاومت جمع آوری و در جشنواره مقاومت به نمایش درآیند ضمن اینکه نباید از یاد ببریم که موفقیت یک جشنواره در کشف آثار فاخر آن است.
باکیده خاطرنشان کرد: در طول این سال ها شاهد تولید آثار فاخری در ژانر دفاع مقدس و مقاومت بودیم اما تعداد آنها بسیار اندک بوده است و این یکی از نقاط ضعف جشنواره محسوب می شود که باید فکر جدی درباره آن شود.
وی در ادامه افزود: در سال های ابتدایی نویسندگان و کارگردانان معروف و زبده ای وجود داشتند که در این زمینه فیلم های به یاد ماندنی را از خود به یادگار گذاشته اند اما با توجه به شرایطی که این ژانر پیدا کرده است آنها کم کم از این حوزه رخت بستند و به سمت ژانرهای دیگری رفتند و یا کم کار شده اند و به حاشیه رفتند.
باکیده ادامه داد: مسئولان و متولیان امر باید تدابیری بیاندیشند تا این کهنه کارها دوباره به جایگاه اصلی خود برگردند و به کارشان ادامه دهند.
وی همچنین گفت: در حال حاضر دبیری جشنواره مقاومت را محمد خزایی یکی از متخصصین این امر بر عهده دارد که تخصص خوبی در برگزاری جشنواره ها دارد. امیدوارم در جشنواره فیلم مقاومت امسال شاهد برگزاری جشنواره ای به خوبی دوره های قبل با کشف آثار فاخر در این حوزه باشیم.
باکیده با بیان اینکه این جشنواره از نظر داخلی از همان سال اول تا دوره پیشین جایگاه اصلی خودش را به مردم نشان داده و بازخوردها و استقبال خوبی به خود جلب کرده است، گفت: هنوز مردم این جشنواره را جایگاه اصلی ارائه فیلم های دفاع مقدس و ایجاد روحیه مقاومت در منطقه می دانند و از بزرگ ترین رویدادهای فرهنگی منطقه است. این جشنواره در کشور به خصوص در شهرستان ها بسیار بسیار پرطرفدار است تا حدی که آنها و حتی هنرمندان سایر کشورهای جهان را راغب کرده تا در این رویداد شرکت کنند.
انتهای پیام/ اس