در این نوع قارچ موسوم به «قارچ جادویی» ترکیبی به نام سیلوسایبین (Psilocybin) وجود دارد که به طور مستقیم روی گیرنده های نیکوتین اثر می کند و باعث ترک سیگار می شود.
این در حالی است که گیاه مذکور دارای اثرات روانگردان است و در بسیاری از
کشورهای دنیا کشت و خرید و فروش آن ممنوع است. قدمت قارچ جادویی به دوران
ماقبل تاریخ بازمیگردد.
در مطالعه محقان امریکایی 15 نفر که برای مدت طولانی معتاد به سیگار بودند، تحت نظر متخصص یک دوره از این ترکیب استفاده کردند. در پایان آزمایش 12 نفر از این 15 نفر (یعنی 80 درصد ) موفق به ترک کامل سیگار شدند.
در این مطالعه از داوطلبانی با میانگین سنی 51 سال استفاده شد که مصرف آنان حدود 19 نخ سیگار در روز به مدت حدود 31 سال بود.
در حال حاضر فقط یک داروی ترک اعتیاد به نیکوتین به نام varenicline توسط پزشکان تجویز می شود که میزان موفقیت آن در بهترین حالت 35 درصد است.
سیگار حاوی 4 هزار ماده شیمیایی سمی است و مصرف طولانی مدت آن منجر به طیف گسترده ای از بیماری ها، از جمله بیماری های قلبی، ریوی و سرطان می شود. روانشناسان معتقدند این باور که سیگار باعث از بین رفتن عوامل استرسزا می شود، کاملا بی اساس است.
گفتنی است چندی پیش نیز شاهد تبلیغات سیگار الکترونیکی بودیم. در تبلیغات ماهوارهای بارها مشاهده می شود که برای ترک سیگار، سیگار الکترونیکی جایگزین مناسبی است؛ این در حالیست که این محصول مضر نه تنها به ترک سیگار کمک نمی کند، بلکه مضرات آن به اندازه سیگار است.
چندی پیش سازمان بهداشت جهانی بیانیه ای را منتشر کرد که بر اساس آن استفاده از سیگار الکترونیکی در اماکن سربسته ممنوع است.