سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شایع‌ترین سنین مسمومیت‌ها در کودکان

مسمومیت عارضه‌ای بسیار خطرناک در دوران کودکی بوده که از جمله مسمومیت‌های ناشی از مواد شوینده می‌توان به مصرف وایتکس و لوله بازکن اشاره کرد.

اکبر کوشانفر متخصص کودکان و فوق تخصصی مسمومیت در کودکان در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران  گفت: مسمومیت عارضه‌ای بسیار خطرناک و شایع در دوران کودکی است. این مسمویت‌ها را می‌توان به ۲ نوع مسمومیت ناشی از مواد شوینده و مسمومیت‌های دارویی تقسیم کرد. 

وی ادامه داد: کودکان در سنین ۲الی۴ سالگی به دلیل عدم آگاهی به مواد خطرناک (مواد شوینده) و همچنین به علت غریضه‌ای که در وجود آن‌ها است هر چیزی را که مشاهده می‌کنند، تمایل دارند که آن را به سمت دهان خود برده و تست کنند. در آمارهایی که طی یک سال گرفته شده، ۵۰۰مورد مسمومیت ناشی از مواد شوینده گزارش شده است. 

وی تصریح کرد: می‌توان از مسمومیت‌های ناشی از مواد شوینده به وایتکس اشاره کرد. کودک وایتکس را با آب اشتباه می‌گیرد چرا که رنگ آن مشابه آب است. در صورتیکه وایتکس غلیظ باشد، می‌تواند عوارض سوختگی در اطراف دهان داشته باشد و اگر رقیق باشد عوارضی ندارد، نفت نیز گاهی در کودکان ایجاد مسمومیت می‌کند. 

کوشانفر گفت: لوله بازکن به دلیل قلیایی بودن بسیار شدید از دیگر عوامل مسمومیت زا است و در صورت مصرف، سوختگی‌های بسیار شدید در ناحیه گلو ایجاد می‌کند. به خانواده‌ها توصیه می‌شود در زمان استفاده از لوله بازکن آن را به طور کامل در محل ریخته و از باقی ماندن مواد در ظرف جلوگیری کنند تا در دسترس کودکان قرار نگیرد. 

وی اذعان داشت: شایع‌ترین علامت مسمومیت دارویی، استفراغ است. علائم و درمان‌های مسمومیت‌ها بسته به خطرناک بودن یا نبودن آن‌ها با یکدیگر تفاوت دارد. برای درمان مسمومیت ناشی از وایتکس و لوله‌بازیکن اقداماتی با یکدیگر تفاوت دارد. برای درمان مسمویت ناشی از وایتکس و لوله‌بازیکن اقداماتی نظیر شست‌وشوی معده انجام نمی‌گیرد چرا که در اثر وارد کردن لوله به داخل نای و مری جهت شست‌وشو ممکن است این نواحی به دلیل سوختگی پاره‌ شوند. 

وی خاطر نشان کرد: اگر مواد دارویی نظیر قرص استامینوفن توسط کودک بلع شد در صورتی که ۴ ساعت از مصرف آن‌ها نگذشته باشد، شست‌وشو معده انجام شده تا تمام مواد مسمومیت را از معده خارج شود. 

کوشانفر بیان کرد: والدین در صورت مشاهده مسمویت در کودک اگر این مسمومیت ناشی از مواد شوینده بود، بلافاصله فرزند خود را به بیمارستان منتقل کنند اما در صورتی که ناشی از مواد دارویی باشد اولین اقدامی که باید انجام دهند وادار کردن کودک به استفراغ سپس میل کردن یک لیوان شیر است و بعد از آن کودک و بعد از آن کودک را باید به درمانگاه ببرند. 

انتهای پیام/
برچسب ها: مسمومیت ، شوینده ، وایتکس ، دارو
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.