به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، رجایی افزود: استان مرکزی و کلانشهر اراک در سالهای گذشته به دلیل تحمل فشار بیش از حد تقاضای آب در سفره های زیرزمینی با بیلان منفی مواجه است و در تقسیم بندی وزارت نیرو نیز جزو مناطق بحرانی و کم آب به شمار می آید.
وی گفت : استان مرکزی با متوسط بارندگی 270 میلیمتر جزو مناطق نیمه خشک است که در دهه اخیر تجربه خشکسالی نیز به کاهش بارش ها دامن زده است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود : درحال حاضر تامین آب آشامیدنی برای مناطق شهری و روستایی استان و اراک در شرایط خاصی است.
رجایی گفت : با توجه به نمودار رشد جمعیتی و توسعه 20 سال آتی کلانشهر اراک، در سالهای قبل تامین آب آشامیدنی از سد کمال صالح پیش بینی شده بود که متاسفانه بخشی از آب این سد با وجود کاربری آشامیدنی سهم صنایع شده است.
وی افزود : این درحالیست که به دلیل خشکسالی های پی در پی آبگیری مخزن این سد نیز با معضل جدی مواجه است و هنوز به سطح استاندارد نرسیده است.
وی گفت : بخش اعظم چاه های آب آشامیدنی در حوزه کلانشهر اراک با افت شدید سطح آب و برخی آلودگی ها مواجه است و برای آشامیدن مناسب نیست.
رجایی افزود : یکی از برنامه های استان مرکزی برای آب آشامیدنی پیگیری تامین آب از سرشاخه های هفتاد قله است که به دلیل خشکسالی های اخیر ضریب تحقق آن پایین است.
وی گفت : تامین آب آشامیدنی برای کلانشهر اراک، استفاده از منابع آب استان های غربی است که اقدامات اولیه برای پیگیری آن آغاز شده است.
وی گفت: با هدف مدیریت آب در حوزه کشاورزی، امسال 300 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه ابیاری تحت فشار به استان اختصاص یافته که در صورت جذب سریع آن امکان ارتقا و افزایش اعتبار وجود دارد./ز
منبع:ايرنا