سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نسیم با "شکر آباد" شیرین می شود

این روزها مجموعه طنز "شکر آباد" در شهرک سینمایی غزالی تولید می شود. کارگردان این مجموعه طنز 90 قسمتی، شهاب عباسی تلاش می کند کاری متفاوت و جذاب برای شبکه نسیم تولید کند.

 به گزارش حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران؛ لوکیشن های مجموعه شکر آباد سنتی است و المان های هم چون خانه های کاهگلی، بازارچه های سنتی، حیواناتی نظیر شتر و اسب ... در آن دیده می شود.

 از ویژگی های این مجموعه طنز اجتماعی این است که به عادات رفتاری مردم توجه شده تا در قالب طنز همراه با نیش و نوش جنبه های فرهنگی نیز مورد توجه قرار گیرد تا هویت ایرانی ـ اسلامی و فرهنگ غنی ایران حفظ شود.

شکر آباد در 90 قسمت 20 دقیقه ای از پاییز روی آنتن می رود. هر قسمت به دو آیتم 10 دقیقه ای با دو موضوع خاص تعلق دارد. کل مجموعه شامل سه بخش زیر است :

1) مکتب خانه

بین معلم و شاگردان سخنانی رد و بدل می شود که بهانه ای برای قصه گویی معلم مکتب خانه است.

2) محکمه

در خیابان، کوچه و بازار و زندگی مردم مسائلی پیش می آید که به محکمه مراجعه می کنند تنها شخصیت جدی شکر آباد، قاضی است.

3) شهرزاد قصه گو

در این بخش بر خلاف داستان رایج بین مردم در شکر آباد نعل وارونه زده شده و پادشاه می گوید: می خواهم بخوابم و شهرزاد اصرار دارد که قصه بگوید.

کاری متفاوت

شهاب عباسی کارگردان و تهیه کننده طنز شکر آباد در هر قسمت پیامی اخلاقی را به شکل غیر مستقیم در ضمیر ناخود آگاه بیننده در قالب خنده و تبسم نشانه می رود.

در واقع با رویکردی طنز و داستانی مسائل روز جامعه نظیر اعتیاد، دوست ناباب، تعامل خانواده ها با فرزندان، برخورد جامعه با افراد معتاد، بازنشستگی، مد و دیگر موضوعات اجتماعی و فرهنگی که چالش های جامعه هستند در مجموعه شکر آباد بیان می شود.
 
تلفیق فضای سنتی با پسا مدرن سبب شده تا موقعیت طنز بیشتری به وجود آید. موسیقی و ساختار سنتی لوکیشن ها تداعی کننده خاطرات نسل های گذشته است و به نسل امروز نیز می گوید که استفاده بهینه از ابزارهایی هم چون تلفن همراه، تبلت ایرادی ندارد و می توان ضمن حفظ هویت فرهنگی هم راستا با فناوری روز جهانی پیش رفت.

به گفته شهاب عباسی کارگردان این مجموعه تلویزیونی، ابراهیم شفیعی، سیاوش مفیدی، یزدان فتوحی، محمد رضا خسروی، آرش میر احمدی، کوروش معصومی و چندین هنرمند دیگر در شکر آباد نقش آفرینی می کنند و تعداد زیادی هنرور نیز در کنار بازیگران اصلی حضور دارند.

تصویر برداری خارج از استودیو ( انتخاب هوشمندانه شهرک سینمایی غزالی)، طراحی لباس، چهره آرایی سنتی، تکه کلام ها و گویش زبانی بازیگران را طوری کارگردان شکر آباد در کنار هم چیده تا شاهد کاری متفاوت از شهاب عباسی و همکارانش در مجموعه طنز شکر آباد شبکه تلویزیونی نسیم باشیم.

حمزه صالحی، شاهرخ باقری نژاد، معصومه صفایی پور، کیمیا گیلانی تا الان بخش هایی از طنز شکر آباد را نوشته اند. حمزه صالحی که مسئول هماهنگی نویسندگان هم است،گفت: تاکنون در چندین کار طنز با شهاب عباسی همکاری کردم به همین دلیل با روحیه او آشنا هستم و همیشه خودم در زمان تمرین و تولید برنامه کنار کارگردان هستم.

 نوشتن کار طنز راحت نیست و در شکر آباد این سختی دو چندان است زیرا کار به صورت آیتمی نوشته می شود یعنی هر بخش 10 دقیقه ای داستانی خاص دارد که در قالب طنز و خنده به مخاطب تلنگری هم زده می شود تا به هدف اصلی طنز که اندیشیدن همراه با خنده است برسیم.

کلاه سرم گذاشتن

معلم مکتب خانه شکر آباد یزدان فتوحی می گوید: حدود 18 سال که بازیگر هستم و 4 سال است که وارد حوزه طنز شدم. تکه کلام من در شکر آباد " نِی یا این ور" با لهجه ای من درآوردی است.

فتوحی می گوید: در این هوای گرم تابستان کلاه سرم گذاشتن، روزهای اول گریم خیلی اذیتم کرد کم، کم عادت کردم

پیر فرفری مو شکر آباد، آرش میر احمدی می گوید: فعالیت هنری خودم را با برنامه طنز نوروز 72 شروع کردم. در طنز شکر آباد نقش پیر مردی رند را بازی می کنم و هر جا گره ای هست من می آیم.

میر احمدی معتقد است: پیرمرد فرفری موگاهی اوقات سود جو، زمانی بهلول مآب و در کل شخصیت بامزه ای دارد.
 

انتهای پیام/
برچسب ها: نسیم ، شهرک ، سینمایی ، شبکه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.